R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-25-2007, 03:32 PM   #1
Tech Elite
 
bvoltz's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bedtime with Teddi
Posts: 3,635
Trader Rating: 44 (100%+)
Default Help with a LRP 4.5 BL and Sphere ESC

I have run this speedo with brush motors and it works just fine. This is the first time I have connected it to a BL motor (LRP 4.5) and some times it spins, but most of the time it just makes noice and does not spin. It seems that if any load is placed on the motor, it shuts down. and I mean any load... Just setting it in the B44 and setting the gear meash up this is a load on it.

I have reset the ESC and I have noticed that when it working the light on the set side of the ESC is red, but when not working , it blinks between red and yellow. If you hold it on the blue light on the ESC in the mode area does come on, but not right way.

Any idea? Or what things am I missing here?
__________________
Wheeling an Xray T4 and T4 14 using a Ko Propo, powered by EA motors and Speed Passion Speedo, paid for by my wife.

Digi3Dworks - 3D printing for the medical Field.
bvoltz is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 03:40 PM   #2
Tech Lord
 
UN4RACING's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: MODIFIED!
Posts: 13,140
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Check your abc wires and be sure the sensor is on the right.
I wish I had my manual.
UN4RACING is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 03:48 PM   #3
Tech Elite
 
bvoltz's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bedtime with Teddi
Posts: 3,635
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

I have the manaul but the have nothing in it on servo works, but motor does not. I starts with servor / motor do not work, the the second one is servo / motor does not work, but light are on the ESC.

I will take a look again... I know I have checked this 20 times, but I'm old and the mind is not the sharpest thing...
__________________
Wheeling an Xray T4 and T4 14 using a Ko Propo, powered by EA motors and Speed Passion Speedo, paid for by my wife.

Digi3Dworks - 3D printing for the medical Field.
bvoltz is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 04:07 PM   #4
Tech Master
 
Michael#81's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bedford, IN
Posts: 1,841
Trader Rating: 254 (100%+)
Default

Which LRP Sphere speedo is it? If it is the 80500 Brushless/Brushed you have to manually switch the programming from brushless to brushed or vice versa.

If it is the 80700 Sphere Comp it automatically knows and re-programs itself for brushed or brushless.

Hope this helps.

Michael
Michael#81 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 04:12 PM   #5
Tech Apprentice
 
+gaz.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Portugal
Posts: 73
Default

do you have connected the motor/esc cable?
+gaz. is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 05:34 PM   #6
Tech Elite
 
bvoltz's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bedtime with Teddi
Posts: 3,635
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Michael#81 View Post
Which LRP Sphere speedo is it? If it is the 80500 Brushless/Brushed you have to manually switch the programming from brushless to brushed or vice versa.

If it is the 80700 Sphere Comp it automatically knows and re-programs itself for brushed or brushless.

Hope this helps.

Michael
It is teh 80700 - this is one of the first things I did do, it check the manual.

Quote:
Originally Posted by +gaz. View Post
do you have connected the motor/esc cable?
All the wires are connected.

I have just tried to reconnect me old CO27, and it does not work either... So I'm guessing it time to contact AE and send it back so they can fix it...
__________________
Wheeling an Xray T4 and T4 14 using a Ko Propo, powered by EA motors and Speed Passion Speedo, paid for by my wife.

Digi3Dworks - 3D printing for the medical Field.
bvoltz is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 06:17 PM   #7
Tech Elite
 
schmelme's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,294
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bvoltz View Post
I have the manaul but the have nothing in it on servo works, but motor does not. I starts with servor / motor do not work, the the second one is servo / motor does not work, but light are on the ESC.

I will take a look again... I know I have checked this 20 times, but I'm old and the mind is not the sharpest thing...


HUH
schmelme is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 10:22 PM   #8
Tech Elite
 
bvoltz's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bedtime with Teddi
Posts: 3,635
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by schmelme View Post
HUH
So what is your point??? Sorry do not get it...
__________________
Wheeling an Xray T4 and T4 14 using a Ko Propo, powered by EA motors and Speed Passion Speedo, paid for by my wife.

Digi3Dworks - 3D printing for the medical Field.
bvoltz is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2007, 01:03 AM   #9
Tech Master
 
Losi Chaser's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Location: Elma,WA
Posts: 1,352
Default

Quote:
Originally Posted by bvoltz View Post
I have run this speedo with brush motors and it works just fine. This is the first time I have connected it to a BL motor (LRP 4.5) and some times it spins, but most of the time it just makes noice and does not spin. It seems that if any load is placed on the motor, it shuts down. and I mean any load... Just setting it in the B44 and setting the gear meash up this is a load on it.

I have reset the ESC and I have noticed that when it working the light on the set side of the ESC is red, but when not working , it blinks between red and yellow. If you hold it on the blue light on the ESC in the mode area does come on, but not right way.

Any idea? Or what things am I missing here?
ESC is defective. I had one with a similar problem. Sent it in to AE, got phone call from there Service Tech. verifying the problem and they sent me a new one. It was outside the 120 day warranty so I did have to pay for the replacement. I believe it was around $50.00 + shipping. Had about a 2 week turn around time so be patient.
Losi Chaser is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LRP Sphere TC ESC Rockin Johny R/C Items: For Sale/Trade 3 07-23-2008 08:40 PM
LRP Sphere, Sphere 2007 or TC NT Australia Wanted to Buy 1 06-08-2008 04:39 AM
Sphere vs GTB tarheelquality Radio and Electronics 6 01-09-2008 09:14 AM
Different Between LRP sphere and the LRP sphere TC SPEC [email protected] Electric On-Road 3 09-29-2007 04:09 PM
Sphere Comp and Sphere TC Differences Paul_67 Electric On-Road 4 08-20-2007 03:27 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:25 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net