R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-26-2006, 07:12 AM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Default Hpi Nitro MT-2 engine problem please help!

I've spent soooooo much money on my MT-2 and now the engine wont start and theres small bits of shiny metal in the oil/fuel coming out of the exhaust!
What's happened? I'm guessing somethings shredded inside but i don't know what as i'm relatively new to nitro

Can someone with intellect please tell me what's going on?
anarchy180 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2006, 08:30 AM   #2
Tech Master
 
Join Date: May 2005
Location: michigan
Posts: 1,678
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

how long have you had it? If it is fairly new you could send it back to hpi. Give them a call to see what they say about it.

Generally anything metal coming out of the exhaust pipe is not good. You could take the motor apart and see whats up, but since you said you are a newbie, I wouldn't. Odds are something inside the motor had failed causing the metal to come out of the pipe.

Best thing you could do is to take it back to your lhs and get someone there to help you out.
o.s. power is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2006, 08:44 AM   #3
Tech Addict
 
cweb's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: DelCo
Posts: 562
Trader Rating: 35 (100%+)
Thumbs up

Very good advice man, let a tech a your hobby shop check it out.
__________________
Team Whiteknuckle- CW

B5M- viper-rc/Hitec/avid/schelle/mip/protek-rc/lunsford
T5m- viper-rc/Hitec/avid/schelle/protek-rc/lunsford
cweb is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NITRO .21 ENGINE BREAK IN PROBLEM KEITH Electric Off-Road 5 05-28-2007 09:44 PM
ENGINE PROBLEM derricklong38 Electric Off-Road 3 03-27-2007 02:32 AM
Nitro Engine Tuning Problem/Gremlin crlytm Electric Off-Road 11 03-19-2007 02:02 PM
.21 engine problem plz help downunder23 Electric Off-Road 6 08-13-2006 09:29 PM
Newbie Help - Problem Priming Engine (HPI Nitro MT) joshb Australian Racing 13 12-02-2002 02:47 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:32 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net