Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Australian Racing
Mylaps RC4 hybrid transponder vs. MRT PTX transponder >

Mylaps RC4 hybrid transponder vs. MRT PTX transponder

Mylaps RC4 hybrid transponder vs. MRT PTX transponder

Old 03-11-2013, 12:19 AM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (3)
 
bigfix's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Brisbane, Australia
Posts: 246
Trader Rating: 3 (100%+)
Exclamation Mylaps RC4 hybrid transponder vs. MRT PTX transponder

There is some confusion about what transponders will work and not work with AMB and Mylaps systems.

The facts...
MRT PTX transponders will NOT work on the new Mylaps RC4 decoder.

Many clubs and race venues are taking advantage of the cheap upgrade to RC4 decoder, so be warned that the MRT will soon not work at many venues.

The RC4 HYBRID transponder is the ONLY type that will work on ALL AMB and Mylaps RC timing systems.

The newly available cheaper PURE RC4 transponder will ONLY work on Mylaps RC4 system and will not work on any other AMB or Mylaps system.

So the RC4 HYBRID is the best one to own.
AMBrc rechargeable transponders AKA house transponder, club transponder will continue to work with all AMBrc systems, Mylaps RC3 and Mylaps RC4 systems.
bigfix is offline  
Old 03-11-2013, 07:06 AM
  #2  
Tech Master
iTrader: (13)
 
Shev's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Queensland
Posts: 1,088
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

My laps are offering discounts for upgrades of transponders. I've also read that mylaps are phasing out the hybrid? ?
Which clubs are moving to RC4? The pure transponder would be a much cheaper option for my 3 MRTs if most clubs are moving to RC4.
Shev is offline  
Old 03-11-2013, 02:06 PM
  #3  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Swamp Rat's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Logan
Posts: 3,774
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by Shev View Post
My laps are offering discounts for upgrades of transponders. I've also read that mylaps are phasing out the hybrid? ?
Which clubs are moving to RC4? The pure transponder would be a much cheaper option for my 3 MRTs if most clubs are moving to RC4.
Shev

Yes it appears that Mylaps will phase out (stop selling) the hybrids but all AMB and Mylaps RED transponders will continue to work.

We LCRCCC have just swaped orderd 20 odd exchanges and i'm planning to swap more as members / drivers want.

See Meakin Park for details but MRT swap for pure is $37 including GST and postage both ways.

Call or PM me

Shane

Last edited by Swamp Rat; 03-11-2013 at 06:50 PM.
Swamp Rat is offline  
Old 03-11-2013, 04:37 PM
  #4  
Tech Master
iTrader: (13)
 
Shev's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Queensland
Posts: 1,088
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Cheers mate. Do you know if we can keep the same transponder number?
Shev is offline  
Old 03-11-2013, 06:49 PM
  #5  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Swamp Rat's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Logan
Posts: 3,774
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by Shev View Post
Cheers mate. Do you know if we can keep the same transponder number?
No but that is an option very hexey @$150 +

http://www.mylaps.com/index.php/aust...om_transponder
Swamp Rat is offline  
Old 03-11-2013, 09:09 PM
  #6  
Tech Elite
iTrader: (44)
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 2,213
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Originally Posted by Swamp Rat View Post
No but that is an option very hexey @$150 +

http://www.mylaps.com/index.php/aust...om_transponder
yeah, it looks like that option only allows you to customise the 7-digits but it doesn't allow you to re-use the same number, which was 1 of the main benefits of a MRT clone. ah well ..!
wyl03 is offline  
Old 03-11-2013, 10:02 PM
  #7  
Tech Champion
iTrader: (34)
 
CraigM's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 7,009
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Originally Posted by wyl03 View Post
yeah, it looks like that option only allows you to customise the 7-digits but it doesn't allow you to re-use the same number, which was 1 of the main benefits of a MRT clone. ah well ..!
You can do that too now

http://www.mylaps.com/index.php/aust...op2/rc4_car_id
CraigM is offline  
Old 03-12-2013, 04:39 AM
  #8  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Adelaide, Australia
Posts: 5,378
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

I asked mylaps about same number.. so here are some more facts.

1) they will not re-issue an existing number... so basically any number traded in, is lost, as they can't confirm who had it originally

2) Car-ID's aren't available on trade in's, only new orders. This is because Car ID's have to be ordered from the factory, trade-in's are done from local stock held.

3) You can, however, add a car ID of trade in replacement RC4 number... just have to pay full whack.

Regards
Ed
TryHard is offline  
Old 03-12-2013, 05:27 AM
  #9  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Bishop's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Brisbane
Posts: 2,223
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

If you have a RC4 hybrid, you can order a new sub number version based off that number, I now have my original RC4 Hybrid and a new sub 1 number of it.
Bishop is offline  
Old 03-12-2013, 05:46 AM
  #10  
Tech Master
iTrader: (13)
 
Shev's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Queensland
Posts: 1,088
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Why are we going this way? ?? Seems like such an inconvenience.

Must buy Mylaps RC4 decoder software

Must buy new transponders. But the cheaper version wont work everywhere.

Cant clone numbers

As will lose existing numbers


When was this voted for? ... and why????
Shev is offline  
Old 03-12-2013, 05:56 AM
  #11  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Bishop's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Brisbane
Posts: 2,223
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by Shev View Post
Why are we going this way? ?? Seems like such an inconvenience.

Must buy Mylaps RC4 decoder software

Must buy new transponders. But the cheaper version wont work everywhere.

Cant clone numbers

As will lose existing numbers


When was this voted for? ... and why????
No one voted, MyLaps forced the upgrade, we all wear the results regardless of it we like it or not.
Bishop is offline  
Old 03-12-2013, 06:09 AM
  #12  
Tech Addict
iTrader: (11)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Collie Western Australia.
Posts: 738
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

hey bishop.. mine looks like your avatar... which one is that?

I have 2 of the small red ones that I traded about 2yrs ago from my original larger red version.. from memory, there is only 2 wires.. a black and a red
Stangas is offline  
Old 03-12-2013, 06:35 AM
  #13  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Bishop's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Brisbane
Posts: 2,223
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by Stangas View Post
hey bishop.. mine looks like your avatar... which one is that?

I have 2 of the small red ones that I traded about 2yrs ago from my original larger red version.. from memory, there is only 2 wires.. a black and a red
It's my original RC4 Hybrid, actually it's the one I got a RC4 Pure sub number 1 version of recently, if they have 2 wires it's a Hybrid, 3 wires and it's the new Pure RC4.

Warning to anyone who does order one from MyLaps, my new sub number version took months to get here, quick to order they are not.
Bishop is offline  
Old 04-16-2013, 04:26 PM
  #14  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (3)
 
bigfix's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Brisbane, Australia
Posts: 246
Trader Rating: 3 (100%+)
Exclamation

Originally Posted by Bishop View Post
It's my original RC4 Hybrid, actually it's the one I got a RC4 Pure sub number 1 version of recently, if they have 2 wires it's a Hybrid, 3 wires and it's the new Pure RC4.

Warning to anyone who does order one from MyLaps, my new sub number version took months to get here, quick to order they are not.
I think that when you order a sub number RC4 transponder the order is passed to Mylaps headquarters in The Netherlands and is made there and then shipped out. Hence the long delay.
bigfix is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.