R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree2Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-05-2013, 01:46 AM   #451
Tech Adept
 
peter.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: netherlands
Posts: 206
Default

has anyone here a set-up for the flow with a speed passion 13.5t motor with boost
peter. is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 02:10 PM   #452
Tech Addict
 
James35's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Rochester, New York
Posts: 748
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Orange Flow anybody? This will match X-ray chassis's beautifully. I've got one for sale here if anyone wants one. I love that we can do this with the aluminum case and heat sink. I may do more in the future.
__________________
James Van Horn
McPappy Racing

Last edited by James35; 04-11-2013 at 10:22 AM.
James35 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 01:03 AM   #453
Tech Master
 
Cridd's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Visalia, CA
Posts: 1,944
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by James35 View Post
Orange Flow anybody? This will match X-ray chassis's beautifully. I've got one for sale here if anyone wants one. I love that we can do this with the aluminum case and heat sink. I may do more in the future.
Looks cool, a flat black would be sweet too.
__________________
Chris
B6D / T5M / SC5M
Cridd is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 06:04 PM   #454
Tech Regular
 
steveonamission's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 346
Default

Hi all,

I'm assuming the standard firmware for the Works model that it's shipped with has no issue? I have no plan straight away to buy the update cable, so I'm looking to put the car down in modified and wiz off into the distance without trouble....

Ta
steveonamission is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 08:10 PM   #455
Tech Master
 
Cridd's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Visalia, CA
Posts: 1,944
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by steveonamission View Post
Hi all,

I'm assuming the standard firmware for the Works model that it's shipped with has no issue? I have no plan straight away to buy the update cable, so I'm looking to put the car down in modified and wiz off into the distance without trouble....

Ta
Yep, it is.
__________________
Chris
B6D / T5M / SC5M
Cridd is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 08:22 PM   #456
Tech Elite
 
gearhead_22's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Philly
Posts: 2,466
Trader Rating: 9 (100%+)
Send a message via AIM to gearhead_22
Default lights lights and more lights

I just got the lrp flow works and ran it for two quals in 17.5 TC with the same fdr as the tekin rs I was using, and on the third qual the car just failed on the sweeper of the first lap. the red blue and yellow lights were flashing. please help. My car ran beautiful the first and second qual.
__________________
serpent 977WC-novarossi-748TQ
serpent S120 LTR-S411 4X-F110 fs2
serpent America/Ashford Hobby/skyrocket racing
Juwan Hunter http://rccarworld.com/............ serpent.com
Track director at RCCW.
gearhead_22 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 09:36 PM   #457
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,541
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by gearhead_22 View Post
I just got the lrp flow works and ran it for two quals in 17.5 TC with the same fdr as the tekin rs I was using, and on the third qual the car just failed on the sweeper of the first lap. the red blue and yellow lights were flashing. please help. My car ran beautiful the first and second qual.
Appears you have a sensor issue ?

Make sure sensor cable is plugged in all the way on your flow
Attached Thumbnails
New LRP Flow Esc-flowlights.jpg  
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 09:42 PM   #458
Tech Elite
 
gearhead_22's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Philly
Posts: 2,466
Trader Rating: 9 (100%+)
Send a message via AIM to gearhead_22
Default

Quote:
Originally Posted by RedBullFiXX View Post
Appears you have a sensor issue ?

Make sure sensor cable is plugged in all the way on your flow
the green is not lit
__________________
serpent 977WC-novarossi-748TQ
serpent S120 LTR-S411 4X-F110 fs2
serpent America/Ashford Hobby/skyrocket racing
Juwan Hunter http://rccarworld.com/............ serpent.com
Track director at RCCW.
gearhead_22 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 04:20 AM   #459
YAH
Tech Master
 
YAH's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 1,904
Trader Rating: 77 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by YAH View Post
I ran the Flow Competition with 17.5 in blinky mode for onroad and it matches the Tekin RS Pro as well as SpeedPassion Reventon Pro (similar to Hobbywing).
I like the programming feature without having to use a computer at the track. I also use a LRP X-12 17.5 so I can check the temp of the ESC as well as the motor afterwards without having to have a temp gun in my pocket to test it as soon as the race is over.

