R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road > Team and Company Discussions

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-27-2011, 11:22 PM   #631
Tech Champion
 
Still Bill's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Reno, NV
Posts: 7,016
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by smilekt View Post
tekin rs pro with 212 software still fast ?.. coz now so many other brand like Orca MkII 2.1 , hobbywing , Sp the are so fast now with new Software ... hope tekin will have good news ///
We'll find out at the IIC...
__________________
Constantly evolving CRC WGT and WGT-R/T...Carpet & Asphalt...All thanks to Team CRC.
Still Bill is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 09:32 AM   #632
Tech Apprentice
 
playtime1981's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: mi
Posts: 94
Default tekin????

i have a ? why do all tekin speed contors blow up dont get me wrong i like the way they run when they run and half the time they dont

i had onr for a week and it went up in smoke so i sent it in but while im waiting for mine to come back i buy another one and yes blew up
playtime1981 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 09:37 AM   #633
Tech Fanatic
 
fordmike65's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: LOS ANGELES. CA
Posts: 902
Trader Rating: 28 (97%+)
Default

??Huh?? Two esc's in a row is pretty rare. Maybe it has something to do with your set-up,gearing,or something binding. Have you checked motor/esc temps?
__________________
Speedtech l Cal Raceway l LRH l Pedrissimo Paintwerks
M01,M03,M05PRO,FF03PRO,ABC Genetic,AX10,KyoshoDB
Slash,Blitz,LST,XXX-NT,XXX-T/MF,XXX-SCT/CR,TLR22
Spektrum/Tekin/TQ Wire/Gen Ace/Proline/DE Racing/Avid
HEY YOU! STOP STARING AT MY AVATAR!!!
fordmike65 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 09:46 AM   #634
Tech Apprentice
 
playtime1981's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: mi
Posts: 94
Default tekin????

temp is around 130
the second 1 never made it a full lap
im not the only 1 with that problem it has happen to at lest 6 ppl at my local track

then when i call tekin i get no help just attitude it seems like they dont stand behind there product or they think your telling them a lie
im just going back to castle like the rest of the ppl at my track
playtime1981 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 10:07 AM   #635
Tech Master
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jul 2007
Location: Mooresville, NC
Posts: 1,187
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by playtime1981 View Post
temp is around 130
the second 1 never made it a full lap
im not the only 1 with that problem it has happen to at lest 6 ppl at my local track

then when i call tekin i get no help just attitude it seems like they dont stand behind there product or they think your telling them a lie
im just going back to castle like the rest of the ppl at my track
How much you want for it??
__________________
Rick "Blue" Sieboldt - Mooresville, NC
* Associated T5M * Tekin * TQ Wire *
www.tqracing.com/rc_products.htm For all your wire needs
lidebt2 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 10:48 AM   #636
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,241
Trader Rating: 100 (100%+)
Default

how much for the second one
__________________
Jamie W
*Team Tekin*TLR Racing*DE Racing*92 Zero Design*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 10:57 AM   #637
Tech Apprentice
 
playtime1981's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: mi
Posts: 94
Default right

what i paid for it im not stupid sell it to chep you send it in my feedback may say 0 but have been rc for about 20 years go find you a dumb guy
playtime1981 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 12:15 PM   #638
Tech Master
 
Buckaroo's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Norfolk, VA
Posts: 1,503
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I own 8 Tekins, a mix of RS and Pro. Bought 4 of 'em used, 2 look beat to death. NEVER a hitch with ANY of them. Must be something you and everyone at your track is doing? Seems strange that 6 other people at your track have had the same problem! YIKES, either you or I should play the lottery!

Post more of your set up and perhaps we can help you.
__________________
Tom Keith

Tekin & Sweep, thanks for all that you do for you know who!

Associated/T.O.P./Mugen/Fantom/Spektrum/Savox

Last edited by Buckaroo; 09-28-2011 at 12:30 PM.
Buckaroo is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 05:54 PM   #639
Tech Master
 
