R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-07-2014, 12:20 AM   #466
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2010
Location: Somerset, UK
Posts: 106
Default

Quote:
Originally Posted by MWarren View Post
My new V3.1 stock spec turned itself off I ran it today at a club race indoors on a small track in my Mi5 in 17.5t blinky and the esc shut down twice. The first time I hit the side of the car the esc is on against the track trunking at a reasonable slow speed. The second time I was hit in the side by another car at a more moderate speed. Both times the esc switched back on straight away and all was fine for the remainder of the race. I've had a V3 for 2 years and have never had this happen and I'm sure I've crashed harder. Has anybody had a similar problem with this esc?
Michael you have it fitted to the wrong car. Fit it in a Hot Bodies and it will be fine ;-)
markrobinson is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2014, 07:34 AM   #467
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carrollton, TX
Posts: 902
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by markrobinson View Post
Michael you have it fitted to the wrong car. Fit it in a Hot Bodies and it will be fine ;-)
-said no one ever
__________________
Xray | Airtronics | R1Wurks LiPo | Hobbywing
hyujmn is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2014, 10:32 PM   #468
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 163
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hi I'm having problems trying to download the latest version of the hobbywing USB link. For my v3 and v3.1 any help will be appreciated it.
f1o7x9 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2014, 11:41 PM   #469
Tech Master
 
Richards Racing's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Central Coast NSW Australia
Posts: 1,371
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by f1o7x9 View Post
Hi I'm having problems trying to download the latest version of the hobbywing USB link. For my v3 and v3.1 any help will be appreciated it.
If you have an old version try deleting it and start the download again, normally shouldn't be a prob but give it a go. Latest version normally searches for any up grades when you start it.

If it is searching and nothing comes up it means you have the latest version.

Hope it helps if not pm i think it is cobraracing he will help.
__________________
RC Core - Castlehill Raceway
O/M - VBC Racing - M05 - Sanwa - Hobbywing
Junior - ARC - Killshot - Spektrum DX3R Pro - Hobbywing
Daughter - VBC Racing - Spektrum DX3S - Hobbywing
Richards Racing is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 09:31 AM   #470
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 163
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I have a new computer and I'm trying to install it for the first time. But went I download the file and open the file to install it ask me for a disc. I try to follow the directions on there website but still nothing.
f1o7x9 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 11:02 AM   #471
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 143
Default

What is the latest firmware version at the moment?

Thanks
Bryan D is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 01:23 PM   #472
Tech Adept
 
NItrox416's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 168
Default

somebody can give me some advise for setting an lrp x20 4.5 with this esc, i currently have 0 boost and 5 turbo and despite the fact that the performance was weak the temperature were 61 celsius the motor and 89 esc over 5 minutes.
thanks for help
NItrox416 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 05:20 PM   #473
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2010
Location: Brazil / SP
Posts: 40
Default

Quote:
Originally Posted by NItrox416 View Post
somebody can give me some advise for setting an lrp x20 4.5 with this esc, i currently have 0 boost and 5 turbo and despite the fact that the performance was weak the temperature were 61 celsius the motor and 89 esc over 5 minutes.
thanks for help
maybe your problems are the temperature of the ESC, but you can improve performance.

I tried some things that worked, maybe it helps.
1st stage punch rate - 1 ~ 4 (this engine has so much torque and "drains" heavy load, it helped the esc temp.
2st stage punch rate - 6 ~ 10
Boost 10
Start boost 18000/28000 End Boost (1000rpms / deg)
Turbo 10 ~ 15 (check temperatures ESC / Motor )
Full TH
18deg/0.1s
18deg/0.1s

Active temp control for your safe!!
__________________
!
314ck5h33p is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 06:00 PM   #474
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,251
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by NItrox416 View Post
somebody can give me some advise for setting an lrp x20 4.5 with this esc, i currently have 0 boost and 5 turbo and despite the fact that the performance was weak the temperature were 61 celsius the motor and 89 esc over 5 minutes.
thanks for help
Those temps sound fine... I'd be shooting for temps around 70-80C on that motor, with esc at about 90-100C (although I don't tend to look at esc that often).

