R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-13-2012, 11:53 AM   #1336
Tech Rookie
 
Join Date: May 2012
Posts: 15
Default

thank`s seayya/pvd brett
found it and all reset,will check when refited into losi,
had an e-mail from graham at a main he says that beacause i run 2s 7.4 lipo`s i need a voltage stabaliser and that the savox servos (236) both throttle/brake-steering could of caused my issues,is this correct any advise appreciated jeff.
dadsavage is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 12:21 PM   #1337
Tech Elite
 
Join Date: Aug 2010
Location: North Carolina
Posts: 2,025
Trader Rating: 62 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dadsavage View Post
thank`s seayya/pvd brett
found it and all reset,will check when refited into losi,
had an e-mail from graham at a main he says that beacause i run 2s 7.4 lipo`s i need a voltage stabaliser and that the savox servos (236) both throttle/brake-steering could of caused my issues,is this correct any advise appreciated jeff.
What are you running? Nitro or Electric? If electric I had to get a adjustable bec for my rx8 when I use the radiopost servo however I'm using them at 7.4v.
gixxer420 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 01:12 PM   #1338
Tech Rookie
 
Join Date: May 2012
Posts: 15
Default

losi 5ive t with savox 236 on both brake/thr/steer should`nt be a problem though as the reciever is rated up to 8.4v should it?
dadsavage is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 01:21 PM   #1339
Tech Regular
 
seayya's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Dothan, AL
Posts: 470
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dadsavage View Post
thank`s seayya/pvd brett
found it and all reset,will check when refited into losi,
had an e-mail from graham at a main he says that beacause i run 2s 7.4 lipo`s i need a voltage stabaliser and that the savox servos (236) both throttle/brake-steering could of caused my issues,is this correct any advise appreciated jeff.

I believe once you set your Neutral Values as stated before everything will be fine. I have seen this exact same problem (not that it really is a problem) with multiple radios with cars using 7.4v LiPo or 6v NiMh and electric and nitro cars. I have also seen this problem with Hitec's, Radiopost, Savox, and Ace servos.

If you have any other problems or can not get this problem fixed email Greg at greg@radiopost.com and he can definitely fix the issue.

Hope this helps.

Keith Seay
__________________
[URL="www.murnanmodified.com"]Murnan Modified Motors[/URL] [URL="www.radiopost.com"]Radiopost[/URL] [URL="www.powermasterfuels.com"]Powermaster Fuels[/URL] [URL="www.agamausa.com"]Agama USA[/URL] [URL="www.hobbyprousa.com"]Hobby Pro USA[/URL] [URL="www.bukupower.com"]BuKu Power[/URL] [URL="www.fastlanegear.com"]Fastlane Graphix[/URL]
seayya is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 02:34 PM   #1340
Tech Rookie
 
Join Date: May 2012
Posts: 15
Default

thank`s keith done exactly what you said just need to re fit in the losi and test,many thank`s jeff.
dadsavage is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 12:43 AM   #1341
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 45
Trader Rating: 1 (100%+)
Default looking for some help.

Ok,, I got myself a RadioPost and 2 5channel receivers. I bind #1 receiver to Model1 and receiver #2 to Model20.

I go back to Model1 and turn on receiver #2 and it lights up and goes green. Actually it does not matter what Model i'm in. If I'm in Model 20 and turn on both receivers, they both go green and I have control although I bound them on different Model #'s.

It should be if I did the bind on Model 1 and then go to model #2, the receiver should not go green,,, correct ??
Coin-Op Racer is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 01:15 AM   #1342
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2009
Location: Germany
Posts: 179
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I think it doesnt matter in with model no. you bind the radio with the receivers.
The model no. is only for saving your settings for each model. So if you turn on 2 receivers and you are in model no. 1 then both receivers will work with the settings of model no.1.
__________________
Radiopost TS401
SebO is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 09:53 AM   #1343
Tech Regular
 
treky11's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: NJ
Posts: 350
Default

Quote:
Originally Posted by SebO View Post
I think it doesnt matter in with model no. you bind the radio with the receivers.
The model no. is only for saving your settings for each model. So if you turn on 2 receivers and you are in model no. 1 then both receivers will work with the settings of model no.1.
+1
__________________
Losi SCTE - Tekin RX8, Tekin Pro4 4600, Radiopost rx and servos
Associated B4.1 Worlds - Tekin RS, Tekin Redline 8.5, Radiopost rx and servos
Radiopost Transmitter

Check out www.radiopost.com
treky11 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 10:20 PM   #1344
Tech Regular
 
Pvd brett's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 269
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SebO View Post
I think it doesnt matter in with model no. you bind the radio with the receivers.
The model no. is only for saving your settings for each model. So if you turn on 2 receivers and you are in model no. 1 then both receivers will work with the settings of model no.1.


