Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? > Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad?

Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad?


Old 11-19-2009, 02:42 PM
  #1501  
Tech Master
iTrader: (2)
 
littlejohn's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,464
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by trap121 View Post
Are you able to call them? Thats what I do and havent had a problem yet
Thanks, but it's difficult when you don't live in the US..
littlejohn is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2009, 05:52 PM
  #1502  
Team Tekin
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,761
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

John, it's unfortunate that you've posted such a long post when I've been talking to you for over 5 days now. So you've gotten help and support from me already.

To be quite honest I don't like the cap setup that you're running with the speedo. If you're having some thermal issues 2 of our caps is what's reccomended. I'm not pointing fingers mind you, rather suggesting what is known to work best with our systems.

Also I still have questions as to what has happened since the power stopped? Did you upgrade the software and now it's dead? Did it work one run and after swapping packs it no longer works?
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2009, 06:12 PM
  #1503  
Tech Addict
iTrader: (19)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Raleigh, NC
Posts: 494
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
John, it's unfortunate that you've posted such a long post when I've been talking to you for over 5 days now. So you've gotten help and support from me already.

To be quite honest I don't like the cap setup that you're running with the speedo. If you're having some thermal issues 2 of our caps is what's reccomended. I'm not pointing fingers mind you, rather suggesting what is known to work best with our systems.

Also I still have questions as to what has happened since the power stopped? Did you upgrade the software and now it's dead? Did it work one run and after swapping packs it no longer works?
Randy...when you say to put two caps on are you referring to the caps that come with the esc? I'm using one of the Tekin 16V 1000uF caps on my rs pro to help with the heat. Should i stay with 1 or go up?
trap121 is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2009, 06:17 PM
  #1504  
Team Tekin
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,761
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

I like to see two of the silver caps on a car that is having heat issues. However 2 of the 1000uf G11 caps works pretty good as well.

I tested a lot of caps and almost always go with the silver ones.
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2009, 06:27 PM
  #1505  
Tech Master
iTrader: (2)
 
littlejohn's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,464
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
John, it's unfortunate that you've posted such a long post when I've been talking to you for over 5 days now. So you've gotten help and support from me already.

To be quite honest I don't like the cap setup that you're running with the speedo. If you're having some thermal issues 2 of our caps is what's reccomended. I'm not pointing fingers mind you, rather suggesting what is known to work best with our systems.

Also I still have questions as to what has happened since the power stopped? Did you upgrade the software and now it's dead? Did it work one run and after swapping packs it no longer works?
Randy,
If you noticed, I intentionally left out details in my initial query to the long delay i was experiencing with getting a response from your support team, and have been very transparent regarding our email exchanges and with the fact that I received an email from Ty this morning.
The only reason why I posted the details was because Krio asked for them, and rather than typing everything again, I just cut an pasted the original email to Tekin Support.

EDIT: After re-reading my post, it came across as being a little aggressive. This was not my intention.
Randy, I would be more than happy to continue this conversation via email.

Regards,
John

Last edited by littlejohn; 11-20-2009 at 02:59 AM.
littlejohn is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2009, 06:50 PM
  #1506  
Tech Addict
iTrader: (19)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Raleigh, NC
Posts: 494
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

[QUOTE=Randy_Pike;6621134]I like to see two of the silver caps on a car that is having heat issues. However 2 of the 1000uf G11 caps works pretty good as well.

I tested a lot of caps and almost always go with the silver ones.[/QUOT


I dont know how I would fit more than one of those caps on there??? Do you have a pic of this being done?
trap121 is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2009, 06:58 PM
  #1507  
Tech Lord
iTrader: (101)
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,330
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

put it on top of the other one,there is plenty of wire to do
20 SMOKE is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2009, 07:01 PM
  #1508  
Tech Addict
iTrader: (19)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Raleigh, NC
Posts: 494
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Originally Posted by 20 SMOKE View Post
put it on top of the other one,there is plenty of wire to do
gotcha, thanks
trap121 is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2009, 01:39 AM
  #1509  
Tech Elite
iTrader: (37)
 
lookieaefanboi's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Rc Heaven
Posts: 3,166
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Originally Posted by lookieaefanboi View Post
Ok guys I am going to try :
5 on motor
15 esc
full boost
33/72 gearing

