Castle link HELP???

Reply

Old 03-27-2009, 04:48 PM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (5)
 
bosshog64's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 181
Trader Rating: 5 (100%+)
Default Castle link HELP???

Im trying to update my Mamba Monster Max and I have a few questions:

-It says to connect the adapter to the side of the speedo, but there is not a port for it? It looks like Im supposed to plug into the throtlle wires that go into the receiver? Is this correct?

-I installed the provided disk, but when I go to update its telling me "invalid controller or no controller connected? Whats up with that?

Do I have a programming issue or is my esc not connected to my computer correctly? Ive got a yellow or orange light turned on the ESC and a green light with a tiny blinking red light going on the CC adapter? Does the ESC power switch need to be turned on or off?

Help! LOL
bosshog64 is offline  
Reply With Quote
Old 03-27-2009, 04:59 PM
  #2  
Tech Master
iTrader: (3)
 
YDBD's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Okinawa, Japan
Posts: 1,051
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Yes the castle link wire plugs into the ESC cable that goes to the receiver, make sure brown is on the brown wire, orange on the orange wire.

Best to check www.castlecreations.com for latest castle link (v3.12) and firm ware for your monster, download those instead of using the disk.

First time I installed had to unplug my LAN or Internet cable so it would pick up the ESC and not look for hardware drivers on the Internet.

It should power up as soon as the wires are connected, you do not have to turn the ESC on.

Good luck!
YDBD is offline  
Reply With Quote
Old 03-27-2009, 05:00 PM
  #3  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (5)
 
bosshog64's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 181
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

I figured I'd post again since I updated my sig to show what I have. It may help diagnos this issue.
bosshog64 is offline  
Reply With Quote
Old 03-27-2009, 05:01 PM
  #4  
Tech Lord
iTrader: (21)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Houston, TX
Posts: 11,530
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

I haven't done mine yet, but you hook it up via the esc wire from the controller - there is no port like the MM has.

Turn PC on, bring up the program - you'll have the two red boxes showing. Connect Castlelink to PC. Connect the cable to the esc lead with the esc switch off.

Should now have one green and one red box on the program. Turn esc switch on, should turn the last red box green. Ready to program!

Has always worked doing it this way for me.

The update you're asking about is for the esc and you don't have it connected (or not switched on). You're close though.
Duster_360 is offline  
Reply With Quote
Old 03-27-2009, 05:04 PM
  #5  
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2008
Location: Henderson, NV
Posts: 15
Default

You are on the right track. Plug your ESC control wire into the adapter, once you have it all hooked up right it will recognize your Mamba Monster.
LST2go is offline  
Reply With Quote
Old 03-27-2009, 05:22 PM
  #6  
Tech Fanatic
 
xDaRReLLx87's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Louisiana
Posts: 836
Default

Added Note: If you have a voltage "BEC" you will have to plug the battery in and turn the esc on to let the program load the adjustments.

Be sure to update your castle program!!!
xDaRReLLx87 is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service