R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-11-2008, 01:29 AM   #1
Tech Elite
 
GSM Storm's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Brisbane, Australia
Posts: 2,277
Trader Rating: 112 (100%+)
Default Problem with LRP Sphere TC

Has anyone had a problem with a LRP Sphere TC, it is like the speedy has auto brake on, however the speedy has the inital brake and the auto brake set on "0".
I tried the motor on a older sphere speedy I have and it works ok so it must be the speedy.
Have set the transmitter and the speedy up more than once, with no change.

if yo turn the pinion at neutral throttle it has drag, you turn the power off and it has none.

Regards
Gary
__________________
Driver Gazza
Offroad - RC10 B64 (soon)
Vintage - Kyosho Tomahawk
Fantom Racing, JConcepts, Ace Hobbies/Reedy,
WTF, Plaig Bearings.
GSM Storm is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2008, 09:44 AM   #2
Tech Elite
 
d4man's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,634
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

I have heard that this is an issue with the ESC, and you will have to send it back to LRP.
__________________
The greatest trick the devil pulled was convincing the world he didn't exist...
I always thought I had a pretty good imagination, but it turned out to be just my imagination.
------
NOT a member of Team Terribles!
d4man is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2008, 12:51 PM   #3
Tech Elite
 
AndyMoore's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: IFMAR Non-World Champion
Posts: 3,362
Trader Rating: 54 (100%+)
Send a message via AIM to AndyMoore
Default

Ive had the problem also, replaced the speedo, problem solved.
__________________
|JConcepts|Winning Edge Designs|
AndyMoore is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2008, 01:21 PM   #4
Tech Regular
 
macr0w's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Charlotte N.C.
Posts: 493
Default

I have noticed the same thing in my XXX4G+. I have the 2007 edition.

I thought I was just imagining things but this is good to know.

So, this is a known problem with the Sphere huh?
__________________
www.clearspotrecording.com
macr0w is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2008, 02:54 PM   #5
Tech Champion
 
Jason Pelletier's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: New York
Posts: 8,820
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Some of the spheres that were in a certain batch had the drag brake issue, call lrp and speak with aldo in service and tell him your issue he will most likely correct faster and test the new one before coming back to you.
__________________
Island Raceway & Hobby
Jason Pelletier is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 07:06 AM   #6
Tech Apprentice
 
Matt Phillips's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Dallas, TX
Posts: 88
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

I had the same issue with a Sphere Comp. Sent it back, new one on the way.
Matt Phillips is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 01:13 AM   #7
Tech Elite
 
GSM Storm's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Brisbane, Australia
Posts: 2,277
Trader Rating: 112 (100%+)
Default

Thanks guys
Have sent it back for repair/ replacement.

Regards
Gary
__________________
Driver Gazza
Offroad - RC10 B64 (soon)
Vintage - Kyosho Tomahawk
Fantom Racing, JConcepts, Ace Hobbies/Reedy,
WTF, Plaig Bearings.
GSM Storm is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 01:35 AM   #8
Tech Elite
 
STEALTH's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Manila & California
Posts: 3,019
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

I'll have to say that Aldo is very helpful and has Great customer service skills! Kudos to him and Associated for having him on the Team!
STEALTH is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 07:27 AM   #9
Tech Champion
 
Jason Pelletier's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: New York
Posts: 8,820
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by STEALTH View Post
I'll have to say that Aldo is very helpful and has Great customer service skills! Kudos to him and Associated for having him on the Team!
Aldo is the man.
__________________
Island Raceway & Hobby
Jason Pelletier is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sphere/10.5 problem nitroracer20 Electric Off-Road 8 12-25-2007 08:26 PM
LRP Sphere BEC problem D4 Electric Off-Road 23 08-14-2007 04:26 AM
LRP sphere problem buckracer Electric Off-Road 2 07-12-2007 10:15 PM
Sphere Competition Problem or8ital Electric On-Road 16 07-03-2006 02:11 PM
lrp sphere overheating problem redlinezak Electric On-Road 8 03-21-2006 12:51 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:16 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net