R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-15-2006, 09:16 AM   #16
Tech Regular
 
mattxxx-nt's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: ontario canada
Posts: 326
Default

i can get it to start but it still shoots out blu/whits flames.
after it does that,is stalls.

i will try t get some pics or vidoes of it backfiring.
__________________
TEAM HYBRID RACING

HPI SAVAGE 25
HPI SAVAGE 25
TEAM LOSI XXX-NT
OFNA MBX
mattxxx-nt is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2006, 10:34 AM   #17
Tech Initiate
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 39
Default

Quote:
Originally Posted by bshack
This is why RTR's are killing this HOBBY!!!!!!!!!! You should have proper knowledge of how to tune and operate a nitro engine before you even pull the cord!!!!!! I've raced for 18 years, and only 3 out of the last 18 have been with any sort of nitro car. I spent many hours learning to tune motors, research each powerplant, and then testing them. Every summer, I'll attempt to help new drivers with their cars and how to operate them, however, if you cannot find help at a track, or at a hobbyshop with TRAINED pro's, give up on the nitro thing before you get yourself hurt!!!!!!
Listen to bshack people! I wanted to buy his Kyosho nitro car from him and he is a national level driver! Preach on brother!

Now how do I get my car to shoot wicked flames!!!!!
1fsttraxxas is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2006, 10:47 AM   #18
Tech Elite
 
dr_hfuhuhurr's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Westchester, NY
Posts: 4,502
Trader Rating: 75 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jhyten
its so fast its shooting flames sitting still!
I shoot flames sitting still after eating super-hot wings.
__________________
"There is a fine line between hobby and mental illness. Which side are you on?"

“Life is hard; it's harder if you're stupid.” - John Wayne
dr_hfuhuhurr is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2006, 07:51 PM   #19
Tech Regular
 
mattxxx-nt's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: ontario canada
Posts: 326
Default

i finially fixed my problem, there was some fuel in the exhast and it keps catching fire and preventing it from starting. i took the whole engin appart and fuel poored out of then header and pipe and some from behind the backplate. after i cleaned out the engine i tryd starting it and it took about 15 pulls on the starter and it fired up then died then i pulled again and it started. it flys now way faster then when i got it.

now i got another problem.

hahaha. fix one thing then another thing breaks

i need a new switch and wirt that goes from the receiver to the switch then to the battery box. i forgot to tie the wire up and it got caught in the spur gear. lol. good thing i had it at walking speed or i would be ****ed

lol

thanks for all the help every 1
__________________
TEAM HYBRID RACING

HPI SAVAGE 25
HPI SAVAGE 25
TEAM LOSI XXX-NT
OFNA MBX
mattxxx-nt is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2006, 08:00 PM   #20
Tech Regular
 
mattxxx-nt's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: ontario canada
Posts: 326
Default

some guy said the my truck will be really fast because its shooting flames when its sitting idels.

the average speed for a team losi xx nt is 40mph

i have mine clocked at 60mph by a police radar scanner. it only has a mach .15 in it

weeeeeee

in the last 2 days i blew 3 stes of reer tires off of it hahahaha
__________________
TEAM HYBRID RACING

HPI SAVAGE 25
HPI SAVAGE 25
TEAM LOSI XXX-NT
OFNA MBX
mattxxx-nt is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2006, 08:17 PM   #21
Tech Elite
 
WheelNut's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Edmonton, Ab
Posts: 3,210
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via MSN to WheelNut
Default

Dude if your really getting 60mph out of that truck stock it is running way to lean, and it wont have the mach .15 in it much longer cuz its going to blow up on you!
WheelNut is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2006, 08:22 PM   #22
Tech Regular
 
mattxxx-nt's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: ontario canada
Posts: 326
Default

i have it set at the stock settings and the ppl at all the hobby shops by my place say that they are good its not even running 200*f its running cool170*f last time i got it speed tested which was last night. so its fine and if it blows i can get free 1's n e ways

if the .15 blowsi will put the mach .18 in it, thats the biggest it can fit.
__________________
TEAM HYBRID RACING

HPI SAVAGE 25
HPI SAVAGE 25
TEAM LOSI XXX-NT
OFNA MBX
mattxxx-nt is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2006, 10:11 PM   #23
Tech Master
 
Join Date: May 2005
Location: michigan
Posts: 1,678
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by WheelNut
Dude if your really getting 60mph out of that truck stock it is running way to lean, and it wont have the mach .15 in it much longer cuz its going to blow up on you!

maybe he meant 60 KPH - canada = metric system
o.s. power is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2006, 10:13 PM   #24
Tech Regular
 
mattxxx-nt's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: ontario canada
Posts: 326
Default

NOPE! it was counted in mph
__________________
TEAM HYBRID RACING

HPI SAVAGE 25
HPI SAVAGE 25
TEAM LOSI XXX-NT
OFNA MBX
mattxxx-nt is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2006, 09:39 AM   #25
Tech Addict
 
SpeedBump57's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 660
Default

At 170* its not going to last to long anyways. Running our little nitro engines that cool is not good.
SpeedBump57 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2006, 03:38 PM   #26
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2006
Location: Columbus, Ohio
Posts: 322
Default

Holy crap you guys are funny
hey has any body witnessed a motor seriously blowing up
super jato dude is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what the [email protected]!! happened slowpokeRRR Micro and Mini Scales 4 01-28-2007 07:44 PM
What happened to? Schuie Driver Electric Off-Road 2 03-26-2006 06:31 PM
Has this ever happened to anyone? sho .21 Monster Trucks 8 03-19-2006 03:25 PM
how come this happened? VenomWorldOrder Australian Racing 11 10-18-2004 03:42 AM
OK, what happened? Speedo R/C Tech Site Forum 45 09-04-2001 07:18 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:29 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net