R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-05-2013, 02:30 PM   #1
Tech Master
 
Join Date: Dec 2008
Location: San Diego, Ca
Posts: 1,454
Trader Rating: 83 (100%+)
Default DX3C and Orange RX?

Will the orange RX work with the DX3c radio?
bigbeej is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 02:55 PM   #2
Tech Addict
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 508
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Yes, I only use OrangeRX receivers and they work fine with my DX3c. They also work with the new DX4s
jzwolen is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 07:03 PM   #3
Tech Master
 
AndrewTom's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 1,429
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

the orange are DSM2, the DX3C is approved to run DSM1, DSM2, and Marine protocol receivers so you should be fine!
__________________
Andrew T. Larson
AndrewTom is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 10:39 AM   #4
Tech Fanatic
 
Join Date: Feb 2009
Location: Norcal
Posts: 907
Trader Rating: 93 (100%+)
Default

Is there any special way to bind these other than per the instructions? I bought one on ebay and I can't get it to bind with my DX3C. Thanks in advance.
__________________
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in a while, you could miss it. -- F. Bueller
eddiemoney13 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 11:19 AM   #5
Tech Regular
 
edonsohc's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: edon ohio
Posts: 274
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by eddiemoney13 View Post
Is there any special way to bind these other than per the instructions? I bought one on ebay and I can't get it to bind with my DX3C. Thanks in advance.
i've always had to unplug my servo to get mine to bind. i know a lot of "higher end" servos draw lots of power. it does usually take a couple tries though. i've never gotten a spektrum system to bind on the first try. even when using the name brand receivers.
__________________
Tekno sct410.3, tekin gen2 rx8, hobbywing 4700kv motor, savox 1258.
Tekno EB48.3sl, 4000kv hobbywing on 3s.
Losi scb, mmp, bhr 10.5 motor.
Ofna H4E, vta, usgt, & 17.5 tc
Spratt's Hobby Center, Hillsdale Michigan.
edonsohc is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 01:57 PM   #6
Tech Fanatic
 
Join Date: Feb 2009
Location: Norcal
Posts: 907
Trader Rating: 93 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by edonsohc View Post
i've always had to unplug my servo to get mine to bind. i know a lot of "higher end" servos draw lots of power. it does usually take a couple tries though. i've never gotten a spektrum system to bind on the first try. even when using the name brand receivers.

I'll give it another go again tonight. Hopefully I can get this to work. If it's junk, it's a good thing it was only 11 bucks.
__________________
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in a while, you could miss it. -- F. Bueller
eddiemoney13 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 07:33 PM   #7
Tech Elite
 
Budweizer038's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Central, IL
Posts: 2,132
Trader Rating: 154 (100%+)
Default

Be careful with those orange rxjunk. I bought one to give it a test run. It lasted 2 weeks. Cost me the lead at out main event during a pit stop. It just popped and was toast.
Spend the extra few bucks for the real thing......Just my 1/2 cents worth.
__________________
Vrooooom!!
TLR, Nuff said!!
Budweizer038 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:30 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net