Join Date: Jul 2011
Location: Austin, TX
Posts: 1,117
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by playtime1981 View Post
what i paid for it im not stupid sell it to chep you send it in my feedback may say 0 but have been rc for about 20 years go find you a dumb guy
lol
JamesL_71 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 06:44 PM   #640
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,735
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Please post your settings and what application you were using them in and hopefully we can get you pointed in the right direction. No one is questioning your 20yrs in the hobby. Most people run their settings on the edge and dont take into consideration that they may have a heavy throtle finger. If 6 guys are having the same issue are all 6 running the same settings? Give us a chance to correct your problem before you jump ship.
__________________
REMEMBER THE GOOD OLE DAYS..........THEY'RE NEVER COMING BACK SO WE'RE STUCK WITH THE MESS IN FRONT OF US!!!!
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 06:47 PM   #641
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,735
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by smilekt View Post
tekin rs pro with 212 software still fast ?.. coz now so many other brand like Orca MkII 2.1 , hobbywing , Sp the are so fast now with new Software ... hope tekin will have good news ///
No one has caught up yet
__________________
REMEMBER THE GOOD OLE DAYS..........THEY'RE NEVER COMING BACK SO WE'RE STUCK WITH THE MESS IN FRONT OF US!!!!
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 10:28 PM   #642
Tech Champion
 
smilekt's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9,536
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by STLNLST View Post
No one has caught up yet
tekin still the leader ?
__________________
Kuala Terengganu Rc Club Facebook
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=357083332025
smilekt is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 10:48 PM   #643
Tech Champion
 
Still Bill's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Reno, NV
Posts: 7,016
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by smilekt View Post
tekin still the leader ?
For onroad carpet...You will know after the IIC...
__________________
Constantly evolving CRC WGT and WGT-R/T...Carpet & Asphalt...All thanks to Team CRC.
Still Bill is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2011, 09:17 PM   #644
Tech Champion
 
YR4Dude's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: So Cal
Posts: 5,625
Trader Rating: 44 (100%+)
Default Tekin RS, Hotwire, & new 212 software

Got my RS back from Tekin on an exchange program. Thanks.

Went to the computer to set the it up for non-boosted. Noticed that the new software is 212 instead of 208. I downloaded it and plugged my new speed control. Immediately it told me that the software on it are outdated and must be updated immediately before I can eve go to the control panel. What if I didn't have the Hotwire?

After it updated I was allowed in the control panel. It looks different. When I started to adjust it, a pop up said to right click for more info on the settings. That was fine until I tried right clicking the "Timing Profile" slider. Nothing. I looked at the manual from the Tekin site and there is no mention on it about "Timing Profile". Then again there's no mention in the manual about "boost" or "turbo".

Really, the manual should be updated or at least there should be an addendum explaining all the adjustments available on the Hotwire. Eventually I played around with the "Timing Profile" while checking back on the "Dashboard" and saw what was going on. I also had to dig through the forum on the Tekin site and found out that "Timing Profile" "1" is for non-boosted "blinky" class.

Are there any plans at Tekin for a "Program Box" that can do everything the Hotwire does without the need of a computer? I don't have a laptop to bring to the track but if there was a "Program Box", I can dowload the updates on my desktop computer and do changes at the track with the box.
YR4Dude is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2011, 10:06 PM   #645
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,539
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by YR4Dude View Post
Got my RS back from Tekin on an exchange program. Thanks.

Went to the computer to set the it up for non-boosted. Noticed that the new software is 212 instead of 208. I downloaded it and plugged my new speed control. Immediately it told me that the software on it are outdated and must be updated immediately before I can eve go to the control panel. What if I didn't have the Hotwire?

After it updated I was allowed in the control panel. It looks different. When I started to adjust it, a pop up said to right click for more info on the settings. That was fine until I tried right clicking the "Timing Profile" slider. Nothing. I looked at the manual from the Tekin site and there is no mention on it about "Timing Profile". Then again there's no mention in the manual about "boost" or "turbo".

Really, the manual should be updated or at least there should be an addendum explaining all the adjustments available on the Hotwire. Eventually I played around with the "Timing Profile" while checking back on the "Dashboard" and saw what was going on. I also had to dig through the forum on the Tekin site and found out that "Timing Profile" "1" is for non-boosted "blinky" class.

Are there any plans at Tekin for a "Program Box" that can do everything the Hotwire does without the need of a computer? I don't have a laptop to bring to the track but if there was a "Program Box", I can dowload the updates on my desktop computer and do changes at the track with the box.
Have you read this yet ?

http://www.teamtekin.com/hotwire_rs.html
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Team Tekin New Speedos Drew_Cat Radio and Electronics 1521 10-06-2012 12:35 AM
////TEAM TEKIN FX PRO BRAND NEW///////// Warren Weaver R/C Items: For Sale/Trade 25 06-22-2009 08:21 AM
Team Tekin G11 Pro ESC azgreg R/C Items: For Sale/Trade 2 05-25-2008 07:12 PM
Factory team T4, Team Tekin new G-10 pro speedo icemandolmite R/C Items: For Sale/Trade 2 03-11-2007 05:26 PM
Team Tekin G11 Pro's DustinR R/C Items: For Sale/Trade 4 01-17-2007 07:38 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:25 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0