R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Rookie Zone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-06-2012, 10:20 PM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Default Kyosho starter woes

Hi all
I own a Kyosho V1s with a GS .15 engine
I purchased it run in and RTR and as much as it had its instantaneous headaches ive managed to pull through most without much drama, tuned it and had it running a dream, untill today.

Its as if the pull start mechanism is either catching or grabbing, during or just after starting and actually halting the engines movement.

once you release the pull cord and sit it in its seat, as the engine stalls you can see the cord flinch tighter as if snatched from inside.
also if you are still holding the cord when it stalls you can feel it breifly tug it from you.

I have had the thing apart today, rebuilt it and couldnt see any reason for it to continue....... but it did and ive now reached that frustrated point where i give up and ask if anyone else might be able to help me here.

ive also had a good look around online for info on the issue and keep coming up with ones where bearings just slip.

I am new to the forums, i am also fairly new to R/C cars.
any help here greatly appreciated.
ilus1v is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:05 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net