R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-26-2008, 09:54 PM   #1
Tech Regular
 
avrcguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: West Des Moines, IA
Posts: 398
Trader Rating: 11 (100%+)
Questions?? Hesitation Problem

Tonight I was driving a friends xxx-t and noticed that from a dead stop, or slow roll that if you mash the throttle the motor would hesitate and stutter. Once the truck is up to speed it runs just fine.

The truck is equipped with a basic Novak XBR/EX 10.5 brushless system, standard spektrum receiver, RTR servo, and was running one of my 3250 li-po packs.

I tried searching the forum for some answers, but couldn't find another case that sounded exactly like this one.

Any help would be much appreciated.

Thanks!
avrcguy is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:03 PM   #2
Suspended
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by avrcguy View Post
Tonight I was driving a friends xxx-t and noticed that from a dead stop, or slow roll that if you mash the throttle the motor would hesitate and stutter. Once the truck is up to speed it runs just fine.

The truck is equipped with a basic Novak XBR/EX 10.5 brushless system, standard spektrum receiver, RTR servo, and was running one of my 3250 li-po packs.

I tried searching the forum for some answers, but couldn't find another case that sounded exactly like this one.

Any help would be much appreciated.

Thanks!
fix it
pete123 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:05 PM   #3
Suspended
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by pete123 View Post
fix it
fix it
pete123 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:05 PM   #4
Suspended
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by pete123 View Post
fix it
fix it
pete123 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:05 PM   #5
Tech Lord
 
UN4RACING's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: MODIFIED!
Posts: 13,140
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Did you try the dead band profile to see if it some how had changed?
http://www.teamnovak.com/tech_info/glossary/index.html
UN4RACING is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:07 PM   #6
Suspended
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by UN4RACING View Post
Did you try the dead band profile to see if it some how had changed?
no
pete123 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:08 PM   #7
Suspended
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by pete123 View Post
no
Who races rc trucks
pete123 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:09 PM   #8
Suspended
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by pete123 View Post
Who races rc trucks
Who races in sportsmen
pete123 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:09 PM   #9
Tech Regular
 
avrcguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: West Des Moines, IA
Posts: 398
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by UN4RACING View Post
Did you try the dead band profile to see if it some how had changed?
http://www.teamnovak.com/tech_info/glossary/index.html
No. I figured since it also does it from a slow speed dead band could be ruled out.
avrcguy is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:10 PM   #10
Suspended
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by avrcguy View Post
No. I figured since it also does it from a slow speed dead band could be ruled out.
Buy a new one
pete123 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:12 PM   #11
Tech Elite
 
jk racing's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Yorba Linda, CA
Posts: 2,642
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

I'm no expert, but it sounds like it is pulling more amps than the lipo can supply and that is the cause. Try it again with a different pack, a NiMh, or a higher output Lipo (C rating).

I noticed this on a very high bite track with my 3200 & 6.5 GTB set up in a 4wd. With my NiMh packs, no issues, but with the lipo, I got the hesitation unless I rolled on the throttle slowly.
__________________
--Joey--
Venom Batteries & Chargers
Old School Racer & Vintage RC Car nut
jk racing is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:12 PM   #12
Tech Lord
 
UN4RACING's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: MODIFIED!
Posts: 13,140
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by avrcguy View Post
No. I figured since it also does it from a slow speed dead band could be ruled out.
Try a larger Run cap maybe?
What motor you running it may be drawing to many amps for that ESC?
UN4RACING is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:13 PM   #13
Suspended
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 116
Default

http://www.youtube.com/watch?v=yDp5IP76PeY
does this help
pete123 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:16 PM   #14
Tech Lord
 
UN4RACING's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: MODIFIED!
Posts: 13,140
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Pete are you on the right web site?
UN4RACING is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2008, 10:16 PM   #15
Tech Regular
 
avrcguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: West Des Moines, IA
Posts: 398
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by UN4RACING View Post
Try a larger Run cap maybe?
What motor you running it may be drawing to many amps for that ESC?
It's the standard Novak EX 10.5 that came with the system. I guess we could try a larger cap.

Still open to other thoughts & suggestions.
avrcguy is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ESC PROBLEM ghj1997 Electric Off-Road 13 06-04-2008 08:38 AM
Problem RaceANissan616 Nitro On-Road 20 07-23-2006 09:07 PM
New to R/C and I have a bit of a problem ZeeBMaN Rookie Zone 6 05-15-2003 05:08 AM
Big Problem!!1 doublest Electric On-Road 8 05-13-2003 02:01 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:50 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net