R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-03-2013, 02:22 PM   #301
Tech Master
 
lewis110's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hallstead, PA
Posts: 1,117
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Crashmaster View Post
Quick question guys, is the data logger only available with the 3in1 programming box?

Cheers
Dan
No the data logger will work with the 2-1 box. Just press the R/P button.
__________________
Hobbywing of North America/FalconSekido www.falconsekido.com
Hobby-Pro USA www.hobbyprousa.com
Dialed RC Hobbies/VP Pro USA www.Dialedhobbies.com
lewis110 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 11:36 AM   #302
Tech Elite
 
oeoeo327's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,343
Trader Rating: 70 (100%+)
Default

Tried a Hobbywing V3 for the first time on carpet, running a 10.5 motor in a touring car. I liked the overall throttle feel (FAR better than the v2 ESC), but the brakes are absolutely awful. Stopping power was non-existent until I dialed the drag brake up to 40%, set initial brake = to drag brake, and turned all of the other brake settings all the way up. Is there a firmware revision I should be using that would resolve, or at least alleviate this problem?
__________________
Founding member of the Solid Gold Racing Team - Mediocrity, redefined...
✯Jackson RC✯Horsham RC✯SJCCR✯
oeoeo327 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 11:43 AM   #303
Tech Fanatic
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 972
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

I've noticed a bit of weirdness with the brakes as well. It almost seems to get weaker the higher I set the brake end-point (typically run at 75-85%).
__________________
Team Serpent
Steve S is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 12:38 PM   #304
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,219
Default

Quote:
Originally Posted by oeoeo327 View Post
Tried a Hobbywing V3 for the first time on carpet, running a 10.5 motor in a touring car. I liked the overall throttle feel (FAR better than the v2 ESC), but the brakes are absolutely awful. Stopping power was non-existent until I dialed the drag brake up to 40%, set initial brake = to drag brake, and turned all of the other brake settings all the way up. Is there a firmware revision I should be using that would resolve, or at least alleviate this problem?
Please use 129_beta for boost and turbo applications or v3 508 for zero timing and you will notice a big difference in the brakes.

By the way what motor brand are you using?
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 12:45 PM   #305
Tech Elite
 
oeoeo327's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,343
Trader Rating: 70 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Please use 129_beta for boost and turbo applications or v3 508 for zero timing and you will notice a big difference in the brakes.

By the way what motor brand are you using?
I'll have to check the firmware version I'm using, but think I'm using 129_beta... I'm using a Murfdogg 10.5 with a 12.3 rotor.
__________________
Founding member of the Solid Gold Racing Team - Mediocrity, redefined...
✯Jackson RC✯Horsham RC✯SJCCR✯
oeoeo327 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 01:24 PM   #306
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,219
Default

Quote:
Originally Posted by oeoeo327 View Post
I'll have to check the firmware version I'm using, but think I'm using 129_beta... I'm using a Murfdogg 10.5 with a 12.3 rotor.
Do the brakes fade as the motor gets hot?
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 04:35 PM   #307
Tech Elite
 
oeoeo327's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,343
Trader Rating: 70 (100%+)
Default

The brakes are weak, from start to finish. The ESC has never been over 140*F (60*C), and the motor doesn't get past 155*F.
__________________
Founding member of the Solid Gold Racing Team - Mediocrity, redefined...
✯Jackson RC✯Horsham RC✯SJCCR✯

Last edited by oeoeo327; 11-05-2013 at 04:51 AM.
oeoeo327 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2013, 04:50 AM   #308
Tech Elite
 
oeoeo327's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,343
Trader Rating: 70 (100%+)
Default

I tried reflashing the ESC with the 129_beta software, and I'll see how the brakes feel this weekend. If it made a significant difference, I'll repost after Saturday's race. Thanks for the help.
__________________
Founding member of the Solid Gold Racing Team - Mediocrity, redefined...
✯Jackson RC✯Horsham RC✯SJCCR✯
oeoeo327 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2013, 11:47 AM   #309
Tech Addict
 
