R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-03-2014, 08:38 PM   #1156
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2009
Location: Tustin,CA,USA
Posts: 405
Default

Quote:
Originally Posted by jensroland View Post
Dear Friends

Anyone to help ... cant install driver for usb-bridge ver.2 ... WIN says it has to be certified by LRP, and it isn't. Any posibilities to install driver another way.

When I open the software and connect to the esc, and click ok, the program shuts Down (it does it also on a WIN 8.0 PC with the driver installed) ... any suggestions?

For your orientation, the program is runned in administrator mode, and the profiles on the PC has got assigned the rights to run the program also.

Best wishes; Jens
I tried and failed to get the unsigned LRP driver to work on windows 8, I managed to get it installed google "win 8 disable driver signature enforcement" and follow, you may have more luck than me. Still need to keep my crappy netbook with xp starter for this reason.
torg is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 08:49 PM   #1157
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,539
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by torg View Post
I tried and failed to get the unsigned LRP driver to work on windows 8, I managed to get it installed google "win 8 disable driver signature enforcement" and follow, you may have more luck than me. Still need to keep my crappy netbook with xp starter for this reason.
Installed and runs ok on my win8.1 Sony laptop
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 09:14 PM   #1158
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2009
Location: Tustin,CA,USA
Posts: 405
Default

Quote:
Originally Posted by RedBullFiXX View Post
Installed and runs ok on my win8.1 Sony laptop
must be user error

I'll have to try again, I have a vaio pro 13 (first batch, with all the problems)
torg is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 04:55 PM   #1159
Tech Regular
 
pphaneuf's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: London, United Kingdom
Posts: 394
Default

I have an LRP Flow WorksTeam, and a Reedy Sonic 540 Mach 2 17.5T motor, and it appears like the temperature measurement feature doesn't work?

Is it limited only to certain motors? How can I tell which ones? Or am I doing something wrong? Damaged sensor cable?

Thanks in advance!
pphaneuf is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2014, 07:57 PM   #1160
Tech Regular
 
B16A2's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 367
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

It is limited to certain motors, usually LRP motors, I would say Nosram motors as well.
B16A2 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2014, 07:14 PM   #1161
Tech Addict
 
Join Date: May 2011
Location: Perth, WA
Posts: 746
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

hi guys

i have a question. i just update my Lrp flow with v5.4 software and after that i re-calibrate the esc. afther the calibration process, the esc stuck at neutral all the time. i cant accelerate or break. the light always blue.
prior to update, the esc and motor work fine!
anyone experience this before?

thx
crux888 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2014, 07:18 PM   #1162
Tech Regular
 
B16A2's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 367
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

did you reset the ESC to factory settings after the upgrade ?
B16A2 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2014, 09:27 PM   #1163
Tech Master
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,215
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by crux888 View Post
hi guys

i have a question. i just update my Lrp flow with v5.4 software and after that i re-calibrate the esc. afther the calibration process, the esc stuck at neutral all the time. i cant accelerate or break. the light always blue.
prior to update, the esc and motor work fine!
anyone experience this before?

thx
Bricked my ESC the same way after follow the instruction. I tried several times and have a couple hours invested in re-flashing it and never got it to work again. There were a couple others on this thread with that same issue but I'm not sure if any of them ever got theirs working again either.

fwiw I was updating to v4.7 at the time. And, yes I did reset the ESC to factory settings, or at least tried but once it was stuck it never came back.

I do now have a very nice Hobbywing that was pretty easy to set up.
__________________
www.teamgravityrc.com
Leisure Hours Raceway
Troy Carter is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2014, 09:51 PM   #1164
Tech Regular
 
JDJamminX1's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 493
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by crux888 View Post
hi guys

i have a question. i just update my Lrp flow with v5.4 software and after that i re-calibrate the esc. afther the calibration process, the esc stuck at neutral all the time. i cant accelerate or break. the light always blue.
prior to update, the esc and motor work fine!
anyone experience this before?

thx
See if the below helps.

