R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road > Team and Company Discussions

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-03-2013, 03:38 PM   #286
Team EAM
 
EAMotorsports's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 8,864
Trader Rating: 74 (100%+)
Send a message via AIM to EAMotorsports
Default

Some may think this is odd but I'll be stocking some of the new Orca batteries for those interested. ORCA asked if I would be willing to do that and as the North American distributor I only feel its right that I should carry them as they have been very good to me thus far. So anyone wanting some of them I'll have those in the near future (Next week along with more speedo's).

EA
__________________
Contact Us
Team EAM, Our Facebook
Xray | RCAmerica | Hudy | Apex RC | ProSpec America | Killer Concepts | AVID | Futaba.
EAMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2013, 08:59 PM   #287
Tech Elite
 
B00t13g's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2012
Location: Houston, TX
Posts: 2,040
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Any news on mod motors?
__________________
Mackenzie Meyercord
Rc America, Xray, MOTIV, Avid, Team EAM, Apex Rc Pro Shop, Pro Spec USA, Sanwa, RSD
B00t13g is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2013, 09:27 PM   #288
Team EAM
 
EAMotorsports's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 8,864
Trader Rating: 74 (100%+)
Send a message via AIM to EAMotorsports
Default

Quote:
Originally Posted by B00t13g View Post
Any news on mod motors?
They had to make a running change to the entire TX motor line due to it not passing ROAR inspection due to vent holes in the can. There has to be holes on the can that they can measure the stator through. The vents were too small. The change has already been made and new motors are on the way to ROAR for inspection. Its the reason the motor has never made it for sale here in the US.

EA
__________________
Contact Us
Team EAM, Our Facebook
Xray | RCAmerica | Hudy | Apex RC | ProSpec America | Killer Concepts | AVID | Futaba.
EAMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2013, 09:34 PM   #289
Tech Elite
 
B00t13g's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2012
Location: Houston, TX
Posts: 2,040
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Good to know, thank you.
__________________
Mackenzie Meyercord
Rc America, Xray, MOTIV, Avid, Team EAM, Apex Rc Pro Shop, Pro Spec USA, Sanwa, RSD
B00t13g is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 10:17 PM   #290
Tech Elite
 
303slowdown's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rapid City SD.
Posts: 2,191
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

I'm having problems getting my Speedo to calibrate with my radio. I'm running a KO eurus ,the only way I can get it to calibrate is to reverse the throttle then pull full throttle for brakes ,turn on esc do brakes as full throttle then unreverse the throttle and do the rest of the calibration the normal way. Now I'm not sure if its going to work correctly . Anyone else have this problem or know of a solution ?
303slowdown is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 04:25 AM   #291
Tech Fanatic
 
elee32's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: lambertville, nj
Posts: 785
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 303slowdown View Post
I'm having problems getting my Speedo to calibrate with my radio. I'm running a KO eurus ,the only way I can get it to calibrate is to reverse the throttle then pull full throttle for brakes ,turn on esc do brakes as full throttle then unreverse the throttle and do the rest of the calibration the normal way. Now I'm not sure if its going to work correctly . Anyone else have this problem or know of a solution ?
I have a KO helios and had to redo the 'adjust vr' setting on my radio to get the speedo to calibrate
__________________
Eric Lee, sponsored by shipping and handling..
elee32 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 05:44 AM   #292
Team EAM
 
EAMotorsports's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 8,864
Trader Rating: 74 (100%+)
Send a message via AIM to EAMotorsports
Default

Quote:
Originally Posted by 303slowdown View Post
I'm having problems getting my Speedo to calibrate with my radio. I'm running a KO eurus ,the only way I can get it to calibrate is to reverse the throttle then pull full throttle for brakes ,turn on esc do brakes as full throttle then unreverse the throttle and do the rest of the calibration the normal way. Now I'm not sure if its going to work correctly . Anyone else have this problem or know of a solution ?
Quote:
Originally Posted by elee32 View Post
I have a KO helios and had to redo the 'adjust vr' setting on my radio to get the speedo to calibrate
As Elee said do a VR Adjust. If the throttle pot starts to wear on the radio it wont see the proper endpoints and can cause this. Also make sure your EPA is reset to 100 (or factory settings) on the radio before trying to calibrate. On the Futaba I have to leave my throttle reversed for it to work (just like a tekin).

