R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > International Forums > Brunei R/C Racers

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread
Old 05-29-2009, 12:22 AM   #61
Tech Elite
 
dameetz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Sky
Posts: 2,542
Default

Quote:
Originally Posted by IQ0 View Post
Gengs, crita sal lumba d kuching bulan Oct ani....c-Teo (Hobbymart) gitau, transport will be provided FOC from the day we arrive d kuching airport....& kata nya refer Hj Mazlan for further details.
Bah mun catu lagi cantik tu jeng....nda payah menyewa krita....jadi ko mbali 1/8th baru?
__________________
Dudududududuuuuuu.....
dameetz is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2009, 12:38 AM   #62
IQ0
Tech Adept
 
IQ0's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 137
Default

Quote:
Originally Posted by dameetz View Post
Bah mun catu lagi cantik tu jeng....nda payah menyewa krita....jadi ko mbali 1/8th baru?
Harga nya sama hingin pun alum ku tau lagi....tapi klo mahal usulnya hingin saja kali lah geng
Hingin apa tani pakai geng? mau ati2 ni geng ...c-Selipar BeGam atu grinti laju hingin nya tu...
IQ0 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2009, 11:11 AM   #63
Tech Elite
 
dameetz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Sky
Posts: 2,542
Default

Quote:
Originally Posted by IQ0 View Post
Harga nya sama hingin pun alum ku tau lagi....tapi klo mahal usulnya hingin saja kali lah geng
Hingin apa tani pakai geng? mau ati2 ni geng ...c-Selipar BeGam atu grinti laju hingin nya tu...
NOVA FLASH lah...nda alang2 jeng...slipar begam makai IDM tu jeng...tani huyung ya....aku confirm dah mbali ni jeng....pas ku balik dari States ku ambil kali,providing semua sudah ada.....
__________________
Dudududududuuuuuu.....

Last edited by dameetz; 05-29-2009 at 11:23 AM.
dameetz is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 02:03 AM   #64
Tech Adept
 
Cmdr Bravo's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by dameetz View Post
NOVA FLASH lah...nda alang2 jeng...slipar begam makai IDM tu jeng...tani huyung ya....aku confirm dah mbali ni jeng....pas ku balik dari States ku ambil kali,providing semua sudah ada.....
Aku pasal 1/8 ani membari garam ati ni klau udah ada yg makai nova flash tepaksa tah ku menyuruh uncle murnan hantar yg modified punya, ndakan aku mencium asap nganya
Cmdr Bravo is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 03:48 AM   #65
Tech Elite
 
dameetz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Sky
Posts: 2,542
Default

Quote:
Originally Posted by Cmdr Bravo View Post
Aku pasal 1/8 ani membari garam ati ni klau udah ada yg makai nova flash tepaksa tah ku menyuruh uncle murnan hantar yg modified punya, ndakan aku mencium asap nganya
OK tu buuui....ko order yg murnan, aku confirm ngambil Flash dah tu....nunggu datang ja lagi.....bila ko balik tani tuntas kan d balap stdm....cna?!!!
__________________
Dudududududuuuuuu.....
dameetz is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 04:32 AM   #66
Tech Adept
 
Cmdr Bravo's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by dameetz View Post
OK tu buuui....ko order yg murnan, aku confirm ngambil Flash dah tu....nunggu datang ja lagi.....bila ko balik tani tuntas kan d balap stdm....cna?!!!
Lama lagi liau 25 Julai ku balik, betapa ku disini dulu untuk menggegarkan stadium, c IQO atu suruh siap sedia utk bertarung nanti
Cmdr Bravo is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 05:13 AM   #67
Tech Adept
 
Cmdr Bravo's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 116
Default

Bui Kyosho M3 baru atu conversion kah bui seperti yang ada di gambarNitro on Road-m3-evo.jpg
Cmdr Bravo is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 10:04 AM   #68
Tech Elite
 
dameetz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Sky
Posts: 2,542
Default

Quote:
Originally Posted by Cmdr Bravo View Post
Bui Kyosho M3 baru atu conversion kah bui seperti yang ada di gambarAttachment 458741
Ada yg kit jua tu buuui....out sometime in June or July...before Worlds on August...Conversion kit put around that time jua kali kluar....
__________________
Dudududududuuuuuu.....
dameetz is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2009, 09:47 AM   #69
IQ0
Tech Adept
 
IQ0's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 137
Default

Quote:
Originally Posted by dameetz View Post
NOVA FLASH lah...nda alang2 jeng...slipar begam makai IDM tu jeng...tani huyung ya....aku confirm dah mbali ni jeng....pas ku balik dari States ku ambil kali,providing semua sudah ada.....
bah aku mana saja..flash pun flash lah..."penampilan misti ada"

c- Cmdr Bravo atu apa kan dlawan tu...semua ia saja kan labih tu...tapi nasihat ku arah nya...satu saja..."Pastikan" dan "Pastikan lagi"....jng sampai macam body 1/8 nya yg lawa ari atu tapi cacat abis....kekeke
IQ0 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2009, 10:19 AM   #70
Tech Elite
 
dameetz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Sky
Posts: 2,542
Default

Quote:
Originally Posted by IQ0 View Post
bah aku mana saja..flash pun flash lah..."penampilan misti ada"

c- Cmdr Bravo atu apa kan dlawan tu...semua ia saja kan labih tu...tapi nasihat ku arah nya...satu saja..."Pastikan" dan "Pastikan lagi"....jng sampai macam body 1/8 nya yg lawa ari atu tapi cacat abis....kekeke
Mdangar ko to Cmdr??? PASTIKAN!!!!dan PASTIKAN LAGI!!!!
__________________
Dudududududuuuuuu.....
dameetz is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2009, 09:34 PM   #71
IQ0
Tech Adept
 
IQ0's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 137
Default

Quote:
Originally Posted by dameetz View Post
Mdangar ko to Cmdr??? PASTIKAN!!!!dan PASTIKAN LAGI!!!!
Geng aku ada mbuatkan check list utk c- Bravo tani atu klo kan meng copycat body dari body org lain....untuk ksanangan lah...

