R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-12-2013, 03:29 PM   #646
Tech Apprentice
 
Damon's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Florence, Italy
Posts: 87
Default

Quote:
Originally Posted by mhavlena View Post
Gentlemen,

with above setup, I tried 6-1-1-2-2-2-0, but car would keep shutting down / resetting about half-way thru the heat.

Thus, I tired 6-1-0-0-NA-NA-0 (no boost or turbo, kinda like blinky but using V4.0 s/w. Unfortunately, the car would stop, after a short break, say 5 secs, the car would go again, almost as if the ESC was resetting itself.

Any advice would be greatly appreciated...
Thanks!
have you the motor fan attached on receiver? if yes, please attach it directly to battery, no fan on receiver with flow and mod motor!
__________________
Awesomatix A800
Awesomatix A800AH
Damon is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 03:45 PM   #647
Tech Master
 
Join Date: Oct 2011
Location: Boulder, CO
Posts: 1,737
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Damon View Post
have you the motor fan attached on receiver? if yes, please attach it directly to battery, no fan on receiver with flow and mod motor!
For what it is worth, I run mod 12th with a fan connected to the rx and it works great. Not sure whether the additional lipo rx pack is masking whatever issue Damon is referring to, though.
__________________
Chris Hillier | 5280 Raceway | www.5280raceway.com | Racing. Elevated.

Destiny | LRP America | Protoform | Xenon/JFT | Gravity RC | Motiv | Sanwa | Max.FX
LloydLoar is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2013, 07:34 AM   #648
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2012
Location: Estonia
Posts: 35
Default

Hey, guys I wanted to share some information. I figured out a simple solution for the motor temp cutoff problem with some sub/non standard motors that have a incorrect value thermistor.
The one i had problems was from Robitronic/Exceed.
The fix is simple, just cut the marked wire on a sensor cable.
You won`t have a motor temp check anymore, but most ESCs dont monitor it anyway.


Last edited by Marten; 08-16-2013 at 11:07 AM.
Marten is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2013, 01:10 PM   #649
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2009
Location: Woodinville, WA
Posts: 2,512
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

What's the best way to keep the capacitor in place? My servo tape doesn't seem to be working great. It seems like it could let the cap move in a crash. Given that it's between the ESC and the belt, that could get ugly fast.

-Mike
grippgoat is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2013, 04:50 PM   #650
Tech Master
 
jag88's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,075
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by grippgoat View Post
What's the best way to keep the capacitor in place? My servo tape doesn't seem to be working great. It seems like it could let the cap move in a crash. Given that it's between the ESC and the belt, that could get ugly fast.

-Mike


I shoe goo'd my cap to the side of the heat sink. I've run it like that in mod and have had some big hits and it hasn't moved. Clean both surfaces first.
jag88 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2013, 11:43 PM   #651
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 70
Default

Hi guys
We are having our national event next week. Testing my Flow with x20 in 17.5 boosted, it looked like my turbo never activated. Here are the settings I ran. 0.5.5.8.8.5.0 with 30 deg motor insert. Was I "over timing" the motor ? Please give your suggestions please.
Yokomo BD7 fdr 6.6 . The car was strong out of the corners but that was it.
Gerrie is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 12:41 PM   #652
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Default

What rev firmware Gerrie? V1.4?
HannK is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 01:10 PM   #653
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by HannK View Post
What rev firmware Gerrie? V1.4?
I have ver 5.0 stock firmware. One question.....is the boost slope / activation the rate at wich it applies the boost timing? Also, is there also a max amount of degrees one has to use . Example...boost timing + torque timing + turbo = 64 deg?
Gerrie is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 08:13 AM   #654
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 80
Default

Quote:
Originally Posted by Gerrie View Post
Hi guys
We are having our national event next week. Testing my Flow with x20 in 17.5 boosted, it looked like my turbo never activated. Here are the settings I ran. 0.5.5.8.8.5.0 with 30 deg motor insert. Was I "over timing" the motor ? Please give your suggestions please.
Yokomo BD7 fdr 6.6 . The car was strong out of the corners but that was it.
+1 for v5 firmware
Mornedn is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 10:53 PM   #655
NR
Tech Master
 
NR's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Sydney
Posts: 1,499
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Are there any repercussions in unsoldering the switch out of the car?

Has anyone had any issues?


Regards
Nathan
NR is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 05:11 AM   #656
Tech Fanatic
 
Julius's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Amsterdam Netherlands
Posts: 960
Default

Quote:
Originally Posted by NR View Post
Are there any repercussions in unsoldering the switch out of the car?

Has anyone had any issues?


Regards
Nathan
I do not have a switch and have no issues. But i think the flow differs in the way you need to remove the switch. I think you need to leave the contact 'open' en stead of closed to have the esc 'on'
__________________
Team Serpent, Xceed, Sanwa, LRP
Julius is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 05:52 AM   #657
Tech Regular
 
Nuno Gancho's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 334
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hi would like to have same support for settings and gear for 13.5 boosted class and 4.5 modified class thanks.
Nuno Gancho is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 06:21 AM   #658
NR
Tech Master
 
NR's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Sydney
Posts: 1,499
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Julius View Post
I do not have a switch and have no issues. But i think the flow differs in the way you need to remove the switch. I think you need to leave the contact 'open' en stead of closed to have the esc 'on'
Ok thanks for confirming, reason being, I have taken the switch off both ESC's and they work fine with the standard software, but when I updated to 3.1 for offroad, the throttle has absolutely no response, and only way to get it to work it resort back to 1.4
NR is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 09:30 AM   #659
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 300
Default LRP Firmware update warning!!

Quote:
Originally Posted by Damon View Post
have you the motor fan attached on receiver? if yes, please attach it directly to battery, no fan on receiver with flow and mod motor!
Sent it in to LRP and they provided me with the following warning/reset procedure when changing firmware...

As far as I know, this info is not available online and according to LRP, this is the reason why my ESC was resetting / shutting down all the time.

Was the community aware of this?

Thanks.
Mike H.
Attached Thumbnails
New LRP Flow Esc-lrp-firmware-update-warning.jpg  
mhavlena is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 10:05 AM   #660
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2012
Location: Beverly Hills
Posts: 517
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mhavlena View Post
Sent it in to LRP and they provided me with the following warning/reset procedure when changing firmware...

As far as I know, this info is not available online and according to LRP, this is the reason why my ESC was resetting / shutting down all the time.

Was the community aware of this?

Thanks.
Mike H.
Yes this is in the same folder as the Firmware upgrade file.
silden is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE COBRARACING Radio and Electronics 12494 11-15-2016 03:57 PM
LRP Vector x12 Brushless Motors mok Electric On-Road 697 08-04-2013 01:35 PM
LRP SXX StockSpec ESC Stein Tumert Electric On-Road 1241 06-08-2012 09:52 AM
Ask Frank Root.....AE, Reedy, LRP, JC Frank Root Electric Off-Road 568 02-14-2010 01:24 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:12 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0