R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-16-2014, 10:31 AM   #421
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2013
Location: Cologne, Germany
Posts: 6
Default

Hey there,

I do have a question about the braking performance of the Hobbywing controller.

I am using the Hobbywing XERUN V3.1 with latest level of Firmware in my XB4 with 7T motor without issues and also in my T4 touring car with 13,5T engine.

Unfortunately the touring car has nearly no braking power when coming from high speeds. The braking power is set to 100%. I have to say, that I changed the motor and also the power cap of the controller at the same time, as I misconnected the power connection.
Now I observed, that the power cap differs from that, which is connected in the XB4, which is still the original one. According to my local dealer, that red one is the part to use.

Does anyone have any experiences with exchanging the power caps and any possible relation to break performance? Is the power cap the right part?

Is there any other root cause possible for missing brake performance?

For a better understanding, here is a picture of the exchanged cap:
abload.de/image.php?img=t427sg2.jpg


And the original one:
abload.de/image.php?img=xb4ins94.jpg

Thanks a lot for support.

Jörg
__________________
XRAY XB9 - XRAY XB9e - XRAY XB4`14 - XRAY T4
www.nitromaniacs.de
JSchirchen is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2014, 11:36 AM   #422
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,300
Default

Quote:
Originally Posted by JSchirchen View Post
Hey there,

I do have a question about the braking performance of the Hobbywing controller.

I am using the Hobbywing XERUN V3.1 with latest level of Firmware in my XB4 with 7T motor without issues and also in my T4 touring car with 13,5T engine.

Unfortunately the touring car has nearly no braking power when coming from high speeds. The braking power is set to 100%. I have to say, that I changed the motor and also the power cap of the controller at the same time, as I misconnected the power connection.
Now I observed, that the power cap differs from that, which is connected in the XB4, which is still the original one. According to my local dealer, that red one is the part to use.

Does anyone have any experiences with exchanging the power caps and any possible relation to break performance? Is the power cap the right part?

Is there any other root cause possible for missing brake performance?

For a better understanding, here is a picture of the exchanged cap:
abload.de/image.php?img=t427sg2.jpg


And the original one:
abload.de/image.php?img=xb4ins94.jpg

Thanks a lot for support.

Jörg
The power cap is correct it is also a larger cap board.What i want to ask you is what motor you running what brand and please send me your settings to ae@hobbywing.com
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2014, 08:22 AM   #423
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 82
Default

Hello,
I run a 4.5 Motor and I am a little bit lost !!!
which timming and ratio do you recomend?
What punch makes? and how works the 2 stage of punch, where do you feel them?
If we want a smoother power in bottom and more top speed what should we change in the speedo?
Which is the maximun timming recomend?
Between which rpm you work with the boost?
How do you get medium power?

Thank you for your help
__________________
RC Racing addict
Roedor is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2014, 10:12 PM   #424
Tech Addict
 
32819toon's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North of England
Posts: 580
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I've bought a v2.1 90A Xerun for my son and have tried to program it using the v3.4 software upgrade from the website. When trying to program the esc from the program box, I'm only getting standard setting, not the turbo & boost etc. The firmware it's giving me are versions v1.11_120331_v3 or v1.08_120504. Can someone point me in the right direction where I might find it ?
Thanks
__________________
32819toon
VBC Wildfire D08, Yokomo BD7 RS, Schumacher Atom, Tamiya M03, M05 (outdoor Mini), M03RWD, MF01-X, BSR M-Rage, ABC Gambado, Associated TC4 (outdoor car).
32819toon is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2014, 10:14 PM   #425
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,300
Default

Quote:
Originally Posted by 32819toon View Post
I've bought a v2.1 90A Xerun for my son and have tried to program it using the v3.4 software upgrade from the website. When trying to program the esc from the program box, I'm only getting standard setting, not the turbo & boost etc. The firmware it's giving me are versions v1.11_120331_v3 or v1.08_120504. Can someone point me in the right direction where I might find it ?
Thanks
504 is what you need to.load .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2014, 11:53 PM   #426
Tech Addict
 