Check lists;
1/ Pastikan body kerita nya sama dgn body yg kan d copycat,
2/ Pastikan body kerita org yg kan d copycat atu using kerita yg sama jenis, bentuk dan sempurna,
3/ Pastikan jangan awal climax mengucapkan body kerita baru org lain..."Important!",
4/ Klo inda dapat d elak kan yg d atas (item 3), Pastikan jangan ta over..."Important jua nie!",
5/ Pastikan slapas meng copycat, "Never"..and i say it again "Never" me trial memasang d dapan org ramai and d worst thing to do is ddapan org yg kana ucap sebelum nya (xref. item 3 & 4),
6/ After all of the above done, Pastikan d ulangi skali lagi (item 1 to 5)...
Inshallah inda akan terjadi ke cacatan....kekeke..
IQ0 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 08:30 AM   #72
Tech Adept
 
Cmdr Bravo's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by IQ0 View Post
Geng aku ada mbuatkan check list utk c- Bravo tani atu klo kan meng copycat body dari body org lain....untuk ksanangan lah...

Check lists;
1/ Pastikan body kerita nya sama dgn body yg kan d copycat,
2/ Pastikan body kerita org yg kan d copycat atu using kerita yg sama jenis, bentuk dan sempurna,
3/ Pastikan jangan awal climax mengucapkan body kerita baru org lain..."Important!",
4/ Klo inda dapat d elak kan yg d atas (item 3), Pastikan jangan ta over..."Important jua nie!",
5/ Pastikan slapas meng copycat, "Never"..and i say it again "Never" me trial memasang d dapan org ramai and d worst thing to do is ddapan org yg kana ucap sebelum nya (xref. item 3 & 4),
6/ After all of the above done, Pastikan d ulangi skali lagi (item 1 to 5)...
Inshallah inda akan terjadi ke cacatan....kekeke..
Siap dengan checklist dibaginya arah ku c IQO ani, k no need to worry, about me bro we maximise our effort on race during Julai, udah ku betapa sini ani, balik saja tani belumba tapi mesti belusir dulu 1km lapas tu tarus belumba, cana setuju? or tani main LOTTO dulu untuk melangsaikan keinginanmu yg tertunda smpai ani hehehehe ( Jgn lupa pkai seluar hawai mu jua), liau dameetz kudangar membali udah seluar hawai di state masa ani dengan warna yg sama hehehehehe
Cmdr Bravo is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 10:36 AM   #73
IQ0
Tech Adept
 
IQ0's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 137
Default

Bravo...main lotto atu tani save utk d kuching saja tu...sal aku tau grinti ujan jua tu nanti...aaa..masa atu tah tani mcari kaki...cana?
C- dameetz atu klo nya mbali sluar hawai jng tah ko susah ati tu bui...ko pun dbalikan nya tarus tu..jng ko inda mamakai...kekeke .
IQ0 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2009, 04:48 AM   #74
Tech Adept
 
Cmdr Bravo's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by IQ0 View Post
Bravo...main lotto atu tani save utk d kuching saja tu...sal aku tau grinti ujan jua tu nanti...aaa..masa atu tah tani mcari kaki...cana?
C- dameetz atu klo nya mbali sluar hawai jng tah ko susah ati tu bui...ko pun dbalikan nya tarus tu..jng ko inda mamakai...kekeke .
Wang bila lumba nitro ani? jadi ni bulan Julai ah? Klau jadi pkai seluar hawai tani beramai-ramai tani jadikan nama kumpulan tani "HAWAIAN RACER" cana stuju liau?
Cmdr Bravo is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2009, 12:09 AM   #75
IQ0
Tech Adept
 
IQ0's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 137
Default

Quote:
Originally Posted by Cmdr Bravo View Post
Wang bila lumba nitro ani? jadi ni bulan Julai ah? Klau jadi pkai seluar hawai tani beramai-ramai tani jadikan nama kumpulan tani "HAWAIAN RACER" cana stuju liau?
sal lumba julai ani ku dangar ko balik baru tah lumba on...klo ko lambat balik, lambat tia lagi lumba on...klo ko inda balik2, lagi tia lumba inda on! hehe
IQ0 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Race Announcements: pitshop Manila Racers 1276 09-05-2016 01:27 PM
Nitro On-Road Addict sa RC Manila Racers 12522 12-27-2015 06:51 PM
Vendors/Places to buy 8th scale nitro on-road stuff js058515 Nitro On-Road 9 08-11-2009 09:26 PM
NSW Governing Body for EP & Nitro Casino Kid Australian Racing 54 07-26-2007 07:39 PM
ESLROC Silver Cup Series - Washington Silver Cup Track Locator Forum 71 04-08-2005 11:56 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:35 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net