R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-24-2015, 08:55 AM   #1246
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 292
Default

Could someone post there setup for V5.4 17.5 boosted.
I have been using the V5.0 untill now, but want to try the new software.

I am running indoor carpet Awesomatix, and need some advice where to go.
As now, my FDR are 7.13, but this can off course be changed.

Looking for some different setups, so please post yours, and this might give me an idear what way to go.

Thanks in advance
Shock Tower is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2015, 08:17 AM   #1247
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 292
Default

Quote:
Originally Posted by Shock Tower View Post
Could someone post there setup for V5.4 17.5 boosted.
I have been using the V5.0 untill now, but want to try the new software.

I am running indoor carpet Awesomatix, and need some advice where to go.
As now, my FDR are 7.13, but this can off course be changed.

Looking for some different setups, so please post yours, and this might give me an idear what way to go.

Thanks in advance
No one ?
Shock Tower is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2015, 09:22 AM   #1248
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2009
Location: Germany
Posts: 73
Default

Question about using the LRP Flow with 1s LiPo without booster or seperate battery.
Some people say it works,some say it doesnīt and some say it depends on the receiver.
Has anybody tried it with a Futaba (R304SB) receiver?
I bought a Nosram Comet HD (similar to the LRP), havenīt received it yet, and I hope I didnīt buy it for nothing...
Thankīs in advance!
__________________
TOP Rebel 12 - Nosram Comet HD - GM Racing 10.5 - nVision - Futaba
Associated B44.3 - Nosram Comet HD - Reedy 7.0 - nVision - Savöx - Futaba
M.Boos is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2015, 01:59 PM   #1249
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,539
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by M.Boos View Post
Question about using the LRP Flow with 1s LiPo without booster or seperate battery.
Some people say it works,some say it doesnīt and some say it depends on the receiver.
Has anybody tried it with a Futaba (R304SB) receiver?
I bought a Nosram Comet HD (similar to the LRP), havenīt received it yet, and I hope I didnīt buy it for nothing...
Thankīs in advance!
Try it and see
I've seen it work more often than not

Been running the SXX CompVII for a few years with no boosters, even with the updated boards

__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2015, 05:38 AM   #1250
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 292
Default

Looking for some guidens regarding the newest software V5.4. Have been running V5.0 up till now boosted, 17.5, but want to try the new software. Could someone post there setup, so I have a starting point, to find my own personal setup.
Hope someone will post theres, thanks in advance.
Shock Tower is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2015, 07:14 PM   #1251
Tech Regular
 
Nat Maniac's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Sydney Australia
Posts: 383
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Nat Maniac View Post
Just thought id let everyone know that i put a new novak gtb3 esc in the buggy and still the same issue...tried my other almost new motor...still the same issue.

Im going to call the retailer and ask them to send it back to me. I still cant figure out what the problem is. Changed motors, sensor cables...bloody mistery

going to take it to the track on Friday and get a few other opinions

perhaps user issue!?!?
I thought that I should post an update to this for anyone experiencing the same issue with their LRP Flow Works Team in future.

Other drivers who tested the car experienced no issues with the braking but other drivers did, specifically when the car was making high speed turns.

This turned our attention to the Savox servo. I replaced this but still appeared to have the same issue. Since then I purchased the bridge and updated the firmware to v3.8 off-road.

I'm happy to say that I no longer experience the lack of braking.
__________________
XB815 | XB416 | B5M | T4.2 | T5M
FUTABA 4PX | LRP | SAVOX | XP

"The person saying it cannot be done should stop interrupting the person doing it"
Nat Maniac is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2015, 07:48 PM   #1252
Tech Adept
 
shoman24v's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2014
Location: Fresno, CA
Posts: 177
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Does anyone know how to get my Flow Works Team to disable Mode 3 (torque timing) to 0? It has settings that include the set light blinking from 1-5, but won't disable. This causes the boost timing to only go from 1-5, not 0-10. As if an X12/X20 motor was connected.

I tried resetting the ESC, turn on controller, hold set, and turn the unit on. But the settings will not clear.