Going to use it in boosted stock 17.5 next race day this Sunday. Will let you know how it goes.
Ran the Flow Competition with v5.0 boosted and coupled with X-12 17.5. Very smooth and great power delivery. Motor has 1 fan. 6 minutes race on open asphalt with medium traction and motor came off at 55 degree C. Real cool.
__________________
The only Surviving Active Life membership of the Smash 'EM! Racing Team, WA's Home of Fun in RC Motorsport, has retired!!
2013 WCMRC club champion - VTA and Mini.
YAH is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 05:40 AM   #460
Tech Addict
 
Geberit's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 745
Default

Hey guys,

I'm using a NOSRAM Comet HD that's identical to LRP Flow WT. Now the question is I need a USB bridge to update it and can't get the original NOSRAM #92501 can I use the LRP #81801 instead? I guess it should work

Thanks for help!

Regards, L
Geberit is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 05:43 AM   #461
Tech Elite
 
nerdling's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Canberra
Posts: 2,809
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Geberit View Post
Hey guys,

I'm using a NOSRAM Comet HD that's identical to LRP Flow WT. Now the question is I need a USB bridge to update it and can't get the original NOSRAM #92501 can I use the LRP #81801 instead? I guess it should work

Thanks for help!

Regards, L
you can...
__________________
--XRAY--NOSRAM--PROTOFORM--MUCHMORE--
www.teamxray.com -- www.hudy.net -- www.hobbyexpress.com.au
nerdling is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 06:19 PM   #462
Tech Master
 
Cridd's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Visalia, CA
Posts: 1,944
Trader Rating: 16 (100%+)
Default SXX V2

I had a flow and it had a sensor wire issue. I don't remember the green light being on either.
__________________
Chris
B6D / T5M / SC5M

Last edited by Cridd; 04-16-2013 at 10:25 PM.
Cridd is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 08:53 AM   #463
Tech Fanatic
 
skrichter's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wisconsin
Posts: 831
Trader Rating: 13 (100%+)
Send a message via AIM to skrichter
Default

What are folks using for 12 guage black wire? The LRP optional wire #81907 (which in the manual) isn't available anywhere from what I see.

Was thinkin about the Deans Wet noodle.

http://www.amainhobbies.com/product_...auge-25-Black-
__________________
LiveRC.com | Dirt Heaven Hobby & Raceway
skrichter is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 10:26 PM   #464
Tech Master
 
Cridd's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Visalia, CA
Posts: 1,944
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

should have my 17.5 up and running the flow this week, can't wait.
__________________
Chris
B6D / T5M / SC5M
Cridd is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2013, 05:32 AM   #465
Tech Addict
 
flyradio's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 503
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by peter. View Post
has anyone here a set-up for the flow with a speed passion 13.5t motor with boost
Im also asking same question, no body will help?

LRP is a great brand and very porpular. I am very disappointed with the web support by not answering specific questions about the product. Seems like same with this thread. LRP Flow came up with more new specified tuning and this will always give the motor heat problem to users without correct setting.

LRP products are very expensive for those who are in the asia. I've wasted money on 2 SXX which can not be replaced by a distributor here. I do not know why I still support these products ....
__________________
Team TRF Malaysia
flyradio is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE COBRARACING Radio and Electronics 12530 Yesterday 08:09 AM
LRP Vector x12 Brushless Motors mok Electric On-Road 697 08-04-2013 12:35 PM
LRP SXX StockSpec ESC Stein Tumert Electric On-Road 1241 06-08-2012 08:52 AM
Ask Frank Root.....AE, Reedy, LRP, JC Frank Root Electric Off-Road 568 02-14-2010 12:24 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:03 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net