R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-27-2013, 08:04 PM   #286
Tech Elite
 
B00t13g's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2012
Location: Houston, TX
Posts: 2,040
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Definitely man! I'm hoping the x20 4.5 I have is prett good! I pulled out the x12 17.5 and am never running it again. Completely useless lol
__________________
Mackenzie Meyercord
Rc America, Xray, MOTIV, Avid, Team EAM, Apex Rc Pro Shop, Pro Spec USA, Sanwa, RSD
B00t13g is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 02:23 PM   #287
Tech Elite
 
B00t13g's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2012
Location: Houston, TX
Posts: 2,040
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

What are normal temps to expect out of a mod motor and speedo?
Lrp flow team works 130
Lrp x20 4.5 125

After 5.5 minutes gearing at a 9.1 in blinky medium carpet track. Both the esc and motor have a fan.
__________________
Mackenzie Meyercord
Rc America, Xray, MOTIV, Avid, Team EAM, Apex Rc Pro Shop, Pro Spec USA, Sanwa, RSD
B00t13g is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 06:32 PM   #288
Tech Elite
 
rangerjkb's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: USA
Posts: 2,309
Trader Rating: 35 (100%+)
Send a message via MSN to rangerjkb
Default

Used the LRP FLow Team Works last 2 weeks in 17.5 blinky with surprisingly great results. Very linear throttle and strong brakes. Have tried everything with X12 motors, but nothing could get them to be highly competitive in stock blinky.
__________________
Jason Burks
--------------------------------
Murfdogg Products~Psycho Cells Racing~Hal's Hobby Warehouse~Avid RC~Kal-Gard~VP Powermaster
rangerjkb is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 10:06 PM   #289
Tech Master
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,215
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by B00t13g View Post
What are normal temps to expect out of a mod motor and speedo?
Lrp flow team works 130
Lrp x20 4.5 125

After 5.5 minutes gearing at a 9.1 in blinky medium carpet track. Both the esc and motor have a fan.
TC Mod? We run a large outdoor track and my SXX and X12 liked to be around 160 and 180 respectfully. 125 and 130 are just barely putting any load on those.
__________________
www.teamgravityrc.com
Leisure Hours Raceway
Troy Carter is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 04:31 AM   #290
Super Moderator
 
Matt Trimmings's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Northern SoCal
Posts: 5,429
Trader Rating: 147 (100%+)
Default

Is there a way to determine which version usb bridge i have? I have used it with my SXX stuff with no problems but dont want to risk it with my flow. Will it just not work if it's the old one or will it jack something else up?
__________________
Thanks to: JConcepts ~ Schelle ~ Kustom RC Graphics

#MakeRCTechGreatAgain
Matt Trimmings is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 07:22 PM   #291
Tech Master
 
jag88's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,075
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I'm having problems updating my Flow to ver 5 stock mode.
I download the firmware and the software from the LRP web site and when I plug in the USB bridge (spec 2) the blue l.e.d. on the bridge starts blinking. According to the bridge instructions it is suppose to turn on (not blink) after it has seen the driver file. It does try to find the driver file and when it fails it asks me 'to insert the disc that came with your LRP bridge'. There is no disc.
I think there is a problem with the bridge because as soon as I plug it in it starts blinking and there'd nothing in the instructions that mentions that.

ANYBODY !! ... please help ...
jag88 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 12:02 AM   #292
Tech Elite
 
nerdling's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Canberra
Posts: 2,804
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by jag88 View Post
I'm having problems updating my Flow to ver 5 stock mode.
I download the firmware and the software from the LRP web site and when I plug in the USB bridge (spec 2) the blue l.e.d. on the bridge starts blinking. According to the bridge instructions it is suppose to turn on (not blink) after it has seen the driver file. It does try to find the driver file and when it fails it asks me 'to insert the disc that came with your LRP bridge'. There is no disc.
I think there is a problem with the bridge because as soon as I plug it in it starts blinking and there'd nothing in the instructions that mentions that.

ANYBODY !! ... please help ...
What version of Windows are you running? I had trouble with getting it to work on 7 but everything was fine on XP.

The driver is downloaded as part of the software. If Windows can't locate a driver automatically it will prompt you to insert a disc, when this screen appears you should get the option to browse to the location of the driver file, do this and following the prompts and you should be ok to install the driver.

