R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-10-2006, 09:22 PM   #1
Tech Elite
 
RaceAce701's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Carbondale, Pa
Posts: 2,985
Trader Rating: 86 (99%+)
Default Major problem plese help

i have just discovered a major problem

i went to test run my bk2 today it has a hites 625mg servo 19 turn ultrabird motor gt7 spedo and the 3 ch spectrum radio

if i grab a handfull of throtle the car stops and the green signal indicator ligt on the spectrum receiver goes out and it takes a few secs to come back on if i rollinto the throtle its fine Help!!!!

i swithched spedos anf that didnt help.

if i run a traditional style radio it works fine
__________________
The Skid Marks -- 24 Heures Du Jackson 9/22-23/2011
"Go for broke or go home broke"
"If it ant broke your not trying"
Alex "ACE" Kubilus
ACE design works
RaceAce701 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2006, 09:37 PM   #2
Tech Addict
 
SpeedBump57's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 660
Default

Did you try a different battery in the bk2? Its posisable the battery is not fully charged or the battery voltage is just weak and putting it into failsafe when you grab a handful.
SpeedBump57 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 09:30 AM   #3
Tech Elite
 
RaceAce701's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Carbondale, Pa
Posts: 2,985
Trader Rating: 86 (99%+)
Default

ill try that 2 night

thanks
__________________
The Skid Marks -- 24 Heures Du Jackson 9/22-23/2011
"Go for broke or go home broke"
"If it ant broke your not trying"
Alex "ACE" Kubilus
ACE design works
RaceAce701 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 10:36 AM   #4
Tech Master
 
Mike L.'s Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bismarck, North Dakota
Posts: 1,044
Trader Rating: 39 (100%+)
Default

did you program the reciever to your radio, on a spectrum im pretty sure you have to set up each reciever with the radio, i dont know how you do it, you'll have to look in the manuel, ive just heard people at my LHS talking about it. hope this helps
Mike L. is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 10:43 AM   #5
Tech Fanatic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 855
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

http://www.horizonhobby.com/Products...ProdID=SPM1600

that will fix your problem almost gaurantee,
bobf24 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 11:29 AM   #6
Tech Elite
 
RaceAce701's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Carbondale, Pa
Posts: 2,985
Trader Rating: 86 (99%+)
Default

the worst part of this problem is is that i had the same servo spedo and receiver in my cyclone with a stock motor and had no prob
__________________
The Skid Marks -- 24 Heures Du Jackson 9/22-23/2011
"Go for broke or go home broke"
"If it ant broke your not trying"
Alex "ACE" Kubilus
ACE design works
RaceAce701 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 01:02 PM   #7
Tech Fanatic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 855
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

it doesn't have anything to do with the car, its because the motor is dawing so much current when you punch it, that the receiver isn't getting enough power so it kicks into fail safe mode, the capictor stores engery, so when you punch it, the receiver still has enoguh power to not go into fail safe, a stock motor wont draw as much amps as a 19 turn will, so thats why it works with the stock motor,

like i siad, i'm almost positive that will solve your problems, and for the $6, if it doens't work its not the end of the world,
bobf24 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 01:15 PM   #8
Tech Elite
 
RaceAce701's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Carbondale, Pa
Posts: 2,985
Trader Rating: 86 (99%+)
Default

ill be chenckin my local shopn as soon as i get the chance i really apreciate the help now i can stop pulling my hair out
__________________
The Skid Marks -- 24 Heures Du Jackson 9/22-23/2011
"Go for broke or go home broke"
"If it ant broke your not trying"
Alex "ACE" Kubilus
ACE design works
RaceAce701 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 08:06 PM   #9
Tech Elite
 
RCBLUE's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Portland OR
Posts: 2,081
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Or you can go to your local radio shack and but the same value cap and install it and save youself about $6-7 after shipping. A friend of mine had the same problem with a Tekin speedo and he then tried LRP which also helped him.
__________________
Don't sweat the petty things...........Pet the sweaty things!!

Serpent America
Lunsford Racing
RCBLUE is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 08:28 PM   #10
Tech Elite
 
RaceAce701's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Carbondale, Pa
Posts: 2,985
Trader Rating: 86 (99%+)
Default

the batteries i was using were shot after i put in a race pack the prob went right away .

we will c wat its like once the battery wear down tho

well atleast i no wat to do thanks everyone
__________________
The Skid Marks -- 24 Heures Du Jackson 9/22-23/2011
"Go for broke or go home broke"
"If it ant broke your not trying"
Alex "ACE" Kubilus
ACE design works
RaceAce701 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 09:08 PM   #11
Tech Elite
 
Join Date: Oct 2004
Location: Michigan
Posts: 3,319
Trader Rating: 28 (100%+)
Default

I'd still recommend the capacitor that was linked to above. I had to put em in my cars for running mod as well. Otherwise you'd swear the steering broke after the straight. Cheap fix.
jbrow1 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2006, 11:10 AM   #12
Tech Elite
 
RaceAce701's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Carbondale, Pa
Posts: 2,985
Trader Rating: 86 (99%+)
Default

Im pickin them up this weekend
__________________
The Skid Marks -- 24 Heures Du Jackson 9/22-23/2011
"Go for broke or go home broke"
"If it ant broke your not trying"
Alex "ACE" Kubilus
ACE design works
RaceAce701 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
major savage problem crash21 Monster Trucks 2 09-01-2006 04:16 PM
Major Handling Problem V1-RRR-WC Nitro On-Road 21 01-23-2006 09:18 AM
Major Problem T3MAN Electric Off-Road 1 08-11-2005 08:08 PM
can anyone help me plese s1meader Electric On-Road 0 07-23-2004 12:40 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:29 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net