This is correct
__________________
/:::::/ Team Durango DEX408 /:::::/ Team Durango DEX210 /:::::/

Team Durango / Radiopost RC / Panther Tires / Trinity/Revtech / Boca Bearings / 8 Racing
Pvd brett is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2012, 11:08 AM   #1345
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 114
Default

It is nice to see that not ony people with radiopost in there signature are posting here.
I still have some questions:

- How can we update the firmware?
- Is the radio open for other firmware?
- What about latency? Did anyone measure it? I know it s not that important but it would be nice to know the best and worst latency and average, and it s much more useful than the 10+ posts from peope with radiopost in there signature how conected and super fast it feels
- does the radio create an internal PPM signal?
takymo is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2012, 11:32 AM   #1346
Tech Elite
 
Join Date: Jul 2007
Location: gowrie, iowa
Posts: 2,007
Trader Rating: 45 (98%+)
Default

i will answer what i can of your questions. the firmware can be updated, but currently only by sending it in. as far as your other questions, i have no way to measure it, but i came from a futaba 4pk and i can say that it feels just as fast and i have had no kind of issues(other than operator related lol) since i have been running it. i am sponsored by radiopost, but am in no way afraid to give my honest opinion.
__________________
consistancy will get you better results than speed, but if you have both-look out!!
Tekno NT48
thanks to Hobby Pro USA and VP Pro USA
nitroal is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2012, 04:28 PM   #1347
Tech Addict
 
v6shooter's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bakersfield ,CA
Posts: 580
Default

I ran my radiopost for the first time and i loved it. I only ran futaba since 1999. It was ethier 4pks,4pl or radiopost ts-401. First the 4pks is nice, but is it 450.00. Second the 4pl in my hands feels like a toy not a transmitter.it just dont feel right to me. The radiopost ts-401 feels well made and imo feel better than even the 4pks. Also the radiopost has no antenna to break and the receviers are very nice. The only commplant i had with the radiopost is the trigger is a little big for my finger but not everone has the same size fingers. I just added tubing to trigger to make it to my liking. At 269.99 at trick parts rc it a no brainer to me. Way better than the 4pl and on par with the 4pks in ways better (no antenna) very happy customer
__________________
Xray xb9 , alpha A852 with 2081 pipe, b4, dualsky xc550mj,thunder power 17.5, futaba,Radiopost ts-401
v6shooter is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2012, 06:51 PM   #1348
Tech Lord
 
Integra's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 12,306
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via MSN to Integra
Default

Im still hoping for that 3d Trigger we were said to have a While back....


Hint Hint.....



KO beat us to the punch, But no reason we can better their design.
__________________
Radio Post - Blue Groove Apparel - Team Panther - Hitec - Losi - W.E.D. Paint - Clockwork Fuel - Competition Heat - SUMO Racing - Tekin - Team Terribles - Clockwork Engines Team Driver - M2C Racing - Matrix Concepts - Kal Gard - BuKu Power - DE Racing -
Integra is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 06:44 AM   #1349
Tech Adept
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 186
Default

Can I ask what tubing did you use? I have been looking for one too but the ts-401's trigger is rather large for standard fuel tubing.


Quote:
Originally Posted by v6shooter View Post
I ran my radiopost for the first time and i loved it. I only ran futaba since 1999. It was ethier 4pks,4pl or radiopost ts-401. First the 4pks is nice, but is it 450.00. Second the 4pl in my hands feels like a toy not a transmitter.it just dont feel right to me. The radiopost ts-401 feels well made and imo feel better than even the 4pks. Also the radiopost has no antenna to break and the receviers are very nice. The only commplant i had with the radiopost is the trigger is a little big for my finger but not everone has the same size fingers. I just added tubing to trigger to make it to my liking. At 269.99 at trick parts rc it a no brainer to me. Way better than the 4pl and on par with the 4pks in ways better (no antenna) very happy customer
Hotseat is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2012, 01:20 PM   #1350
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2009
Location: Germany
Posts: 179
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I have tested my new receivers today. No probs more with jamming, but the receivers lost the failsafe-position or the failsafe was not active anymore.
Can someone tell me what I have done wrong?
__________________
Radiopost TS401
SebO is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -8. It is currently 01:04 AM.



SEO by vBSEO 3.5.0