EA
__________________
Contact Us
Team EAM, Our Facebook
Xray | RCAmerica | Hudy | Apex RC | ProSpec America | Killer Concepts | AVID | Futaba.
EAMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 02:35 PM   #293
Tech Elite
 
303slowdown's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rapid City SD.
Posts: 2,191
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by elee32 View Post
I have a KO helios and had to redo the 'adjust vr' setting on my radio to get the speedo to calibrate
That did it, thanks
__________________
Ryan Borgheiinck
303slowdown is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 06:52 PM   #294
Tech Addict
 
Join Date: Aug 2001
Location: Singapore
Posts: 695
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Hi,

can VX-1 to support 3.5T motor for 1/12 ?

I wasn't sure and I thought I see somewhere that the minimal turn is 4T.

Please advise.
__________________
My blog: http://ongbenghui.blogspot.com
ongbenghui is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 07:36 PM   #295
Team EAM
 
EAMotorsports's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 8,864
Trader Rating: 74 (100%+)
Send a message via AIM to EAMotorsports
Default

Quote:
Originally Posted by ongbenghui View Post
Hi,

can VX-1 to support 3.5T motor for 1/12 ?

I wasn't sure and I thought I see somewhere that the minimal turn is 4T.

Please advise.
The min advised motor is a 4.0 turn. I know some guys have used a 3.5 but cant use any boost or timing as it will over heat if too much is applied in a 8 minute run. It wont blow the speedo up but may thermal if too hot.

EA
__________________
Contact Us
Team EAM, Our Facebook
Xray | RCAmerica | Hudy | Apex RC | ProSpec America | Killer Concepts | AVID | Futaba.
EAMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 06:13 AM   #296
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2008
Location: Belgium
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by Craig W View Post
sounds like the sensor port voltage as dropped
Hi Craig
I have the same problem i've used 3 motors and 4 sensorcables.
But what is the solution?

Greetings
PQ
Corsa57 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 07:30 AM   #297
Tech Master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Lutz, FL
Posts: 1,279
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by EAMotorsports View Post
The min advised motor is a 4.0 turn. I know some guys have used a 3.5 but cant use any boost or timing as it will over heat if too much is applied in a 8 minute run. It wont blow the speedo up but may thermal if too hot.

EA

Just to share.

I've been running a 3.5 with mine, I had to turn the motor timing down to -20/ -30 but can make time with out the esc over heating. It's still fast enough with out any issues and my lap times are still good.

I would recomend a 4.0 but I'm a cheap ass and don't feel like buying one to practice.

Monti
Monti is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2013, 09:29 PM   #298
Tech Master
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,111
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by EAMotorsports View Post
As Elee said do a VR Adjust. If the throttle pot starts to wear on the radio it wont see the proper endpoints and can cause this. Also make sure your EPA is reset to 100 (or factory settings) on the radio before trying to calibrate. On the Futaba I have to leave my throttle reversed for it to work (just like a tekin).

EA
My spektrum is reversed also
JOE SI is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2013, 09:40 PM   #299
Tech Master
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,111
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by EAMotorsports View Post
Some may think this is odd but I'll be stocking some of the new Orca batteries for those interested. ORCA asked if I would be willing to do that and as the North American distributor I only feel its right that I should carry them as they have been very good to me thus far. So anyone wanting some of them I'll have those in the near future (Next week along with more speedo's).

EA
I have 2 of them, and they are 10x better than what I had ( 2 ohp and 1 rev tech ) we spoke about the 5mm bullets and I think that's the reason they are better than my other batteries
JOE SI is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2013, 06:12 PM   #300
Tech Regular
 
pete68's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: gatineau qc can
Posts: 350
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

hi everyone I am trying to find a setup for a 2wd off road 13.5t
thanks in advance
__________________
Yokomo BD7-15/YZ2 ORCA/SMC/FUTABA
pete68 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radio Operated Cars of Kelowna (R.O.C.K Racing) Dan Boundy Canadian R/C Scene 5438 09-29-2014 10:04 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:42 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0