Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road
Losi 1/8 8ight E 4wd Thread >

Losi 1/8 8ight E 4wd Thread

Losi 1/8 8ight E 4wd Thread

Old 06-26-2009, 08:28 AM
  #2956  
Tech Fanatic
iTrader: (49)
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 794
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

Ya mine did the same thing. It ended up being the speed control went bad. I sent it into horizon and they are sending me a replacement. Lights worked and nothing was hot, it just stopped. I had a second motor so I tried it and that one didnt work either. Then I borrowed and esc from a friend and the original motor worked with it.
illeagle is offline  
Old 06-27-2009, 12:17 PM
  #2957  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Join Date: Jan 2006
Location: El Mirage, AZ, USA
Posts: 1,474
Trader Rating: 4 (100%+)
Default transponder mounting

Hey you guys need some ideas on how to mount the transponder on the 8E? Post pics if possible.

Jake
Bubonic-X is offline  
Old 06-27-2009, 12:45 PM
  #2958  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (198)
 
XXXDad's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: West Palm Beach, Florida USA
Posts: 6,120
Trader Rating: 198 (100%+)
Default

XXXDad is offline  
Old 06-27-2009, 02:21 PM
  #2959  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Join Date: Jan 2006
Location: El Mirage, AZ, USA
Posts: 1,474
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Glen thanks thats exactly where i was thinking except im gonna use lexan
Bubonic-X is offline  
Old 06-28-2009, 08:44 PM
  #2960  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
dangerwr's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Boulder, CO
Posts: 2,245
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by Bubonic-X View Post
Hey you guys need some ideas on how to mount the transponder on the 8E? Post pics if possible.

Jake
Jake,

I use a personal transponder that I Velcro to the top of the '8' directly above the spur. Works great and I can swap it out during races for my 10th scale. I have yet to have a problem!

Last edited by dangerwr; 06-28-2009 at 09:15 PM.
dangerwr is offline  
Old 06-28-2009, 08:55 PM
  #2961  
Tech Adept
iTrader: (7)
 
jeremy reed's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Fairhope Alabama
Posts: 216
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

THATS EXACTLY WHAT I DO.WORKS GREAT
jeremy reed is offline  
Old 06-29-2009, 04:47 AM
  #2962  
Tech Addict
 
downunder23's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 618
Default

hi guys. id love to read through this thread but it looks massive and dont have the time to do so, so i thought i would just chime in and see what happens hope you guys dont mind.

i am looking into going brushless i currently race nitro buggy (xray xb808)
but am very interested in going brushless or having both.

i will be seriously considering the losi eight-E 2.0 kit with the xceleron 2100kv motor and esc.

but would like to know a few things first so i am wondering if you guys could help?

firstly is the motor the 2100kv included in kit strong and fast enough for 1/8 scale racing vs the nitro's? and what is the maximum voltage i can put into this motor esc combo that comes with the kit with out it getting too hot?

also if i was to buy the losi 8 E 2.0 with the xcelorin 2100kv motor with speedo would i be able to put the 2400kv motor that is on losi's website sold seperately,and still and still be able to use the original esc that came with the kit or would i have to upgrade that too?
downunder23 is offline  
Old 06-29-2009, 07:26 AM
  #2963  
Tech Adept
iTrader: (7)
 
jeremy reed's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Fairhope Alabama
Posts: 216
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

I HAVE HAD MINE FOR QUITE A WHILE NOW(LOSI XCELORIN 2100) AND HAD NO ISSUES WHAT SO EVER.SOME GUYS HAVE BUT THEY HAVE ALSO HAD PROBS WITH MAMBA AND TEKIN.THIS IS NEW AND WILL TAKE A LITTLE TIME TO WORK THE BUGS OUT,BUT I THINK THE NEWER UNITS ARE FINE.THE 2100 IS A BEAST AND I CAN PULL EASILY AWAY FROM A VSPEC AT OUR LOCAL TRACK DOWN THE LONG STRAIGHT.PLENTY OF POWER.YES I BELIEVE YOU CAN USE THAT MOTOR YOU ARE REFERING TOO BUT IF YOU HAVE THE PLEASANT EXPERIENCE WITH YOURS THAT I HAVE ,YOU WONT WANT TOO.I THINK THIS IS A GREAT SET-UP AS LONG AS YOU GET ONE OF THE NEWER UNITS.THEY ALSO ARE ALREADY UP-DATED WITH THE LATEST FIRMWARE.I RECOMMEND THE 2.0 W/2100 100%.JMO FROM EXPERIENCE
jeremy reed is offline  
Old 06-29-2009, 12:44 PM
  #2964  
Tech Elite
iTrader: (16)
 
rocketron's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: palm desert
Posts: 2,280
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Originally Posted by downunder23 View Post
firstly is the motor the 2100kv included in kit strong and fast enough for 1/8 scale racing vs the nitro's? and what is the maximum voltage i can put into this motor esc combo that comes with the kit with out it getting too hot?

