R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road > Team and Company Discussions

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-24-2006, 08:15 AM   #5191
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,769
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

EA batteries from Vegas are still killing them out here in CA. Qualified 2nd and won in 19 turn. Some racers had new cells that they built at the track but didn't run any faster than I did. I wonder what would have happened if I hit the track with fresh EA power
__________________
REMEMBER THE GOOD OLE DAYS..........THEY'RE NEVER COMING BACK SO WE'RE STUCK WITH THE MESS IN FRONT OF US!!!!
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2006, 08:54 AM   #5192
Tech Elite
 
BillyCaldwell's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: OKC, Oklahoma
Posts: 4,005
Trader Rating: 32 (100%+)
Send a message via AIM to BillyCaldwell
Default

Merry Christmas to yall, have a safe holiday!
__________________
Maclin | VP-Pro USA
BillyCaldwell is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2006, 03:20 PM   #5193
Tech Champion
 
rayhuang's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Cleveland Heights, Ohio
Posts: 6,511
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via AIM to rayhuang
Default

Quote:
Originally Posted by STLNLST
EA batteries from Vegas are still killing them out here in CA. Qualified 2nd and won in 19 turn. Some racers had new cells that they built at the track but didn't run any faster than I did. I wonder what would have happened if I hit the track with fresh EA power

EA or anyone-I got a guy who says all three of my packs I sold him went bad (Vegas IB4200WC's) and I dont believe him as they ripped at the Halloween Classic then got stored with 1500mah and shipped. He uses a Duratrax Ice charger. He says they dumped at 3 inutes and his non zapped, unmatched IB 3600's kill these packs. I dont think hes a scumbag at all-I'll even refund him, but I want to make sure he doesnt have his charger set-up all fubar.

Can you tell me the proper settings for an Ice charger so I can diagnose whats-up?
rayhuang is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2006, 08:40 AM   #5194
Tech Champion
 
stiltskin's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Virginia Beach
Posts: 5,305
Trader Rating: 99 (100%+)
Default

Merry Christmas to EA and family, and the rest of the team. God bless all of you on this special holiday.
__________________
Tony Rumple
Team EAM // Gravity RC
stiltskin is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2006, 11:04 AM   #5195
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,769
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rayhuang
EA or anyone-I got a guy who says all three of my packs I sold him went bad (Vegas IB4200WC's) and I dont believe him as they ripped at the Halloween Classic then got stored with 1500mah and shipped. He uses a Duratrax Ice charger. He says they dumped at 3 inutes and his non zapped, unmatched IB 3600's kill these packs. I dont think hes a scumbag at all-I'll even refund him, but I want to make sure he doesnt have his charger set-up all fubar.

Can you tell me the proper settings for an Ice charger so I can diagnose whats-up?
without knowing his methods it's hard to say. You know how you took care of your packs so you know they were up to par. Maybe his charger setting are to blame. Who knows? Have him send the packs back and if they look fried or over charged in ant way then there's your answer. Get a little more info from him.
__________________
REMEMBER THE GOOD OLE DAYS..........THEY'RE NEVER COMING BACK SO WE'RE STUCK WITH THE MESS IN FRONT OF US!!!!
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2006, 11:32 AM   #5196
Tech Regular
 
Fervidsea's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Palm Bay, FL
Posts: 251
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Brushes

EA, or anyone else that can anserw.

On EA website, there alot of differnet brushes listed. Can anyone explain what the differneces of the listed ones?

E and F Brush, 767s and the XXXs.

I run EA Monsters and CO27s in novice stock class. Just trying to learn more about motor tuning etc, starting with the brushes.
Fervidsea is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2006, 01:26 PM   #5197
Tech Elite
 
Join Date: May 2002
Posts: 2,712
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Fervidsea
EA, or anyone else that can anserw.

On EA website, there alot of differnet brushes listed. Can anyone explain what the differneces of the listed ones?