I am also wondering whether 20 on drag brake may be effecting temp?
Ok guys I have tried this suggested setup and the performance is far less than I was getting before and the motor is getting much hotter. I am starting to think either I have a dud motor or I am already getting the best I can get out of the redline 17.5t. I have taken drag brake off to eliminate that and checked my whole drivetrain to make sure nothing is binding. I put in my totally flogged 1yr+ old novak with the same setup and the temp was around 10 degrees c less and the motor performed the same as the tekin but had no drop in performance over 70-75c. So i believe it is the motor and not anything else. I am going to go back to v198 firmware as it generates less motor temp and the v200 turbo function really isnt working for me.
lookieaefanboi is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2009, 04:41 AM
  #1510  
Tech Champion
iTrader: (152)
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,372
Trader Rating: 152 (99%+)
Default

Originally Posted by lookieaefanboi View Post
Ok guys I have tried this suggested setup and the performance is far less than I was getting before and the motor is getting much hotter. I am starting to think either I have a dud motor or I am already getting the best I can get out of the redline 17.5t. I have taken drag brake off to eliminate that and checked my whole drivetrain to make sure nothing is binding. I put in my totally flogged 1yr+ old novak with the same setup and the temp was around 10 degrees c less and the motor performed the same as the tekin but had no drop in performance over 70-75c. So i believe it is the motor and not anything else. I am going to go back to v198 firmware as it generates less motor temp and the v200 turbo function really isnt working for me.
If you've repeatedly hit 95+ deg C I would look consider swapping out the rotor for a fresh one.
Krio is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2009, 04:53 AM
  #1511  
Tech Champion
iTrader: (78)
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5,742
Trader Rating: 78 (100%+)
Default

Originally Posted by lookieaefanboi View Post
Ok guys I have tried this suggested setup and the performance is far less than I was getting before and the motor is getting much hotter. I am starting to think either I have a dud motor or I am already getting the best I can get out of the redline 17.5t. I have taken drag brake off to eliminate that and checked my whole drivetrain to make sure nothing is binding. I put in my totally flogged 1yr+ old novak with the same setup and the temp was around 10 degrees c less and the motor performed the same as the tekin but had no drop in performance over 70-75c. So i believe it is the motor and not anything else. I am going to go back to v198 firmware as it generates less motor temp and the v200 turbo function really isnt working for me.
Hey Guy, I noticed in the post you quoted for this one that you're geared at 33/72. Can I ask what thats in? Also, whats the size of track you're running on?
MUDVAYNE is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2009, 05:06 AM
  #1512  
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 109
Default

Well, I think I am gonna go bite the bullet at the LHS for a 2000kv Truggy kit. Although running 5s or 6s with a 1350 kv or 1500 kv motor sounds interesting. I am worried aout the extra weight of the battery and overall reliability of the 6s,also I'm sure it takes longer to charge packs too. But not leaving for a few hrs if anyone would like to talk me out of the 2000kv on 4s setup, I am all ears!! Thanks
dnrcustoms is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2009, 05:35 AM
  #1513  
Tech Champion
iTrader: (10)
 
adrictan's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 5,133
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

So wht changes would I notice if I were to install a TT3522 on my RX8? I run 4s.
adrictan is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2009, 07:32 AM
  #1514  
Team Tekin
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,761
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

I like the 2000kv/4s setup personally. I say go for it!
Randy_Pike is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2009, 07:34 AM
  #1515  
Tech Champion
iTrader: (152)
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,372
Trader Rating: 152 (99%+)
Default

Originally Posted by adrictan View Post
So wht changes would I notice if I were to install a TT3522 on my RX8? I run 4s.
The rx8 already has caps inside. Also, the 3522 is only rated at 16 volts and is not capable of 4s.
Krio is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service