R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-23-2013, 01:32 PM   #1
Tech Adept
 
Yamsaab's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Dillsburg, Pa
Posts: 107
Trader Rating: 7 (100%+)
Default Official FlySky FS-GT3C thread

I did a search and did not find an "official" thread for this radio so I figured it's about time to start one. There is some info about the FS-GT3C in the GT3b thread but it's scattered about and that thread is simply massive and mostly about the older model which shares a lot of electronic parts but is obviously completely different when looking at it.


So far I have seen green, orange, bronze???, and silver ones out.


Street price 50-75 dollars.

Specs pulled from the flysky website...

Channels: 3
Model type: car/boat
RF range: 2.4-2.48GHz
Bandwidth: 500KHz
Band: 160
RF power: less than 20 dBm
2.4G system: AFHDS
Code type: GFSK
Sensitivity: 1024
Low voltage warning: yes(less than 3.5V)
DSC port: yes(USB; output: PPM)
ST range: 90
TH range: 45(F: 30;B:15)
Charger port: yes
Power: 3.7V(800mAh)
Weight: 303g
ANT length: 26mm
Size: 157*116*258mm
Color: black/Orange/Gray
Certificate: CE0678, FCC

Link to pdf of owner manaul... http://www.flysky-cn.com/uploadfile%...%5CFS-GT3C.pdf

Some improvements of the GT3C over the GT3B

-800mah Lipo battery standard (no AA's)
-Bearing already installed on the steering shaft
-Foam grip steering wheel instead of hard rubber
-Rubber grips (comes with two different sizes)
-About half the weight of the GT3B (C-22.X oz, B-11.X oz)
-Overall a more compact radio

Flaws of the GT3C

-Power switch problems with Orange colored models only (may be corrected on second run orange colored models. Check out his link and how to of how to fix this problem... http://www.ultimaterc.com/forums/sho...d.php?t=162011 Credit for this goes to BillDeLong over at URC. I believe he's on here too.

-Selector wheel is "reversed"

More info....

GT3C hack pdf from LOSIKID http://www.overkillrc.com/GT3C/Insta...anual%20v0.pdf
Check out his website if you want to buy prehacked or supplies to do the hacking yourself.
http://www.overkillrc.com/products.h...01&id=11322603

GT3B hack thread(.. FlySky GT3b Hack Tech Thread

GT3B Thread... FLYSKY GT3b Transmitter
__________________
My ebay feedback...

http://myworld.ebay.com/yamahashane717

Last edited by Yamsaab; 07-12-2013 at 07:21 PM.
Yamsaab is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2013, 02:04 PM   #2
Tech Adept
 
Yamsaab's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Dillsburg, Pa
Posts: 107
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

I should be getting mine in 1-2 weeks so I'll be sure to post up what I think of it when I get it. I'm looking forward to this radio very much after using a pair of the FS-GT2's for over a year now without any problems.

If anyone wants to voice their opinion or experiences with the radio, please feel free to do so.
__________________
My ebay feedback...

http://myworld.ebay.com/yamahashane717

Last edited by Yamsaab; 04-23-2013 at 04:25 PM.
Yamsaab is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2013, 12:11 AM   #3
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 162
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Good idea on starting this thread!

I got my GT3C today!!! Was able to bind it easily and then pop in the disk for the manual and now I got to figure this thing out.

I noticed when I charge it and connect the usb cable to my laptop, my laptop says "USB Device Not Recognized" but it did fully charge my GT3C. The red LED turns Green when fully charged...so it worked! (See pic below)...

Also, when I use the scroll wheel...left is right and right is left. Anyone else?
Attached Thumbnails
Official FlySky FS-GT3C thread-20130426-00383.jpg  
Nickerz is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2013, 04:04 AM   #4
Tech Adept
 
storr99's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Bellmere, QLD
Posts: 150
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

mine the same when connecting to laptop i also have the scroll issue.

my mine problem is that when i try to run it on my B44.1 buggy it glitches. im running a tekin rs pro, i have no issue with glitching when using my am TX only when using my GT3C.

can anyone help me or do i just need to get new radio system.
storr99 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2013, 09:29 PM   #5
Tech Adept
 
Yamsaab's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Dillsburg, Pa
Posts: 107
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

The usb port is only for charging so I guess a computer would not be able to recognize the radio. I did bot read the entire manual yet but I'm under the impression that's all the usb port is for. I think getting a whole new radio system is the wrong and most expensive way to fix your glitching.

The reversed selector wheel is a known flaw and I have it listed under flaws on the first post.

