R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-21-2015, 05:51 PM   #1
Tech Addict
 
ProfessorX's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: USA
Posts: 518
Trader Rating: 17 (100%+)
Default Orion r8.1

I just upgraded my regular programmer box not plus to software v1.14 and when I connect the programmer box to the r8.1 to set it up it keeps telling me to upgrade software not sure if it means the programmer box or esc any help would be appreciated thanks
ProfessorX is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2015, 08:42 PM   #2
Tech Addict
 
Dan.J's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: S/W lower Michigan
Posts: 748
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Been doing some digging and I'm starting to think you may need the new Orion Dsbr+ box to make it work on the new R8.1 but I'm not positive. Found this about the other fairly new 1/8 ESC. Maybe this is why you can't get it to work
Vortex R8 Pro X Brushless ESC (220A, 2-6S)
__________________
Tekno EB48.3/Tekno EB48SL/Tekno SCT410.3
Dan.J is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 02:31 PM   #3
Tech Fanatic
 
maxx90's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: ark
Posts: 822
Trader Rating: 93 (100%+)
Send a message via AIM to maxx90
Default dsbr

Same prob here. I borrowed the new box same results. But he said he hasnt updated the new box yet. Imma call orion tomorrow.
maxx90 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 04:15 PM   #4
Tech Addict
 
Dan.J's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: S/W lower Michigan
Posts: 748
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by maxx90 View Post
Same prob here. I borrowed the new box same results. But he said he hasnt updated the new box yet. Imma call orion tomorrow.
I downloaded the latest software on my PC from Orion and was able to update the box and now everything works fine using just the box or my PC to make changes. If you are running a Orion motor you can hook the programmer into any of the sensor ports on motor and ESC, if you are pairing the Orion ESC with a different brand motor I believe you need to unhook the sensor wire from the motor and then plug the box into the ESC to get it to hook up. Side note got a chance to play with the R8.1 a bit yesterday paired with a Orion VST2 1900KV and so far so good, lots of power/ nice brakes and smooth like I was expecting.
__________________
Tekno EB48.3/Tekno EB48SL/Tekno SCT410.3
Dan.J is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:26 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net