E and F Brush, 767s and the XXXs.

I run EA Monsters and CO27s in novice stock class. Just trying to learn more about motor tuning etc, starting with the brushes.

E brush, little more RPM decent power..

F brush, lots of power lots of rpm best one of all

767, old faithful..always makes decent power little less RPM than the E

xxx, more torque seems to require a little more gear than the others
also great for 19t doesnt seem to burn up as quick.

most popular though seems to be the f brush, its what EA puts in all our motors at the big races as well as most other motor builders out there.

hope this helps
Mo
Mo Denton is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2006, 10:38 PM   #5198
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 699
Trader Rating: 22 (100%+)
Send a message via AIM to AChupp2
Default

EA, PM Sent
__________________
Fantom Racing Team Manager
AChupp2 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2006, 03:57 PM   #5199
Tech Regular
 
Fervidsea's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Palm Bay, FL
Posts: 251
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thanks MO for the reply. That helps but I was also wondering about the actual compounds. What are they made of? If there is a better forum or website that lists that information please let me know.
Fervidsea is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2006, 03:51 PM   #5200
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 699
Trader Rating: 22 (100%+)
Send a message via AIM to AChupp2
Default

EA, did you get the message about the lathe I sent last night?
__________________
Fantom Racing Team Manager
AChupp2 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2006, 06:28 PM   #5201
Tech Regular
 
Fervidsea's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Palm Bay, FL
Posts: 251
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Can anyone recommend a new lathe? Using the quick set one now. Looking for a new one, price isnt an option YET!
Fervidsea is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2006, 06:52 PM   #5202
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 699
Trader Rating: 22 (100%+)
Send a message via AIM to AChupp2
Default

I know that EA recommends the Orion Lathe. I am pretty sure I am going to get one
__________________
Fantom Racing Team Manager
AChupp2 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2006, 07:13 PM   #5203
Team EAM
 
EAMotorsports's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 8,884
Trader Rating: 75 (100%+)
Send a message via AIM to EAMotorsports
Default

Yes if Money is an object then I would go with the Orion. If money is no object the new Team Hard lathe that Trinity is importing is the best out there. I have one of those as well that will now be my lathe of choice. Its one of the best built lathes I have had my hands on and is the easiest lathe I have had to use.

EA
__________________
Contact Us
Team EAM, Our Facebook
Xray | RCAmerica | Hudy | Apex RC | ProSpec America | Killer Concepts | AVID | Futaba.
EAMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2006, 09:29 PM   #5204
Tech Master
 
CarlosG.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Falls City,TX
Posts: 1,145
Trader Rating: 12 (100%+)
Send a message via Yahoo to CarlosG.
Default

any chance to see a picture of the lathe?
CarlosG. is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2006, 09:34 PM   #5205
Tech Lord
 
protc3's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Spring Hill,Florida
Posts: 10,820
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by EAMotorsports
Yes if Money is an object then I would go with the Orion. If money is no object the new Team Hard lathe that Trinity is importing is the best out there. I have one of those as well that will now be my lathe of choice. Its one of the best built lathes I have had my hands on and is the easiest lathe I have had to use.

EA
you gotta see my new lathe bro.its a little bit more expensive though.
i gotta look at one of those.i remember you telling me about it but i never got around to ordering one
__________________
Jason Breiner
BMI Racing
Team Associated
J Concepts
protc3 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spektrum DX3R Discussion Thread MadRacer Radio and Electronics 2014 07-15-2016 10:29 AM
2005 RCX Discussion Thread wizard9x Electric On-Road 2 11-11-2009 06:49 AM
GSRacing discussion thread Panic Singapore R/C Racers 118 12-31-2007 10:34 AM
RRR Discussion Thread tornado Malaysian R/C Racers 84 09-06-2005 08:05 AM
Come Join the IRT + Discussion Thread Cmotif International Racing Team 20 05-01-2004 11:48 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:39 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0