Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Team Associated RC8Te Thread >

Team Associated RC8Te Thread

Team Associated RC8Te Thread

Old 05-09-2010, 09:47 PM
  #226  
Tech Regular
iTrader: (7)
 
Join Date: Mar 2010
Location: wichita ks
Posts: 301
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by prdmetalworks
Are you guys running 2 4S 5000 packs, or 2 2S 5000 packs?

As Long as I'm talking batery packs - would 2 2S 6000 packs be equal to 1 4S 6000, or does one have an advantage over the other?
right now most of the guys are running a 2 2s packs and yes a 1 4s 6000 pack is the same as 2 2s 6000 packs. im running a dual battery set-up cause at my track i need to run a 20 min main
madmikegxp is offline  
Old 05-11-2010, 08:31 AM
  #227  
Tech Adept
 
prdmetalworks's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Fulton, NY
Posts: 209
Default

For you guys that are running 2 packs in the back, are you starting with an E, or T chassis?
I know that someone mentioned there was alot more room on the T chassis, but are you running a conversion kit, or did you just bolt a motor mount to the chassis. Forgive me if this is a dumb question, as the only conversion kit I know is the Tekno, which changes the whole chassis.
prdmetalworks is offline  
Old 05-11-2010, 11:27 AM
  #228  
Tech Regular
iTrader: (7)
 
Join Date: Mar 2010
Location: wichita ks
Posts: 301
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by prdmetalworks
For you guys that are running 2 packs in the back, are you starting with an E, or T chassis?
I know that someone mentioned there was alot more room on the T chassis, but are you running a conversion kit, or did you just bolt a motor mount to the chassis. Forgive me if this is a dumb question, as the only conversion kit I know is the Tekno, which changes the whole chassis.
the chassis is the same for the t n te. cause if i really wanted to i can convert it into a nitro with no problem. well besides getting everything for a nitro. there are a couple of conversion kit but most of the r a single 4s n up battery setup. i modded mine to do a dual battery setup using the ae conversion kit. what u have to do is turn around the motor mount n use a small spur gear.
madmikegxp is offline  
Old 05-11-2010, 11:36 AM
  #229  
Tech Addict
iTrader: (5)
 
t4mania's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Virginia
Posts: 541
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Is the battery area on the chassis wide enough to hold 2 5000mah LiPos.
t4mania is offline  
Old 05-11-2010, 11:39 AM
  #230  
Tech Regular
iTrader: (7)
 
Join Date: Mar 2010
Location: wichita ks
Posts: 301
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

here are some pics of my dual battery setup on my te. now im just waiting on my esc to get in for the race on sat.
Attached Thumbnails Team Associated RC8Te Thread-rc8te-1.jpg   Team Associated RC8Te Thread-rc8te-2.jpg   Team Associated RC8Te Thread-rc8te-3.jpg  
madmikegxp is offline  
Old 05-11-2010, 02:38 PM
  #231  
Tech Adept
iTrader: (7)
 
Cmjomaha's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Omaha, Nebraska
Posts: 244
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Hello everyone, I just finished my RC8Te build and I have a question. I ended up with some crazy postive camber. Anyone else expirience this or did I just screw up somewhere? Just thought i would ask before I go adjusting everything or hacking off some of the turnbuckle lengths.
Cmjomaha is offline  
Old 05-11-2010, 04:03 PM
  #232  
Tech Regular
iTrader: (7)
 
Join Date: Mar 2010
Location: wichita ks
Posts: 301
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by Cmjomaha
Hello everyone, I just finished my RC8Te build and I have a question. I ended up with some crazy postive camber. Anyone else expirience this or did I just screw up somewhere? Just thought i would ask before I go adjusting everything or hacking off some of the turnbuckle lengths.
No i built mine and there was a little camber to it not crazy positive camber

Originally Posted by t4mania
Is the battery area on the chassis wide enough to hold 2 5000mah LiPos.
what r they 2 2s's of 2 4s's?
madmikegxp is offline  
Old 05-11-2010, 08:01 PM
  #233  
Dan
Tech Champion
iTrader: (75)
 
Dan's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 6,295
Trader Rating: 75 (100%+)
Default

Originally Posted by Cmjomaha
Hello everyone, I just finished my RC8Te build and I have a question. I ended up with some crazy postive camber. Anyone else expirience this or did I just screw up somewhere? Just thought i would ask before I go adjusting everything or hacking off some of the turnbuckle lengths.
The rears should be no issues.