Rozzt_iwa's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: sydney
Posts: 559
Send a message via MSN to Rozzt_iwa
Default

any 1 have a prob were you have reverse but no forward in fad/rev/brake setting
in the middle of the race the car just stopped I've tried to re setup and return to defaults
__________________
B5M (17.5),cactus (17.5),sc10 short corse truck (10.5), sakura s zero VTA(21.5),mini-z
www.nbhc.com.au
supporting local hobby shops
http://www.iwawrestling.com.au
Rozzt_iwa is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 06:25 AM   #310
Tech Elite
 
oeoeo327's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,343
Trader Rating: 70 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Rozzt_iwa View Post
any 1 have a prob were you have reverse but no forward in fad/rev/brake setting
in the middle of the race the car just stopped I've tried to re setup and return to defaults
I didn't have this problem specifically, but had a similar issue this weekend. I was warming up for my main event, stopped the car to make a quick adjustment on my brake endpoints, and the ESC shut itself off. After turning the car back on, it ran fine - but I've noticed that there are instances where the car will either shut itself off, or not allow you to power down the ESC without disconnecting the battery.

BTW - reflashing the ESC didn't improve the problem I had with inadequate braking power, although I noticed that the motor used seemed to affect overall brake strength. I ran a Thunder Power 9.5 in my TC this weekend, and had pretty strong brakes. When I swapped the 9.5 for a Murfdogg 10.5, I had virtually no brakes whatsoever. ESC was recalibrated after each motor swap. One thing I noticed after taking both motors apart is that the rotor is closer to the sensor board in the TP; would anyone know if the distance between the rotor and the sensors determines how much braking strength is available?
__________________
Founding member of the Solid Gold Racing Team - Mediocrity, redefined...
✯Jackson RC✯Horsham RC✯SJCCR✯
oeoeo327 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 07:05 AM   #311
Tech Elite
 
mkiiina's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Frisco TX
Posts: 2,318
Trader Rating: 69 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by oeoeo327 View Post
I didn't have this problem specifically, but had a similar issue this weekend. I was warming up for my main event, stopped the car to make a quick adjustment on my brake endpoints, and the ESC shut itself off. After turning the car back on, it ran fine - but I've noticed that there are instances where the car will either shut itself off, or not allow you to power down the ESC without disconnecting the battery.
I had this happen to me as well. Swapped out my mini-harness with another one and it seems better thus far.
mkiiina is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 07:28 AM   #312
Tech Elite
 
oeoeo327's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,343
Trader Rating: 70 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mkiiina View Post
I had this happen to me as well. Swapped out my mini-harness with another one and it seems better thus far.
Mini harness? Enlighten me... Where is it installed on the ESC, and how difficult is it to replace?
__________________
Founding member of the Solid Gold Racing Team - Mediocrity, redefined...
✯Jackson RC✯Horsham RC✯SJCCR✯
oeoeo327 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 08:49 AM   #313
Tech Elite
 
mkiiina's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Frisco TX
Posts: 2,318
Trader Rating: 69 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by oeoeo327 View Post
Mini harness? Enlighten me... Where is it installed on the ESC, and how difficult is it to replace?
Sorry for the confusion, I am referring to the battery harness. I use deans going to 4mm bullets for my battery but the wire is on about 2 in long (just enough to go from the posts to the deans connector).
mkiiina is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 09:37 AM   #314
Tech Elite
 
oeoeo327's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,343
Trader Rating: 70 (100%+)
Default

Ahhh, that makes sense... I won't be able to get the power leads that short because of the chassis layout. Maybe the manufacturer rep can chime in and provide insight as to how to go about resolving this problem...

I'm willing to work through firmware bugs, updates, etc., but this type of behavior isn't acceptable considering we're discussing a $180 ESC. I'm hoping there's a suitable resolution.
__________________
Founding member of the Solid Gold Racing Team - Mediocrity, redefined...
✯Jackson RC✯Horsham RC✯SJCCR✯
oeoeo327 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2013, 04:36 AM   #315
Bar
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2005
Location: UK
Posts: 358
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Does anyone know where i can find a blank setup sheet for the hobbywing v3.1?
__________________
Luke Burr
Bar is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hobbywing Xerun 120 V2 ESC for 1/10 cjtamu Electric Off-Road 289 09-15-2014 03:52 PM
HobbyWing XERUN 13.5T( V3 ) YZFAndy Electric On-Road 6 03-04-2011 04:48 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:10 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net