R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-24-2006, 07:08 PM   #1
Tech Initiate
 
teleb4pa's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: philadelphia
Posts: 43
Send a message via AIM to teleb4pa
Default help please!

allright guys i have an lrp esc for 13 turns and up
and i have a trinity cobalt original 13t motor
and when i connect them it dosent work, all the wires
and connections are right, the steering servo works but no motor power
teleb4pa is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2006, 07:31 PM   #2
Tech Regular
 
builthatch's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Southern NJ
Posts: 262
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to builthatch
Default

are you 100% that the motor is ok? I have a setup with 4 "AA" NIMH's wired together in series to break motors in (when i ran brushed motors) and also test for things like this. Make sure it actually works with direct power as it might end up busting up your ESC if its shorting or hung up.
__________________
5'16", 154.2 kg
builthatch is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2006, 07:50 PM   #3
Tech Fanatic
 
sport10's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Pensacola, FL
Posts: 969
Default

Make sure you plugged in you ESC plug into the receivers throttle channel and the polarity is correct. Also, make sure to have the drive wheels off the ground when you turn it on as it might take off. Perform the transmitter setup as described in your escs manual.
__________________
Hot Bodies VE8 w/ RX8-1900 combo
Associated B44
Associated B6
Associated TC7.1
Durango DESC410V2 Pro
sport10 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2006, 08:01 PM   #4
Tech Initiate
 
teleb4pa's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: philadelphia
Posts: 43
Send a message via AIM to teleb4pa
Default

yup i checked all that,think i need a new esc?
teleb4pa is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 07:42 AM   #5
Tech Champion
 
F. Mendoza's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: SoCal
Posts: 7,233
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by teleb4pa
yup i checked all that,think i need a new esc?
If the motor turns under direct power, check ESC.When you apply throttle does L.E.D. in ESC change colors or flicker? If yes ESC may be bad, if no signal wire is not getting signal from receiver. Also check steering servo in throttle slot to make sure radio's end point adjustments are not turned down.
__________________
RC America - Xray - Hudy - Gravity RC - KO Propo - Super Rad Graphics

Mr. Shookie goes home 10-06-08. Bill Levinson 4-14-15
F. Mendoza is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 10:53 AM   #6
Tech Fanatic
 
sport10's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Pensacola, FL
Posts: 969
Default

Is this a new motor? Does the motor run under direct power? It is possible that some dirt has made one of the brushes stick and not making contact with the comm of the motor if the motor has been used before. You would need to take it apart and throughly clean the motor using motor spray.
__________________
Hot Bodies VE8 w/ RX8-1900 combo
Associated B44
Associated B6
Associated TC7.1
Durango DESC410V2 Pro
sport10 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:38 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net