Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Losi 1/8 8ight E 4wd Thread >

Losi 1/8 8ight E 4wd Thread

Losi 1/8 8ight E 4wd Thread

Old 06-22-2010, 09:07 AM
  #4606  
Tech Apprentice
iTrader: (1)
 
FlyingFINN's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Woodbridge VA
Posts: 64
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thanks.
Another question what servo arm is used on the 1.0 (part # or anything)? Is there an aluminum one I can use?
I just got a used 1.0 and trying to clean it a little found that I don't have a servo arm.
FlyingFINN is offline  
Old 06-22-2010, 09:15 AM
  #4607  
Tech Lord
iTrader: (148)
 
Frank L's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: NorCal
Posts: 12,520
Trader Rating: 148 (100%+)
Default

Originally Posted by FlyingFINN View Post
Thanks.
Another question what servo arm is used on the 1.0 (part # or anything)? Is there an aluminum one I can use?
I just got a used 1.0 and trying to clean it a little found that I don't have a servo arm.
ok servo arm?? There is a servo horn it sits directly on top of the servo, steering linkage it connects the sevo horn to the servo saver top and servo saver top. Which one are you needing?
Frank L is offline  
Old 06-22-2010, 09:23 AM
  #4608  
Tech Champion
iTrader: (1)
 
R40Victim's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: N.W. FL___L.A.___Lower Alabama
Posts: 7,827
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by FlyingFINN View Post
Thanks.
Another question what servo arm is used on the 1.0 (part # or anything)? Is there an aluminum one I can use?
I just got a used 1.0 and trying to clean it a little found that I don't have a servo arm.
There are aluminum servo arms available for most servos. They are brand specific, meaning a servo arm for a JR will NOT fit a Futaba servo and vice versa. What brand servo are you using?
R40Victim is offline  
Old 06-22-2010, 09:29 AM
  #4609  
Tech Prophet
iTrader: (34)
 
Casper's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Orange, Ca
Posts: 17,869
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Losi makes alum servo arms for all the different servo's.

http://search.horizonhobby.com/index...ervo+arm&N=685
Casper is offline  
Old 06-22-2010, 09:42 AM
  #4610  
Tech Apprentice
iTrader: (1)
 
FlyingFINN's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Woodbridge VA
Posts: 64
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Sorry, the servo horn is what I need. I have a hitec servo so the hitec aluminum one will work?
FlyingFINN is offline  
Old 06-22-2010, 10:41 AM
  #4611  
Tech Champion
iTrader: (1)
 
R40Victim's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: N.W. FL___L.A.___Lower Alabama
Posts: 7,827
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by FlyingFINN View Post
Sorry, the servo horn is what I need. I have a hitec servo so the hitec aluminum one will work?
Most likely, yes. You merely need to confirm it's close in length, and/or has a hole in the right place to connect it.
R40Victim is offline  
Old 06-22-2010, 10:54 AM
  #4612  
Tech Prophet
iTrader: (34)
 
Casper's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Orange, Ca
Posts: 17,869
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

This is the one you need then.

http://www.horizonhobby.com/Products...odID=LOSA99033

These work great!
Casper is offline  
Old 06-22-2010, 12:15 PM
  #4613  
Tech Elite
iTrader: (40)
 
fpart's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: NJ
Posts: 2,006
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

Im sorry if this has been asked before! Does anyone know if someone makes an aftermarket battery tray. Mine has broken and even with foam padding allows my lipo to shift in the tray and even come out.

Any help would be appreciated.
fpart is offline  
Old 06-22-2010, 12:43 PM
  #4614  
Tech Adept
 
Mr. Mya's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: So. Cal.
Posts: 228
Default

Originally Posted by fpart View Post
Im sorry if this has been asked before! Does anyone know if someone makes an aftermarket battery tray. Mine has broken and even with foam padding allows my lipo to shift in the tray and even come out.

Any help would be appreciated.
Eliterc.com has one, but they're sold out at the time or maybe the adjustable one that come in the HPI Vorza?
Mr. Mya is offline  
Old 06-22-2010, 12:46 PM
  #4615  
Tech Prophet
iTrader: (34)
 
Casper's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Orange, Ca
Posts: 17,869
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

I put a block of hard foam in the front of my battery and then a thin layer on the bottom of the tray. If you have a spacer the right size in the car and velcro it down tight it should not move at all.
Casper is offline  
Old 06-22-2010, 12:58 PM
  #4616  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (114)
 
blade329's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Glendora, CA
Posts: 5,124
Trader Rating: 114 (100%+)
Default

Originally Posted by fpart View Post
Im sorry if this has been asked before! Does anyone know if someone makes an aftermarket battery tray. Mine has broken and even with foam padding allows my lipo to shift in the tray and even come out.

Any help would be appreciated.
I have broken two trays so far even with hard foam in the the tray. I added a velcro strap down the middle and we'll see how that holds up. RC-Monster makes a high quality tray for the 8ight, but it doesn't fit worth a darn and you have to remove the center spacer. I'm going to return it.
blade329 is offline  
Old 06-22-2010, 01:27 PM
  #4617  
Tech Apprentice
iTrader: (1)
 
FlyingFINN's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Woodbridge VA
Posts: 64
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thanks for the help guys. I can't wait to get it running. Just need my esc/motor.
FlyingFINN is offline  
Old 06-22-2010, 03:09 PM
  #4618  
Tech Fanatic
iTrader: (16)
 
TeckLancer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Riverside CA
Posts: 972
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

dude i have been waiting for the new 2.0 to come back stock now its saying early jul. this makes me mad

come on horizon
TeckLancer is offline  
Old 06-22-2010, 03:36 PM
  #4619  
Tech Prophet
iTrader: (34)
 
Casper's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Orange, Ca
Posts: 17,869
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

ETA in the systems is 6/25 which is friday. You have to give time for them to check in the kits and then ship them back out though. You may get one by mid next week?
Casper is offline  
Old 06-22-2010, 04:25 PM
  #4620  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2010
Posts: 367
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Any idea where I can get some new Losi velcro straps for my 8ight-E 2.0?
JimmyS1985 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.