RESET SPEED CONTROL TO FACTORY SETTINGS AFTER SOFTWARE UPDATE. MUST BE EXECUTED AFTER EACH SOFTWARE UPDATE!
Switch on the transmitter, then press and hold SET button while switching on the speed control. This will set speed control to factory default settings.
CALIBRATE SPEED CONTROL TO TRANSMITTER. MUST BE EXECUTED AFTER EACH SOFTWARE UPDATE!
Connect the speed control to the battery and switch it on. Hold SET button pressed for at least 3sec.
Blue Led flashing. Leave transmitter in neutral position and press the SET button  Neutral saved.
Yellow Led flashing. Hold full throttle on transmitter and press SET button  full throttle saved.
Red Led flashing. Hold full brake on transmitter and press SET button  full brake saved.
__________________
LRP - MUGEN - AKA - OCRC - UPGRADE - SCHELLE - DE RACING
JDJamminX1 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 03:05 AM   #1165
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 202
Default

hi guys haven't raced in a couple of years so getting up to speed over the past few weeks. Before I had a break I brought a Lrp works Flow speedo so it has factory software.. I have brought a D4 13.5 maxzilla motor. Our max gearing is 4.5. The car was not fast down the straight nor it didn't have much rip off the corner..

The orca guys were very fast..
prodriver is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 04:28 AM   #1166
Tech Fanatic
 
Salkin's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 882
Default

Quote:
Originally Posted by prodriver View Post
hi guys haven't raced in a couple of years so getting up to speed over the past few weeks. Before I had a break I brought a Lrp works Flow speedo so it has factory software.. I have brought a D4 13.5 maxzilla motor. Our max gearing is 4.5. The car was not fast down the straight nor it didn't have much rip off the corner..

The orca guys were very fast..
Firstly, do you have Flow updated with the latest stock software?
__________________
Yokomo BD7 2016 Black Series - MuchMore Fleta Pro / MuchMore ZX - Highest DLP650 - Sanwa M12
Salkin is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 04:51 AM   #1167
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,539
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by prodriver View Post
hi guys haven't raced in a couple of years so getting up to speed over the past few weeks. Before I had a break I brought a Lrp works Flow speedo so it has factory software.. I have brought a D4 13.5 maxzilla motor. Our max gearing is 4.5. The car was not fast down the straight nor it didn't have much rip off the corner..

The orca guys were very fast..
Orcas are fast motors
However, I would suggest an LRP X20 which work best with the Flow
Quote:
Originally Posted by Salkin View Post
Firstly, do you have Flow updated with the latest stock software?
If he's running in blinky mode, adjusting Mode 2 can add more punch
A software update will improve brake feel, but not outright speed
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 04:57 AM   #1168
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 202
Default

My flow has original software on it from when I brought it.. Someone said it makes no odds to speed thou.. Or punch

So a Lrp motor with the Lrp speedo will be faster than the Lrp speedo with the D4 I thought the D4 was the fastest motor??

It just seemed the orcas had so much more rip round the infield...
prodriver is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 04:58 AM   #1169
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 202
Default

Or would it just be better buying an orca orca combo?
prodriver is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2014, 05:01 AM   #1170
Tech Elite
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,022
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

So what has happened to all these rumours a while back about a new ESC - not a dribble of info has surfaced since the worlds - nor did it appear volker was running anything new at the recent ETS round....


Quote:
Originally Posted by RedBullFiXX View Post
A software update will improve brake feel, but not outright speed
Correct! Outright speed is more a function of the ability of the ESC to pass through all the current - software has little effect.

Quote:
Originally Posted by RedBullFiXX View Post
However, I would suggest an LRP X20 which work best with the Flow
I'm soon to test this theory. I ran an x20 for most of the season, lunched it and then changed to a D4. But I bought another x20 as well, so plan to test side by side when I get a 2nd chassis in the next few weeks. Gut feel says x20 is faster when combined with the flow.
cplus is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE COBRARACING Radio and Electronics 12494 11-15-2016 03:57 PM
LRP Vector x12 Brushless Motors mok Electric On-Road 697 08-04-2013 01:35 PM
LRP SXX StockSpec ESC Stein Tumert Electric On-Road 1241 06-08-2012 09:52 AM
Ask Frank Root.....AE, Reedy, LRP, JC Frank Root Electric Off-Road 568 02-14-2010 01:24 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:15 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0