Getting it to work might be harder.
If you’re not running XP (but you are ruing Vista/7/8) you need too much around with setting the .exe files to run in compatibility mode (I would suggest WinXP) and make sure you run it with administrator privileges.

To confirm the Bridge2 is working try it on another computer.


Good Luck
__________________
ACT EP10 & EP12 ONR Titles, February 26th to 29thth 2016.

--XRAY--NOSRAM--PROTOFORM--MUCHMORE--
www.teamxray.com -- www.hudy.net -- www.hobbyexpress.com.au
http://www.rcracedatesaustralia.com/
nerdling is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 02:24 AM   #293
Tech Regular
 
spencehotbodies's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: London
Posts: 265
Default

Hello

What software Vesion does the flow come with?
spencehotbodies is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 07:21 AM   #294
Tech Apprentice
 
Damon's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Florence, Italy
Posts: 87
Default

Quote:
Originally Posted by spencehotbodies View Post
Hello

What software Vesion does the flow come with?
1.4
__________________
Awesomatix A800
Awesomatix A800AH
Damon is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:33 AM   #295
Tech Master
 
jag88's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,075
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by nerdling View Post
What version of Windows are you running? I had trouble with getting it to work on 7 but everything was fine on XP.

The driver is downloaded as part of the software. If Windows can't locate a driver automatically it will prompt you to insert a disc, when this screen appears you should get the option to browse to the location of the driver file, do this and following the prompts and you should be ok to install the driver.

Getting it to work might be harder.
If you’re not running XP (but you are ruing Vista/7/8) you need too much around with setting the .exe files to run in compatibility mode (I would suggest WinXP) and make sure you run it with administrator privileges.

To confirm the Bridge2 is working try it on another computer.


Good Luck



Thanks for the reply !!
I tried running it on Vista and then on XP. On both computers the bridge starts blinking immediately when I plug it in which according to the instructions should not happen. On the computer with XP it doesn't even look for a driver file. No windows come up.
I'm at a total loss here, anyways thanks again.
jag88 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:14 PM   #296
Tech Master
 
Cridd's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Visalia, CA
Posts: 1,944
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Just bought a flow, I have a SXX what settings should I start with on my 13.5. Right now my SXX is 3-0-5-3 and then 3-0-0-3 when blinky?
__________________
Chris
B6D / T5M / SC5M
Cridd is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 12:44 AM   #297
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 149
Default LRP USB Bridge

I had problem with USB Bridge before using Windows 7 (64 bit)
What was wrong is when plugged in the USB the windows automatically installed wrong driver in the system. Goto control panel and check your hardware driver, check on the USB bridge and reponit the driver directory to program files/LRP Firmware Update Tool 2.0/ and you should get your driver install correctly.

Before you do that, install the Update tool software first
formosa008 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 09:50 AM   #298
Tech Adept
 
feizal917's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Klang, Selangor
Posts: 128
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

hi everybody!

Wanna ask you guys something. Just bought Flow and it state clearly in the manual that in Mode 6, the turbo timing got 4 selection. But mine got 5. Is that normal or there is something wrong with my Flow?
feizal917 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 11:01 PM   #299
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 160
Default

Quote:
Originally Posted by feizal917 View Post
hi everybody!

Wanna ask you guys something. Just bought Flow and it state clearly in the manual that in Mode 6, the turbo timing got 4 selection. But mine got 5. Is that normal or there is something wrong with my Flow?
Its nothing wrong with your Flow. Have you check the version on your Flow? My friend also happen to his Flow Competition and have been update to V5.0
minez is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 11:26 PM   #300
Tech Elite
 
B00t13g's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2012
Location: Houston, TX
Posts: 2,040
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Well my flow popped today the second I turned it on for no apparent reason. Sending it back to Lrp for warranty and selling it. Back to Orion's I go. The brakes aren't quite as good, but they've never failed me.
__________________
Mackenzie Meyercord
Rc America, Xray, MOTIV, Avid, Team EAM, Apex Rc Pro Shop, Pro Spec USA, Sanwa, RSD
B00t13g is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE COBRARACING Radio and Electronics 12494 11-15-2016 03:57 PM
LRP Vector x12 Brushless Motors mok Electric On-Road 697 08-04-2013 01:35 PM
LRP SXX StockSpec ESC Stein Tumert Electric On-Road 1241 06-08-2012 09:52 AM
Ask Frank Root.....AE, Reedy, LRP, JC Frank Root Electric Off-Road 568 02-14-2010 01:24 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:30 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0