R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree2Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-05-2014, 09:10 AM   #841
Tech Elite
 
gearhead_22's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Philly
Posts: 2,466
Trader Rating: 9 (100%+)
Send a message via AIM to gearhead_22
Default

Quote:
Originally Posted by Jerry P View Post
Does anyone have a part number for the stock capacitor for the Flow?
http://www.lrp-america.com/us/produc...0-74v/details/ i see alot of guys using this
__________________
serpent 977WC-novarossi-748TQ
serpent S120 LTR-S411 4X-F110 fs2
serpent America/Ashford Hobby/skyrocket racing
Juwan Hunter http://rccarworld.com/............ serpent.com
Track director at RCCW.
gearhead_22 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2014, 06:04 PM   #842
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 366
Default

I am running my LRP Flow with a 1S LiPo and a Novak 1S booster. The Booster Module (#5477) does not include LiPo cutoff circuitry. When running the booster with 1S am I supposed set the LRP's cut off voltage to 3.2V or 6.4V?
rossb is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2014, 08:01 PM   #843
Tech Master
 
Join Date: Oct 2011
Location: Boulder, CO
Posts: 1,754
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rossb View Post
I am running my LRP Flow with a 1S LiPo and a Novak 1S booster. The Booster Module (#5477) does not include LiPo cutoff circuitry. When running the booster with 1S am I supposed set the LRP's cut off voltage to 3.2V or 6.4V?
3.2v or just disable the voltage cut-off altogether.
__________________
Chris Hillier | 5280 Raceway | www.5280raceway.com | Racing. Elevated.

Destiny | LRP America | Protoform | Xenon/JFT | Gravity RC | Motiv | Sanwa | Max.FX
LloydLoar is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 11:36 PM   #844
Tech Elite
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,153
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Tossed up between a Flow Works and an R10 this week to go into a TRF418

After a fair amount of research and deliberation on hitting the checkout button, I've ordered the LRP with an X20 13.5t to run in blinky on a rather large track (they also run 1/5th scale).

Considered pairing with a D3.5 but the price on the pair plus some neater cosmetics (it matters, right?) swayed to blue.

Main pro's for the LRP over the R10 for me were;
- it's newer
- the R10 is about to be obsolete
- no program card to get the best from it
- about to get new firmware, assume for the upcoming worlds (possibly unlikely the R10 will see any as it is being replaced)
- higher voltage BEC
- lower price when combined with matching motor
- easier soldering tabs (well, looks that way to me)

Going to start with a FDR of 5.55, see how we go. I expect slowly at first.

Don't fail me LRP - this is my entry into racing after always wanting to do it as kid
cplus is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 11:57 PM   #845
Tech Regular
 
P.I.M.P's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 464
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cplus View Post
Tossed up between a Flow Works and an R10 this week to go into a TRF418

After a fair amount of research and deliberation on hitting the checkout button, I've ordered the LRP with an X20 13.5t to run in blinky on a rather large track (they also run 1/5th scale).

Considered pairing with a D3.5 but the price on the pair plus some neater cosmetics (it matters, right?) swayed to blue.

Main pro's for the LRP over the R10 for me were;
- it's newer
- the R10 is about to be obsolete
- no program card to get the best from it
- about to get new firmware, assume for the upcoming worlds (possibly unlikely the R10 will see any as it is being replaced)
- higher voltage BEC
- lower price when combined with matching motor
- easier soldering tabs (well, looks that way to me)

Going to start with a FDR of 5.55, see how we go. I expect slowly at first.