also if i was to buy the losi 8 E 2.0 with the xcelorin 2100kv motor with speedo would i be able to put the 2400kv motor that is on losi's website sold seperately,and still and still be able to use the original esc that came with the kit or would i have to upgrade that too?
the 2100 is plenty quick for racing, and on the esc make sure it has the latest firmware. you can install the 2400 motor and use the same esc but will suggest a smaller pinion
rocketron is offline  
Old 06-29-2009, 03:14 PM
  #2965  
Tech Master
iTrader: (65)
 
DaveG28's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,610
Trader Rating: 65 (100%+)
Default

Originally Posted by jeremy reed View Post
I HAVE HAD MINE FOR QUITE A WHILE NOW(LOSI XCELORIN 2100) AND HAD NO ISSUES WHAT SO EVER.SOME GUYS HAVE BUT THEY HAVE ALSO HAD PROBS WITH MAMBA AND TEKIN.THIS IS NEW AND WILL TAKE A LITTLE TIME TO WORK THE BUGS OUT,BUT I THINK THE NEWER UNITS ARE FINE.THE 2100 IS A BEAST AND I CAN PULL EASILY AWAY FROM A VSPEC AT OUR LOCAL TRACK DOWN THE LONG STRAIGHT.PLENTY OF POWER.YES I BELIEVE YOU CAN USE THAT MOTOR YOU ARE REFERING TOO BUT IF YOU HAVE THE PLEASANT EXPERIENCE WITH YOURS THAT I HAVE ,YOU WONT WANT TOO.I THINK THIS IS A GREAT SET-UP AS LONG AS YOU GET ONE OF THE NEWER UNITS.THEY ALSO ARE ALREADY UP-DATED WITH THE LATEST FIRMWARE.I RECOMMEND THE 2.0 W/2100 100%.JMO FROM EXPERIENCE
I'm liking mine too, thumbs up from me, though ongest run has been 11 mins so far, how has everyone found its coped with the heat on kit gearing??
DaveG28 is offline  
Old 06-29-2009, 03:49 PM
  #2966  
Tech Elite
iTrader: (12)
 
badassrevo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Roaming Shores, Ohio
Posts: 3,324
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Originally Posted by Bubonic-X View Post
Hey you guys need some ideas on how to mount the transponder on the 8E? Post pics if possible.

Jake
When I ran a Losi, I just put it inside the radio box with my reciever.
badassrevo is offline  
Old 06-29-2009, 03:51 PM
  #2967  
Tech Elite
iTrader: (7)
 
warpig's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Cornfield, Nebraska
Posts: 2,862
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by badassrevo View Post
When I ran a Losi, I just put it inside the radio box with my reciever.
+1...
warpig is offline  
Old 06-29-2009, 04:26 PM
  #2968  
Tech Elite
iTrader: (71)
 
Bman's 3XNT's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Ct.
Posts: 3,044
Trader Rating: 71 (100%+)
Default

Originally Posted by DaveG28 View Post
I'm liking mine too, thumbs up from me, though ongest run has been 11 mins so far, how has everyone found its coped with the heat on kit gearing??
I did a fifteen minute main with a 13 and stock spur. It was about 75-80 outside and the motor temp was around 170 F.

Originally Posted by badassrevo View Post
When I ran a Losi, I just put it inside the radio box with my reciever.
+1
Bman's 3XNT is offline  
Old 06-29-2009, 04:28 PM
  #2969  
Tech Elite
iTrader: (71)
 
Bman's 3XNT's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Ct.
Posts: 3,044
Trader Rating: 71 (100%+)
Default

Originally Posted by illeagle View Post
Ya mine did the same thing. It ended up being the speed control went bad. I sent it into horizon and they are sending me a replacement. Lights worked and nothing was hot, it just stopped. I had a second motor so I tried it and that one didnt work either. Then I borrowed and esc from a friend and the original motor worked with it.
I saw a Losi and a brand new Tekin go up this weekend. The Tekin only had a battery through it. The Losi was a few months old. Two different people too!
Bman's 3XNT is offline  
Old 06-29-2009, 04:36 PM
  #2970  
Tech Fanatic
iTrader: (16)
 
TeckLancer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Riverside CA
Posts: 972
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Originally Posted by badassrevo View Post
When I ran a Losi, I just put it inside the radio box with my reciever.
+1
TeckLancer is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.