R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-07-2012, 04:50 AM   #106
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 87
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CraigM View Post
Turn BT by TH to "No" will give you the punch you're looking for
What does that option do? will it cause more heat on the motor?
__________________
Tamiya - TRF 417V5 - Smokem - Hobbywing V3 - Reedy Sonic 4.5 Mach2
Sanwa M12
iwkyb is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2012, 09:19 AM   #107
Tech Elite
 
L.Fairtrace's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Beyond the Wall
Posts: 3,754
Trader Rating: 23 (100%+)
Send a message via AIM to L.Fairtrace
Default

Is there anyway to get rid of the crazy amount of drag brakes in this thing? I have them set to zero and when i lift off the throttle it doesn't roll like an LRP speedo.

It feels like it has way more drag brakes than it should.
__________________
T.O.P Racing - Awesomatix USA - EaMotorsports - BSR Racing Tires - Orca - TQ Wire - Solaris Racing Tires - Side Piece Racing

Horsham RC. Where champions practice Failing. I'm your everything.....
L.Fairtrace is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2012, 09:58 AM   #108
Tech Addict
 
Airwave's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 655
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by iwkyb View Post
What does that option do? will it cause more heat on the motor?
This option reproduces the behaviour of the V.2.1, the turbo only switches on when the throttle is 100% and the delay is consumed.

If you turn this option to no, I suppose it will allow the turbo to switch on even the throttle is not at 100%...
Airwave is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2012, 10:33 AM   #109
Tech Regular
 
Barry_Hughes's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ipswich, England
Posts: 423
Default

Quote:
Originally Posted by Airwave View Post
This option reproduces the behaviour of the V.2.1, the turbo only switches on when the throttle is 100% and the delay is consumed.

If you turn this option to no, I suppose it will allow the turbo to switch on even the throttle is not at 100%...
No it doesn't

"Boost Controlled by Throttle

This setting is a limit for the boost timing addition, in relation to the throttle position, which can aid car stability whilst on throttle. If enabled, the ESC will monitor the throttle position and Motor RPM, and limit the maximum amount of available boost timing.

E.g. If the boost timing is set to 36 points and the boost end RPM setting has been achieved, but the throttle position is only 50%, then only 32 points (50% of 64 points) of boost will be applied. "

turning it off there is no limit to the boost applied at any given throttle position.

check the link software it explains each setting in the bar to the right
__________________
Built it !
Raced it !
Wrecked it !
Barry_Hughes is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2012, 11:02 AM   #110
Tech Regular
 
Join Date: May 2009
Posts: 256
Default

Where to fine v3 in stock? All is sold out...
Zooberg is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 09:38 AM   #111
Tech Elite
 
L.Fairtrace's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Beyond the Wall
Posts: 3,754
Trader Rating: 23 (100%+)
Send a message via AIM to L.Fairtrace
Default

Quote:
Originally Posted by L.Fairtrace View Post
Is there anyway to get rid of the crazy amount of drag brakes in this thing? I have them set to zero and when i lift off the throttle it doesn't roll like an LRP speedo.

It feels like it has way more drag brakes than it should.
Has no one noticed this?
__________________
T.O.P Racing - Awesomatix USA - EaMotorsports - BSR Racing Tires - Orca - TQ Wire - Solaris Racing Tires - Side Piece Racing

Horsham RC. Where champions practice Failing. I'm your everything.....
L.Fairtrace is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 09:40 AM   #112
Tech Champion
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Zooberg View Post
Where to fine v3 in stock? All is sold out...
http://www.falconsekido.com/products...-brushless-esc

They're in stock here
__________________
Official member of The Guild of Calamitous Intent and proud supporter of Conjectural Technologies.
Serpent S411 LE kit #192
RCTech #361
Matt Howard is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 09:42 AM   #113
Tech Champion
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by L.Fairtrace View Post
Is there anyway to get rid of the crazy amount of drag brakes in this thing? I have them set to zero and when i lift off the throttle it doesn't roll like an LRP speedo.

It feels like it has way more drag brakes than it should.
Quote:
Originally Posted by L.Fairtrace View Post
Has no one noticed this?
I haven't noticed too much drag brake in mine, I have it set to 10% and it feels fine to me but I've never run an LRP to compare it to.
__________________
Official member of The Guild of Calamitous Intent and proud supporter of Conjectural Technologies.
Serpent S411 LE kit #192
RCTech #361
Matt Howard is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 09:44 AM   #114
Tech Master
 
xrayaustin's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: St. Pete
Posts: 1,174
Trader Rating: 12 (93%+)
Send a message via AIM to xrayaustin
Default

Quote:
Originally Posted by L.Fairtrace View Post
Has no one noticed this?
larry i notice it. The only thing I can sugguest you do is like youve already done, and put the drag brake to 0 and also put the initial brake brake setting to equal drag brake. i know it sounds weird but its almost as if the brakes engage under neutral throttle if you have any initial brake in the speedo at all. Thats what i run and it works pretty good for me. Still doesnt roll as much as the lrp, but it will give you a better result.

btw u going to vegas?
__________________
Www.superiorhobbies.com

2010 cleveland indoor champs and 2011 snowbird nationals 17.5 stock A main winner
xrayaustin is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 09:54 AM   #115
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,336
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by L.Fairtrace View Post
Has no one noticed this?
I had it like 3minutes in, I just dealt with it.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 10:25 AM   #116
Tech Master
 
ByteStream's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: 5280 Raceway
Posts: 1,135
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by L.Fairtrace View Post
Has no one noticed this?
Just checking .. Are you using V1.1_120511_beta from the Version 3.1_120808 Package of software? That package is the latest.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | KO Propo | Hobbywing HWNA | R1Wurks | BSR Tires
5280 Raceway - www.5280raceway.com
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 20-23rd 2017 @ www.milehighindoorchamps.com
ByteStream is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 11:06 AM   #117
Tech Fanatic
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 990
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by L.Fairtrace View Post
Has no one noticed this?
Try reducing turbo disangage. It should help.
Hi-LowBlow is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 12:40 PM   #118
Tech Elite
 
artwork's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Thornton, CO
Posts: 3,059
Trader Rating: 56 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by L.Fairtrace View Post
Has no one noticed this?
Both Adam and I have noticed it and I have sold mine as a result. Plain and simple it needs to be fixed and until it does I will steer clear of this ESC for stock racing. I love the design, but on the track it does not feel quite right to me!

In mod I bet it works just fine...
__________________
Xray | Hudy | Sanwa | R1 Wurks | Avid | Protoform | Proline | 2mm Designs
artwork is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 04:31 PM   #119
Tech Elite
 
Warren Weaver's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: NASCAR COUNTRY
Posts: 2,446
Trader Rating: 46 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by L.Fairtrace View Post
Has no one noticed this?
are you running the latest version if not i will set you up with the update,i did take all drag brake out on mine didnt like it not rolling at neutral
Warren Weaver is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 04:33 PM   #120
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,219
Default

Hi guys

it has come to my attention about a company called Aliepress in china supplying a copy version of the 2.1v but calling it the v3 under the brand hobbypower .

First it's a copy of the 2.1v 120 amp second we have no connection with the branding hobbypower .

So dont get caught out

happy racing guys

Angelo
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hobbywing Xerun 120 V2 ESC for 1/10 cjtamu Electric Off-Road 289 09-15-2014 03:52 PM
HobbyWing XERUN 13.5T( V3 ) YZFAndy Electric On-Road 6 03-04-2011 04:48 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:10 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net