The front, you have to move the upper arm link from the inner most hole on the hub to the outer one. I think it was with the case with early RC8Te kits. Associated just doesn't get it right in their manuals the first time around. Geometry was all off on my early SC10 build too.
Dan is offline  
Old 05-11-2010, 08:49 PM
  #234  
Tech Master
iTrader: (80)
 
Join Date: Apr 2004
Location: San Diego, CA
Posts: 1,953
Trader Rating: 80 (100%+)
Default

Originally Posted by t4mania
Is the battery area on the chassis wide enough to hold 2 5000mah LiPos.
What battery area are you referring too? Also are you using 4s or 2s batts. The stock battery tray is built for either 2 2s batts or 1 4s batt. You can easily mount 2 4s batts on each side of the center drive train (per pics that people have provided). plenty of room.

I was able to mount my ESC and RX on the outside of the steering servo. Made a custom carbon fiber plate and then mounted the electronics on it. All the wiring is under the tray. I will post some pics when I get back home from vacation next week. Last 2 things I need to do are run my wires to the battery packs and wire up the motor.

Chi
cpatel529 is offline  
Old 05-11-2010, 10:22 PM
  #235  
Tech Adept
iTrader: (7)
 
Cmjomaha's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Omaha, Nebraska
Posts: 244
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by Dan
The rears should be no issues.

The front, you have to move the upper arm link from the inner most hole on the hub to the outer one. I think it was with the case with early RC8Te kits. Associated just doesn't get it right in their manuals the first time around. Geometry was all off on my early SC10 build too.
That's right the rear is fine. I think I got something messed the more I look at It. The left front has about 2 degrees positive camber while the right is off the guage with over 5 degrees. I am using the factory team steering blocks and not sure if they could be causing an issue.
Cmjomaha is offline  
Old 05-12-2010, 07:04 AM
  #236  
Tech Addict
iTrader: (5)
 
t4mania's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Virginia
Posts: 541
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Thanks 529 you answered my question. What are most people running 2S or 4S
t4mania is offline  
Old 05-12-2010, 07:40 AM
  #237  
Tech Regular
iTrader: (7)
 
Join Date: Mar 2010
Location: wichita ks
Posts: 301
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

it depends on the racer. im running 1 4s battery for quals and 2 4s for the 20 min main.
madmikegxp is offline  
Old 05-12-2010, 03:03 PM
  #238  
Tech Addict
iTrader: (5)
 
t4mania's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Virginia
Posts: 541
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Thanks mad
t4mania is offline  
Old 05-17-2010, 11:34 PM
  #239  
Tech Master
iTrader: (80)
 
Join Date: Apr 2004
Location: San Diego, CA
Posts: 1,953
Trader Rating: 80 (100%+)
Default

Here are some pics of my dual battery setup. I hope to finish it this week and run it this weekend.

Chirag
Attached Thumbnails Team Associated RC8Te Thread-photo-17-.jpg   Team Associated RC8Te Thread-photo-18-.jpg   Team Associated RC8Te Thread-photo-19-.jpg  
cpatel529 is offline  
Old 05-19-2010, 11:52 AM
  #240  
Tech Adept
 
prdmetalworks's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Fulton, NY
Posts: 209
Default

Finally got it converted to a 2 pack setup. Wanted to go with std. battery trays w/ straps, by my LHS wanted $30 each for them & I seen these old RC10 battery cups hanging on the wall for $5 each. It works great for std. size 2S packs, but I was hoping to run my 2 Venom 8000mah packs for the mains & they are too tall for these battery cups. Oh well, maybe I can come up with a cheap mod before I have to brake down & spend the $60 on the Tekno trays.


prdmetalworks is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.