R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-10-2014, 06:40 PM   #991
Tech Regular
 
Dray01's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 268
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Sean Cochran View Post
Did you do the reset after updating the SC?
Hold down set button, power up SC.

Try it, it might fix issue.
I ran into similar problems on a friends flow. We re flashed and completed the factory reset on the FIRST power up. It is now perfect.

Hope this helps.
Dray01 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2014, 07:10 PM   #992
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,540
Trader Rating: 34 (100%+)
Cool

Followed procedures according to the instructions, worked fine first time

Friend of mine, did not follow instructions, first time, 2nd time he did though
Attached Thumbnails
New LRP Flow Esc-47note.jpg  
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2014, 09:39 PM   #993
Tech Elite
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,089
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

^^ yup. Follow the instructions to the letter, no issues at all.
cplus is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 05:02 AM   #994
Tech Master
 
SC Shaun's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Portland, OR
Posts: 1,206
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via Skype™ to SC Shaun
Default

Tried all the suggestions, Including following the factory reset.

The esc turns on and sits at a solid blue light. Nothing I do will change it, or reset it. It just... exists. :P

I'm going to call LRP.
SC Shaun is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 08:04 AM   #995
Tech Master
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,216
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Sean Cochran View Post
Did you do the reset after updating the SC?
Hold down set button, power up SC.

Try it, it might fix issue.
Yes, didn't work. I then re-loaded the firmware and tried it again before every powering the esc on after the fw update, nothing.
__________________
www.teamgravityrc.com
Leisure Hours Raceway
Troy Carter is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2014, 04:21 PM   #996
Tech Elite
 
metalnut's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Feb 2013
Location: Seattle
Posts: 2,726
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Have there been any insider hints as to what ESC may (or may not) be coming out from LRP later this year to replace the Flow?
__________________
Team Nervous | Team Scruffy | Team Orange

"If you ain't first, you're last!"
- Ricky Bobby
metalnut is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2014, 05:44 PM   #997
AE-Reedy
 
Join Date: May 2008
Posts: 755
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SC Shaun View Post
Tried all the suggestions, Including following the factory reset.

The esc turns on and sits at a solid blue light. Nothing I do will change it, or reset it. It just... exists. :P

I'm going to call LRP.
I think solid blue light means it is not seeing a signal from the Rx.
Sean Cochran is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2014, 06:51 PM   #998
Tech Elite
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,089
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by metalnut View Post
Have there been any insider hints as to what ESC may (or may not) be coming out from LRP later this year to replace the Flow?
I think you're inventing this story yourself!

It hasn't been out for eons in reality and their top driver - volker - is running the current unit, but with a reasonably new firmware, and is winning almost everything he enters.

The R10 (it's main competitor really) has only just been replaced and that was about a year older.

Maybe they will have some prototypes at the upcoming worlds? Who knows. Unlikely to make a big change and potentially upset the formula before the worlds though.

Would make sense if the aim of LRP is to perfect the current unit, win the worlds (volker has to be odd on favourite) and then go back to the drawing board.
cplus is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2014, 06:59 PM   #999
Tech Elite
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,089
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Sean Cochran View Post
I think solid blue light means it is not seeing a signal from the Rx.
No, it means neutral according to the manual.

Quote:
Originally Posted by SC Shaun View Post
Tried all the suggestions, Including following the factory reset.

The esc turns on and sits at a solid blue light. Nothing I do will change it, or reset it. It just... exists. :P

I'm going to call LRP.
Is your servo responding? The ESC is getting power obviously if the light is on, but is it passing it onto the servo?

If not, are you sure the ESC is connected to the RX with correct polarity?

Have you tried to calibrate or are you not even able to get that far? Ie: nothing happens when you hold the set button for 3secs?

What happens when you use the trigger on your TX - does it stay as blue light to does it drop out/change colour?
cplus is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2014, 09:05 PM   #1000
Tech Elite
 
metalnut's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Feb 2013
Location: Seattle
Posts: 2,726
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cplus View Post
I think you're inventing this story yourself!

It hasn't been out for eons in reality and their top driver - volker - is running the current unit, but with a reasonably new firmware, and is winning almost everything he enters.

The R10 (it's main competitor really) has only just been replaced and that was about a year older.

Maybe they will have some prototypes at the upcoming worlds? Who knows. Unlikely to make a big change and potentially upset the formula before the worlds though.

Would make sense if the aim of LRP is to perfect the current unit, win the worlds (volker has to be odd on favourite) and then go back to the drawing board.
I wasn't trying to invent anything, just honestly asking. I would also say that the ORCA VXX is valid competition.
__________________
Team Nervous | Team Scruffy | Team Orange

"If you ain't first, you're last!"
- Ricky Bobby
metalnut is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2014, 05:00 PM   #1001
Tech Elite
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,089
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by metalnut View Post
I wasn't trying to invent anything, just honestly asking. I would also say that the ORCA VXX is valid competition.
Sorry, i think that came across a little more agressive than intended

The orca is a great speedo too from all reports, yes, but it doesn't have the availability or exposure of the other two really - not yet anyway. There are plenty of good units out there. There's some crap too though
cplus is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2014, 05:35 PM   #1002
Tech Regular
 
spencehotbodies's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: London
Posts: 266
Default What software

Hi guys

What software are people running? And where do I get a update?

Cheers
spencehotbodies is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2014, 06:58 PM   #1003
Tech Champion
 
geeunit1014's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The dirty burnie
Posts: 5,410
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by spencehotbodies View Post
Hi guys

What software are people running? And where do I get a update?

Cheers
V4.7 for blinky or open mod, 5.0 for boosted 17.5-10.5. The software is available online on LRP's site, but you will need to get a V2 bridge to update your esc.
__________________
Mike Gee

Awesomatix USA/Pyscho Cells Racing/LRP/Sweep Racing/RSD/Middle River Hobbies/Johns Mobile Raceway/TQ Wire/Avid
geeunit1014 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2014, 07:21 PM   #1004
Tech Elite
 
metalnut's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Feb 2013
Location: Seattle
Posts: 2,726
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by geeunit1014 View Post
V4.7 for blinky or open mod, 5.0 for boosted 17.5-10.5. The software is available online on LRP's site, but you will need to get a V2 bridge to update your esc.
The factory shipped version is 4.7, right?
__________________
Team Nervous | Team Scruffy | Team Orange

"If you ain't first, you're last!"
- Ricky Bobby
metalnut is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2014, 07:25 PM   #1005
Tech Adept
 
trutledge83's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Pembroke Pines, FL
Posts: 209
Default

LRP! We need an app for android and ios phones to update and set up our speed controls. It would definitely set the brand apart and with orion charging $ for a set up box it would be more appealing for consumers to use their already owned smartphone instead of cashing out for a set up unit. We already use our computers with the lrp software what's the difference if we could use our phones at the track? !!!!!!!!!!!
__________________
Airtronics - TLR - Orion - LRP - Reedy
trutledge83 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE COBRARACING Radio and Electronics 12513 02-17-2017 12:10 AM
LRP Vector x12 Brushless Motors mok Electric On-Road 697 08-04-2013 01:35 PM
LRP SXX StockSpec ESC Stein Tumert Electric On-Road 1241 06-08-2012 09:52 AM
Ask Frank Root.....AE, Reedy, LRP, JC Frank Root Electric Off-Road 568 02-14-2010 01:24 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:52 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net