R/C Tech Forums

R/C Tech Forums (https://www.rctech.net/forum/)
-   Electric Off-Road (https://www.rctech.net/forum/electric-off-road-4/)
-   -   fixing a bad cell (https://www.rctech.net/forum/electric-off-road/169900-fixing-bad-cell.html)

john stu 06-26-2007 05:16 PM

fixing a bad cell
 
hello guys im just wondering is there any way to bring back a bad cell? i had one go bad (ib4200) and was wondering is there anything i should try to bring it back to life or is it a lost cause and do i just junk it...........


i tryed charging it normal and slow but it wont hold any charge it reads voltage until you put any load on it then it is just reads dead if i charge it (just the one cell or the whole pack i tryed both) and put the pack in a smart tray it just goes dead in a second or two :cry:

badassrevo 06-26-2007 05:38 PM

you will have to disassemble the pack and check each cell with a meter, then just replace the bad cell.

sjenkins97 06-26-2007 05:38 PM

I have the same problem. I figure we are SOL.:flaming: I was considering disassembling one of the other packs to get my other three back to a full six cell. instead of a 5 cell.

johnnyboy 06-26-2007 06:02 PM

Sometimes you can revive it if you charge the cell at a really low rate but I have only ever seen it work a couple of times.

Tune71 06-26-2007 06:45 PM

Ive revived a few dead/0 volt cells with a quick 1 second touch from a fully charged pack. Sort of like a mini zap.

wallyedmonds 06-26-2007 07:18 PM

the older ib's die and theres nothing you can do.but its offroad you run,its not on road where this would matter.
buy new cells is the only answer,or go lipo.:)


All times are GMT -7. It is currently 01:39 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.3.6
Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.