Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Chat Lounge
Turborix EL CA130 ESC >

Turborix EL CA130 ESC

Turborix EL CA130 ESC

Reply

Old 11-03-2010, 03:58 PM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 4
Default Turborix EL CA130 ESC

I rebuilt my grandson's boat that he sank. Everything works except the ESC.
It has 3 - 550 brushed electric motors, the above esc, Traxxas 2238 2.4 transmitter, & 2218 traxxs receiver. I have switched wiring around and know that the transmitter, and receiver are working. I have measured sodered joints with no resistance to indicate a bad sorder job. I purchased another esc just like it and it doesn't work. Battery power is 12V Nicad, starting amperage on one motor is 4.7 amps and runs wide open with .79 amps. Esc is 110 amps forward, 40 amps reverse, it has bec 5 volts at 3amps. 12 volt battery is fully charged and bec is working. Motors started one time on 1st esc, and never again. I am at a loss. No directions came with the ESC.

Has anybody had this problem?

Pat
Pat Kinney is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2010, 10:05 PM
  #2  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 4
Angry Pls Delete

Pls delete this.
Thank you,
Pat Kinney:
Pat Kinney is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service