R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-10-2012, 08:55 AM   #136
Tech Master
 
RCBuddha's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: SoCal
Posts: 1,860
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Finally soldered up and plugged in my 120 v.3 to the program card last night. Come to find out I need to update the software? This normally would not be an issue, but I don't have a PC. What gives?

I bought the Hobbywing simply because I was tired of having to borrow or beg at the track for help setting up my Tekin RS Pro. Now I need to spend an additional $200+ on a small netbook or laptop.

If you guys have any workarounds, I'm all ears, but I really thought I could at least play around with the older software.

/end rant
RCBuddha is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 09:05 AM   #137
Tech Elite
 
CristianTabush's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Houston
Posts: 2,769
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Do you know anyone with a PC that can DL the software and update the box for you? If not, you can send it in to our shop and I will gladly update it for you. We are now authorized Hobbywing dealers at Reflex.

The software in the ESC is the newest, it is the program box that needs to be updated.
__________________
REFLEX RACING/ RSD/ GIZMO RACING USA/ HOBBYWING/ AXON/ QTEQ/ TEAM PRIME
CristianTabush is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 11:26 AM   #138
Tech Elite
 
rocketron's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: palm desert
Posts: 2,265
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RCBuddha View Post
Finally soldered up and plugged in my 120 v.3 to the program card last night. Come to find out I need to update the software? This normally would not be an issue, but I don't have a PC. What gives?

I bought the Hobbywing simply because I was tired of having to borrow or beg at the track for help setting up my Tekin RS Pro. Now I need to spend an additional $200+ on a small netbook or laptop.

If you guys have any workarounds, I'm all ears, but I really thought I could at least play around with the older software.

/end rant
Bring it to West Coast and either myself or Jason Dias will get you updated.
__________________
- SchuurSpeed - 6X ROAR National Stock Champion
- Hobbywing North America Team Manager
rocketron is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 04:46 PM   #139
Tech Master
 
RCBuddha's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: SoCal
Posts: 1,860
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CristianTabush View Post
Do you know anyone with a PC that can DL the software and update the box for you? If not, you can send it in to our shop and I will gladly update it for you. We are now authorized Hobbywing dealers at Reflex.

The software in the ESC is the newest, it is the program box that needs to be updated.
Quote:
Originally Posted by rocketron View Post
Bring it to West Coast and either myself or Jason Dias will get you updated.
Ok, so the program box needs the update then.

Ron, I will stop by WCRC on Saturday, will look you or Jason up. Thanks!
RCBuddha is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2012, 06:20 AM   #140
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,023
Default

Weird thing happened...

Was out all day yesterday seting up for todays race. Car, motor & esc was fine. Kept everything and didn't touch anything.

This morning at the track, plugged battery in and switched on and all I had was steering. Motor was silent but ESC fan was running. The switch on ESC was blinking red and nothing was working. Couldn't even switch off ESC. Had to unplug battery. After trying with different sensor cables etc, nothing worked. Plugged in LCD program box, it was stuck at 'Connecting to ESC'. Again can't switch off without unplugging battery. That confirms that the ESC is no longer functioning.

Subsequently, I swapped ESC (Mamba Max Pro) which I took out from another car i was running. This time the motor turned, but was cogging badly. This led me to think that its an issue with the motor. So then I swapped the motor but it still cogged! WTF??...

To cut a long story short, after all the swapping around of motors/esc/receiver finally I've discovered this.....

The esc must have killed itself somehow and took the receivers throttle channel along with it!....

Its so weird. Nothing like this have ever happened to me in all my years in RC'ing. I don't know if the ESC can be fixed. Sending it back to where I bought it from soon. But even if its repairable, I don't think its going in any of my cars anymore. Will stick to my V2 for now.....
__________________
/Adrian.