Don't fail me LRP - this is my entry into racing after always wanting to do it as kid
Dont trust the lrp man go hobbywing,r10,speedpassion 1.1 ex,ive had two flows both failed last lrp i can remember having no issue was the lrp spx back in the day lol, what has happen to lrp?.last one failed after two meets
__________________
Vbc wildfire D06
clinton livingstone
P.I.M.P is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 12:51 AM   #846
Tech Elite
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,153
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

too late. as I said, see how we go.

there are good, bad and horrific stories out there about every brand.
cplus is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 02:21 AM   #847
Tech Regular
 
P.I.M.P's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 464
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cplus View Post
too late. as I said, see how we go.

there are good, bad and horrific stories out there about every brand.
AS much as they fail me i cant stop using them they do have a nice feel
__________________
Vbc wildfire D06
clinton livingstone
P.I.M.P is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 02:24 AM   #848
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2012
Location: Melbourne
Posts: 20
Default

I'm running in 13.5 boosted with X20 and flow esc anyone have a good starting point set up for the current software on a mid size track. 6 min race.
Chris kal is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 04:57 AM   #849
Tech Adept
 
marvcat1's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Baldwin NY
Posts: 156
Default

I have a LRP competition ESC. what would happen if I use a lower turn motor lets say 4.5 modified?
__________________
XRAY NT1 2015', Novarossi Keepon, Novarossi Flash P/T
Xray T4 14', LRP Flow ESC LRP X20 17.5, Savox Servo
Futaba 4PKS-R Matrix Tyres, Kosmic Fuel, protoform VRS-N
marvcat1 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 06:31 AM   #850
Tech Regular
 
DirkW's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Germany
Posts: 486
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by marvcat1 View Post
I have a LRP competition ESC. what would happen if I use a lower turn motor lets say 4.5 modified?
With a 4.5T the ESC will probably die in a little cloud of smoke sooner or later (probably sooner), as it is only rated for 9.5T
__________________
Dirk
Current cars: Yokomo BD7'16 | Yokomo BD7'15 | Yokomo YR-10F | Yokomo R12C3* | Yokomo YZ-2 DT | Yokomo B-Max4 III Factory | Team Associated RC10R5.1 FT*
Future cars (soon): Yokomo YRX-12* | Tekno SCT410.3* | Xray X10 '16* | Yokomo YZ-2 CA | VIP-Performance Vorlon
DirkW is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 09:10 AM   #851
Tech Regular
 
JDJamminX1's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 493
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by marvcat1 View Post
I have a LRP competition ESC. what would happen if I use a lower turn motor lets say 4.5 modified?
The LRP Comp ESC has less fets inside which results in less amps output. A 4.5 motor would heat up the ESC too quick and over heat.
__________________
LRP - MUGEN - AKA - OCRC - UPGRADE - SCHELLE - DE RACING
JDJamminX1 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2014, 09:01 AM   #852
reg
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 152
Default

Hi,
What's the best firm ware to run in the Flow with X20 13.5 boosted,
I'll be running an Mi5 at West London for the BTCC,
Thanks,
Mark
reg is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2014, 07:30 AM   #853
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 70
Default

Hi. I have a small problem. Running my X20 17.5 in boosted all runs well. I tried a KillShot and D3.5 , and when i rev the motor , it boosts fine and then looses it. I tried sensor cable , other battery , even re-calibrated the radio and esc. Has anyone else had the same problem?
Gerrie is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2014, 07:13 AM   #854
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 321
Default

Quote:
Originally Posted by reg View Post
Hi,
What's the best firm ware to run in the Flow with X20 13.5 boosted,
I'll be running an Mi5 at West London for the BTCC,
Thanks,
Mark
Version 5.0 firmware.
Smartypants is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2014, 07:14 AM   #855
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 321
Default

Quote:
Originally Posted by Gerrie View Post
Hi. I have a small problem. Running my X20 17.5 in boosted all runs well. I tried a KillShot and D3.5 , and when i rev the motor , it boosts fine and then looses it. I tried sensor cable , other battery , even re-calibrated the radio and esc. Has anyone else had the same problem?
How much motor timing have you set? if you back of the motor timing does it still have the problem?
Smartypants is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE COBRARACING Radio and Electronics 12530 Yesterday 08:09 AM
LRP Vector x12 Brushless Motors mok Electric On-Road 697 08-04-2013 12:35 PM
LRP SXX StockSpec ESC Stein Tumert Electric On-Road 1241 06-08-2012 08:52 AM
Ask Frank Root.....AE, Reedy, LRP, JC Frank Root Electric Off-Road 568 02-14-2010 12:24 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:46 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net