My radio came today and I'm really impressd with it. I ran for about two hours today and really glad I purchased this radio.
__________________
My ebay feedback...

http://myworld.ebay.com/yamahashane717
Yamsaab is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2013, 11:14 PM   #6
Tech Fanatic
 
wombat's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Australia
Posts: 896
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quite a few people have had problems with bad soldering of wiring internally and other issues (all detailed in the GT3B thread) - around where the on/off button and wheel are...not sure if that problem ever got resolved by Flysky from the factory for later batches. I never ended up getting one because of these problems, as I had no trouble with the GT3B

FLYSKY GT3C TRANSMITTER
__________________
-> Insert shopping list and wannabe sponsored status here
wombat is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 08:08 AM   #7
Tech Adept
 
Yamsaab's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Dillsburg, Pa
Posts: 107
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wombat View Post
Quite a few people have had problems with bad soldering of wiring internally and other issues (all detailed in the GT3B thread) - around where the on/off button and wheel are...not sure if that problem ever got resolved by Flysky from the factory for later batches. I never ended up getting one because of these problems, as I had no trouble with the GT3B

FLYSKY GT3C TRANSMITTER
Not sure if you read the first post or not. But anyways it seems like the Orange colored ones have this problem. The green ones have had this problem fixed. I'm going to tear apart my silver one to see if flysky resolved the issue like they did with the green colored radios.

I didn't find your post through a search. I'm not sure why.
__________________
My ebay feedback...

http://myworld.ebay.com/yamahashane717

Last edited by Yamsaab; 04-30-2013 at 08:30 AM.
Yamsaab is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 04:36 PM   #8
Tech Regular
 
muney's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Sydney, Australia
Posts: 469
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Does anyone know how to reset this handset..all of a sudden as soon as turn on my car and handset, it goes full throttle..never did that before..only 1 run old and it does this??
__________________
My fleet:
Losi E-XXL castle 1717 6s lipo...bad
Losi SCTE HW 150a esc Leopard 4082 4s badder
Losi E-Muggy Leopard 4092 6s lipo..baddest
muney is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 06:58 PM   #9
Tech Adept
 
Yamsaab's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Dillsburg, Pa
Posts: 107
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by muney View Post
Does anyone know how to reset this handset..all of a sudden as soon as turn on my car and handset, it goes full throttle..never did that before..only 1 run old and it does this??

Did you recalibrate the ESC yet? I would try that first. I'm not sure if you can reset it unless its been hacked.
__________________
My ebay feedback...

http://myworld.ebay.com/yamahashane717
Yamsaab is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 07:01 PM   #10
Tech Regular
 
muney's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Sydney, Australia
Posts: 469
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

tried that..once ive recalibrated the esc, turn the esc off, switch everything on and full throttle..first time my truggy jumped off the table and half way up the wall..then i took the pinion off..same thing..it just goes full throttle when switched on
__________________
My fleet:
Losi E-XXL castle 1717 6s lipo...bad
Losi SCTE HW 150a esc Leopard 4082 4s badder
Losi E-Muggy Leopard 4092 6s lipo..baddest
muney is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 07:18 PM   #11
Tech Adept
 
Yamsaab's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Dillsburg, Pa
Posts: 107
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

I popped open the radio to check and see if the silver colored radios have the same revision the green ones have. They do have the "hot glue" fix along with plenty of wire.
Attached Thumbnails
Official FlySky FS-GT3C thread-imag05751996471249.jpg  
__________________
My ebay feedback...

http://myworld.ebay.com/yamahashane717
Yamsaab is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 07:28 PM   #12
Tech Adept
 
Yamsaab's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Dillsburg, Pa
Posts: 107
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by muney View Post
tried that..once ive recalibrated the esc, turn the esc off, switch everything on and full throttle..first time my truggy jumped off the table and half way up the wall..then i took the pinion off..same thing..it just goes full throttle when switched on
Well if the transmitter is sending the full throttle signal all the time wouldn't that make it impossible to calibrate the esc correctly.
__________________
My ebay feedback...

http://myworld.ebay.com/yamahashane717
Yamsaab is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2013, 09:17 PM   #13
Tech Regular
 
muney's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Sydney, Australia
Posts: 469
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

That's right, that's why I'd like to know if its impossible to reset the handset back to factory specs
__________________
My fleet:
Losi E-XXL castle 1717 6s lipo...bad
Losi SCTE HW 150a esc Leopard 4082 4s badder
Losi E-Muggy Leopard 4092 6s lipo..baddest
muney is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2013, 03:34 PM   #14
Tech Adept
 
Yamsaab's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Dillsburg, Pa
Posts: 107
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

I'm not sure there is a way to do a factory reset. Go through all your settings and return them to stock settings then rebind the reciever and finally try to recalibrate the esc.
__________________
My ebay feedback...

http://myworld.ebay.com/yamahashane717
Yamsaab is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 08:40 AM   #15
Tech Adept
 
Yamsaab's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Dillsburg, Pa
Posts: 107
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by muney View Post
That's right, that's why I'd like to know if its impossible to reset the handset back to factory specs
This is for the FSGT3b...


Power on the TX, then simultaneously turn the wheel right and press the BACK button. This will clear all model memories. This does not effect the calibration settings.

I didn't find a mention of this in the 3c owner's manual but it might work since they are very similar radios underneath the skin.
__________________
My ebay feedback...

http://myworld.ebay.com/yamahashane717

Last edited by Yamsaab; 05-07-2013 at 01:05 PM.
Yamsaab is offline   Reply With Quote
Reply


Tags
fly sky, flysky, fsgt-3c


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:57 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net