__________________
| HPI Blitz ESE | Reedy Mach 2 9.5 |Schumacher Cougar SV2 | (2) Team Associated RC10T | Shelfer/Runner | (2) Team Associated RC10T2 Shelfer/Runner | Team Losi XX & XX-T & XX-T CR Graphite Plus Shelfers | Team Losi XXX-4 Shelfer |

Last edited by shoman24v; 03-12-2015 at 07:05 AM.
shoman24v is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2015, 09:28 PM   #1253
Tech Fanatic
 
swimbikerun's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Cincinnati, OH
Posts: 886
Trader Rating: 100 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by M.Boos View Post
Question about using the LRP Flow with 1s LiPo without booster or seperate battery.
Some people say it works,some say it doesnīt and some say it depends on the receiver.
Has anybody tried it with a Futaba (R304SB) receiver?
I bought a Nosram Comet HD (similar to the LRP), havenīt received it yet, and I hope I didnīt buy it for nothing...
Thankīs in advance!
I've been running the LRP Flow Team Works in 1S with no booster for a few weeks now and not noticed an issue. The operating voltage towards the end of the run is 3.8v. This is in 17.5 with a Sanwa/Airtronics 471 and Futaba 9650 servo.
__________________
-Xray T4 '16/Xray X12 '16
-2010 Cincinnati Beer Mile Champion
swimbikerun is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2015, 11:03 AM   #1254
Tech Regular
 
JDJamminX1's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 493
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by shoman24v View Post
Does anyone know how to get my Flow Works Team to disable Mode 3 (torque timing) to 0? It has settings that include the set light blinking from 1-5, but won't disable. This causes the boost timing to only go from 1-5, not 0-10. As if an X12/X20 motor was connected.

I tried resetting the ESC, turn on controller, hold set, and turn the unit on. But the settings will not clear.

Do you know what software is installed?
__________________
LRP - MUGEN - AKA - OCRC - UPGRADE - SCHELLE - DE RACING
JDJamminX1 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2015, 12:14 PM   #1255
Tech Adept
 
shoman24v's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2014
Location: Fresno, CA
Posts: 177
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JDJamminX1 View Post
Do you know what software is installed?
No idea how to find that? But it says that it has software for stock and modified classes on the box.

Incl.
Boost 0

NO. 80970
__________________
| HPI Blitz ESE | Reedy Mach 2 9.5 |Schumacher Cougar SV2 | (2) Team Associated RC10T | Shelfer/Runner | (2) Team Associated RC10T2 Shelfer/Runner | Team Losi XX & XX-T & XX-T CR Graphite Plus Shelfers | Team Losi XXX-4 Shelfer |
shoman24v is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2015, 07:57 PM   #1256
Tech Regular
 
JDJamminX1's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 493
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by shoman24v View Post
No idea how to find that? But it says that it has software for stock and modified classes on the box.

Incl.
Boost 0

NO. 80970
If you have the purchased this new unsealed then it will be 1.4 factory software. Then you should be able to disable torque timing.

But is sounds like this is used and unless the previous owner can tell you, you might be on different software.

I would consider purchasing a USB bridge so that you can check what you have and take advantage of all the new software that has been released in the past few months.
__________________
LRP - MUGEN - AKA - OCRC - UPGRADE - SCHELLE - DE RACING
JDJamminX1 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2015, 08:26 PM   #1257
Tech Adept
 
shoman24v's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2014
Location: Fresno, CA
Posts: 177
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JDJamminX1 View Post
If you have the purchased this new unsealed then it will be 1.4 factory software. Then you should be able to disable torque timing.

But is sounds like this is used and unless the previous owner can tell you, you might be on different software.

I would consider purchasing a USB bridge so that you can check what you have and take advantage of all the new software that has been released in the past few months.
Ok, I figured that. I'll get the USB bridge. I have 5 LRP ESC's anyway lol.
shoman24v is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2015, 01:16 AM   #1258
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2
Default

Whats the best fix? LRP Flow
Attached Thumbnails
New LRP Flow Esc-imag1430.jpg  
AZJWolf is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2015, 08:50 AM   #1259
Tech Fanatic
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 750
Trader Rating: 9 (91%+)
Default

Just one thought that went through my mind.

When the pro drivers post their ESC setups, is there an implicit assumption that the brake settings on the transmitter are all set to max 80% like what the manual advise? Or should we assume they are at 100% brake EPA instead?
leongkc is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2015, 08:56 AM   #1260
Tech Champion
 
Trevor Williams's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Feb 2009
Location: Illinois
Posts: 8,119
Trader Rating: 192 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by AZJWolf View Post
Whats the best fix? LRP Flow
Order the LRP worlds cap pack and heatshrink it black.
__________________
Privateer that supports: Team Associated | Reedy | LRP | Airtronics | UpGrade RC | SmacTrac Raceway
Trevor Williams is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE COBRARACING Radio and Electronics 12494 11-15-2016 03:57 PM
LRP Vector x12 Brushless Motors mok Electric On-Road 697 08-04-2013 01:35 PM
LRP SXX StockSpec ESC Stein Tumert Electric On-Road 1241 06-08-2012 09:52 AM
Ask Frank Root.....AE, Reedy, LRP, JC Frank Root Electric Off-Road 568 02-14-2010 01:24 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:15 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0