You don't mention what FDR your running, around 7.8-8.0 is a good start, and then steadily increase the boost and turbo. Would try 5boost (start rpm of around 11,000), 15turbo to start, and go from there. Punch at around 10 1st stage, 13 2nd.

HiH
Ed
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2014, 04:39 AM   #475
Tech Addict
 
Join Date: Aug 2008
Location: Medina, Ohio
Posts: 718
Default

I wish ROAR would get the Stock Spec and 1S (V3.1) on their approved list. I have a lot of racers bugging me about their legality. I have told them, not on the lost (or now forum) then you can't run them at our big race in two weeks. Bummer since we have been informed that they passed tech!!
__________________
www.norcarracing.com
NORCAR @ The Gate
old_dude is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2014, 06:52 AM   #476
Tech Adept
 
NItrox416's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 168
Default

Thanks everybody for the advises I will try your tips on the track and report.
Ps my fdr is 9 at the moment because i don't want to stress the engine and also because it is not an huge track.
NItrox416 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 11:38 AM   #477
Tech Apprentice
 
zixxerluv's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Gardner, Ks
Posts: 56
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Did I fry my esc? I was experimenting with boost and turbo on the car stand, and suddenly the positive battery lead and the "B" lead from the motor both de-soldered from the esc posts. There was a spark, but no smoke. Disconnected the battery immediately.
So, I soldered the connections back together and tried it all again. The motor moved twice upon applying throttle, then nothing at all. I then realized that I had forgotten to plug in the sensor cable. That done, still nothing. The motor (HW 4700) would take off if I helped it by spinning the shaft with throttle applied. But once at rest... nothing.
Decided to try another motor (Tenshock 4000) that I know works, and still nothing on its' own. Except with this one, after spinning it to make it move and then allowing it stop, the light on the esc flashes white (green/red, I assume) rapidly. Then the motor just vibrates when throttle is applied.
What have I done to my beloved V3!?
Update: Put my 4700 back on my SCT Pro, and it works like a champ. V3 is officially messed up Still not sure what happened.
Any input would be appreciated.

Last edited by zixxerluv; 04-13-2014 at 01:42 PM.
zixxerluv is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 02:51 PM   #478
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,298
Default

Quote:
Originally Posted by old_dude View Post
I wish ROAR would get the Stock Spec and 1S (V3.1) on their approved list. I have a lot of racers bugging me about their legality. I have told them, not on the lost (or now forum) then you can't run them at our big race in two weeks. Bummer since we have been informed that they passed tech!!
I emailed roar yesterday askinf the same question.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 02:54 PM   #479
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,298
Default

Quote:
Originally Posted by zixxerluv View Post
Did I fry my esc? I was experimenting with boost and turbo on the car stand, and suddenly the positive battery lead and the "B" lead from the motor both de-soldered from the esc posts. There was a spark, but no smoke. Disconnected the battery immediately.
So, I soldered the connections back together and tried it all again. The motor moved twice upon applying throttle, then nothing at all. I then realized that I had forgotten to plug in the sensor cable. That done, still nothing. The motor (HW 4700) would take off if I helped it by spinning the shaft with throttle applied. But once at rest... nothing.
Decided to try another motor (Tenshock 4000) that I know works, and still nothing on its' own. Except with this one, after spinning it to make it move and then allowing it stop, the light on the esc flashes white (green/red, I assume) rapidly. Then the motor just vibrates when throttle is applied.
What have I done to my beloved V3!?
Update: Put my 4700 back on my SCT Pro, and it works like a champ. V3 is officially messed up Still not sure what happened.
Any input would be appreciated.
You have had an internal short of some sort maybe a damaged inductor for the wires to desolder.Im 100% Sure one of the phases is burnt out on the power board.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 04:36 AM   #480
Tech Addict
 
Join Date: Aug 2008
Location: Medina, Ohio
Posts: 718
Default

Rob King from ROAR will be at our race next weekend. I can talk to him about the posting issues.
__________________
www.norcarracing.com
NORCAR @ The Gate
old_dude is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hobbywing Xerun 120 V2 ESC for 1/10 cjtamu Electric Off-Road 289 09-15-2014 03:52 PM
HobbyWing XERUN 13.5T( V3 ) YZFAndy Electric On-Road 6 03-04-2011 04:48 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:04 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net