32819toon's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North of England
Posts: 580
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
504 is what you need to.load .
Thanks for the quick response. Do you have a link ?
Thanks again.
__________________
32819toon
VBC Wildfire D08, Yokomo BD7 RS, Schumacher Atom, Tamiya M03, M05 (outdoor Mini), M03RWD, MF01-X, BSR M-Rage, ABC Gambado, Associated TC4 (outdoor car).
32819toon is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 03:34 AM   #427
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,251
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 32819toon View Post
I've bought a v2.1 90A Xerun for my son and have tried to program it using the v3.4 software upgrade from the website. When trying to program the esc from the program box, I'm only getting standard setting, not the turbo & boost etc. The firmware it's giving me are versions v1.11_120331_v3 or v1.08_120504. Can someone point me in the right direction where I might find it ?
Thanks
Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
504 is what you need to.load .
Quote:
Originally Posted by 32819toon View Post
Thanks for the quick response. Do you have a link ?
Thanks again.
Angelo means you need to load the V1.08_120504 software onto your esc. Most of the softwares are shorted to the final three digits, hence "504". The names themselves are actually the dates.. so 120504 is 4th May 2012.

HiH
Ed
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 03:48 AM   #428
Tech Addict
 
32819toon's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North of England
Posts: 580
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TryHard View Post
Angelo means you need to load the V1.08_120504 software onto your esc. Most of the softwares are shorted to the final three digits, hence "504". The names themselves are actually the dates.. so 120504 is 4th May 2012.

HiH
Ed
Thanks Ed, I'll try that
__________________
32819toon
VBC Wildfire D08, Yokomo BD7 RS, Schumacher Atom, Tamiya M03, M05 (outdoor Mini), M03RWD, MF01-X, BSR M-Rage, ABC Gambado, Associated TC4 (outdoor car).
32819toon is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 07:50 AM   #429
Tech Addict
 
32819toon's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North of England
Posts: 580
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

When I switch the program box on its the right software, but when I press R/P it says v1.10_090205_MOD but still doesn't show any more setting. Am I doing something wrong ?
__________________
32819toon
VBC Wildfire D08, Yokomo BD7 RS, Schumacher Atom, Tamiya M03, M05 (outdoor Mini), M03RWD, MF01-X, BSR M-Rage, ABC Gambado, Associated TC4 (outdoor car).
32819toon is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 08:58 AM   #430
Tech Addict
 
32819toon's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North of England
Posts: 580
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

All sorted now, thankyou
Where can I find some suggested set ups for 17.5t on a small track ?
__________________
32819toon
VBC Wildfire D08, Yokomo BD7 RS, Schumacher Atom, Tamiya M03, M05 (outdoor Mini), M03RWD, MF01-X, BSR M-Rage, ABC Gambado, Associated TC4 (outdoor car).
32819toon is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2014, 05:26 PM   #431
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,300
Default

Hi guys

Ive had some enquiries on how to limit the kick from the turbo so it is not so aggressive from boost to turbo.

You must overlap the boost and the turbo by 1000 rpm which means the boost end rpm is for example is 13000 you will need to start your turbo at 12000 and activation must be full th and rpm .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2014, 10:40 PM   #432
Tech Master
 
pullstarter's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Capital Hill
Posts: 1,481
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Hey Guys,
Just installed a V3.1 and not sure what firmware I need to use for "Blinky"? Can anyone help me out here?


Cheers
Simon
pullstarter is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2014, 11:01 PM   #433
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,300
Default

Quote:
Originally Posted by pullstarter View Post
Hey Guys,
Just installed a V3.1 and not sure what firmware I need to use for "Blinky"? Can anyone help me out here?


Cheers
Simon
Profile 2 is zero timing.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2014, 11:46 PM   #434
Tech Master
 
pullstarter's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Capital Hill
Posts: 1,481
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Profile 2 is zero timing.
Cheers
pullstarter is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 12:44 PM   #435
Tech Addict
 
jasons56's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 685
Default

How is the 3.1 1s Roar approval coming along?

I was able to get another 2.1 and made the A at the Nats with it, but would love to run my 3.1.

Let us know when it makes the list!

Thanks!
__________________
http://www.youtube.com/user/ZenRacing
jasons56 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hobbywing Xerun 120 V2 ESC for 1/10 cjtamu Electric Off-Road 289 09-15-2014 03:52 PM
HobbyWing XERUN 13.5T( V3 ) YZFAndy Electric On-Road 6 03-04-2011 04:48 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:55 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net