RC FB Pages Subscribed:
facebook.com/EPBuggy
facebook.com/AllStarChampionship
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2012, 06:28 AM   #141
TRG
Tech Initiate
 
TRG's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Club:- LCRCCC ;
Posts: 43
Default

Many have found the problem that the ESC will not turn off.

I have found that if you hit the throttle then brake.
Then the ESC will turn off.

Hope this helps.
TRG is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2012, 06:07 PM   #142
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,023
Default

Quote:
Originally Posted by TRG View Post
Many have found the problem that the ESC will not turn off.

I have found that if you hit the throttle then brake.
Then the ESC will turn off.

Hope this helps.
Thanks. However the issue I have is more than just not being able to switch off...
__________________
/Adrian.

RC FB Pages Subscribed:
facebook.com/EPBuggy
facebook.com/AllStarChampionship
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 02:12 AM   #143
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 310
Default

I sent my V3 to Angelo who turned it around real quick for me. I got the ESC installed now ready for this weekend.
Thanks Angelo, great service.
jeff_78 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 05:54 PM   #144
Tech Regular
 
jordy-15's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Just Down the Road
Posts: 425
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

can any body please explain the punch rate control and switch points how they work i cant find any info
cheers
__________________
:: Proline :: XRAY :: HEI ::
www.nbhc.com.au
www.rchobbyland.com
www.sydneyrc.com
jordy-15 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2012, 12:24 PM   #145
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 8
Default Use the V3 in 1/12 with RX Pack.

Is it required to cut the positive wire of the esc receiver cable if i use a 2s Life RX Pack in my 1/12, or can i just connect them both to my receiver without any problem?
I can imagine that the 6.6V of the receiver pack interferes with the 3.7V output of the HW V3 BEC.
Magneto is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2012, 05:21 PM   #146
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,300
Default

Quote:
Originally Posted by Magneto View Post
Is it required to cut the positive wire of the esc receiver cable if i use a 2s Life RX Pack in my 1/12, or can i just connect them both to my receiver without any problem?
I can imagine that the 6.6V of the receiver pack interferes with the 3.7V output of the HW V3 BEC.
need to cut the positive wire of the rx when using a booster or battery
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2012, 05:24 PM   #147
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,300
Default

Quote:
Originally Posted by cyanyde View Post
Thanks. However the issue I have is more than just not being able to switch off...
ok the issue with the esc not turning off is because when the esc gets hot the characteristics of a particular component changes thus not being able to be turned off but when it cools it does turn off .

Now with the throttle and then brake yes it will turn of as that is a feature of the data recorder ,once you hold the brake on for more than 5 seconds the data is saved and then the esc turns off .

If you are experiencing the issue of not switching off via switch the esc must be returned back to the factory for repair
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2012, 05:27 PM   #148
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 100
Default

My v3 can not turn off after setting parameter via laptop and usb link.
b.wihardja is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2012, 06:17 PM   #149
Tech Adept
 
Join Date: May 2012
Posts: 130
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

The esc will not turn off once you enable reverse. Normally you can hold the brade on your transmitter for 5 seconds and it will turn off. Once you enable reverse it wont. But you can turn it off by turning off your transmitter so the receiver loses connection then the power button on the esc works just fine.

Most of the issues you all have ive esperienced from losing power only having steering is usually because you need to recalibrate the throttle zero point. If I have 2 v2 hobbywing ecs and a v3. The v3 is top quality it just has some features that other esc dont use and its seems out of the norm.
rctoni is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 09:19 PM   #150
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 310
Default

i tested the new ESC i got back its much better this time.
cooler temps, no shutdowns and great speed, just over 74k rpm recorded with FDR 8:1 so about 110km/h. it certainly looks incredibly quick
great speedie.
jeff_78 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hobbywing Xerun 120 V2 ESC for 1/10 cjtamu Electric Off-Road 289 09-15-2014 03:52 PM
HobbyWing XERUN 13.5T( V3 ) YZFAndy Electric On-Road 6 03-04-2011 04:48 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:48 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net