R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-05-2010, 03:11 PM   #1396
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2009
Location: southampton, UK
Posts: 145
Send a message via MSN to geubes
Default

Quote:
Originally Posted by izzyracer View Post
I installed on my daughter's computer running windows 7 and the advance interface is complete, but on my computer running XP it's not. So I conclude that it is an XP issue??? any updates?
Most probably to do with font DPI or the media centre theme you are using.

Try selecting a standard XP theme, or firstly go into properties on the desktop, across to the settings tab, there should be a "Advanced" button there. Click that, there will be a DPI setting. Change this back to Normal Size 96 DPI. Might have to restart the PC to take effect.

Also in the Appearance tab (in the same properties). go into advanced there, choose each option in the drop down, and if it has a Font property, set this to Tahoma, size 8.
geubes is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 03:24 PM   #1397
Tech Regular
 
darrenoakley's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Dorset UK
Posts: 266
Default

Anyone no if there is any way to limit the end RPM with 518 ? or a cunning way round this if say i only want from 3500 to 5000 or something like that.
__________________
Xray x11
Xray T3 011
darrenoakley is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 03:46 PM   #1398
Tech Elite
 
izzyracer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Southern California
Posts: 2,723
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by geubes View Post
Most probably to do with font DPI or the media centre theme you are using.

Try selecting a standard XP theme, or firstly go into properties on the desktop, across to the settings tab, there should be a "Advanced" button there. Click that, there will be a DPI setting. Change this back to Normal Size 96 DPI. Might have to restart the PC to take effect.

Also in the Appearance tab (in the same properties). go into advanced there, choose each option in the drop down, and if it has a Font property, set this to Tahoma, size 8.

You my friend is a genius!
I followed your instructions, and wallah they are there, so somehow my previous settings hid the other options. I truly appreciate it!
__________________
Izzy
izzyracer is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 03:59 PM   #1399
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2009
Location: southampton, UK
Posts: 145
Send a message via MSN to geubes
Default

Quote:
Originally Posted by izzyracer View Post

You my friend is a genius!
I followed your instructions, and wallah they are there, so somehow my previous settings hid the other options. I truly appreciate it!
No Problem I do this kinda support daily.....and I thought work ended at 5pm
geubes is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 11:47 PM   #1400
Tech Regular
 
Holmenkollen's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Sweden
Posts: 425
Default

@ whoopass: have sent you a PM!
__________________
Serpent - Hobbywing - Graupner
Holmenkollen is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 01:23 AM   #1401
Tech Regular
 
whoopass's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 295
Default

got you PM cheers, ok this is what I did but I have not had chance to test it, will do this Sunday hopefully!

Remove motor from car
Unscrew endbell and hall sensor PCB.
I then placed 2 small pieces of tape over the small circular contacts that could touch the endbell housing (on the removeable PCB/hall sensor).
also I insulated the 3 solder marks on the motor you can see that the motor wires solder onto. easy to see if you hold the motor facing you.

thats it, as I said not yet tested it!
whoopass is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:00 AM   #1402
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
Hi just to let you know, XTREME STOCK and 1s 120SD in stock NOW in the UK.
www.racersinexile.org.uk
Ive checked out your website and im impressed with pricing and explanations .

welcome on board and any assistance that you might need plese dont hesitate to contact me .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:19 AM   #1403
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sweden
Posts: 93
Default

I am asking again.

Does anybody know how mouch timing does the turbo add above the dynamic timing in 518Stock and
528MOD?

Is it 0-8deg or is it for example 2 or 3deg/step? More? Less?
snabbgas is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:44 AM   #1404
Tech Fanatic
 
TeamWTF's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newcastle, Australia
Posts: 971
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

In 518 stock, with the data sheet i have downloaded, the increments are 1 degree

So 0-8 degree
__________________
T.O.P. Racing Australia www.topracing.net.au
TeamWTF is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:50 AM   #1405
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sweden
Posts: 93
Default

Yeah, but it was mentioned earlier that the stock firmware added alot more turbo than the mod.
And it looks the same for mod as it is adding 0-8deg.

It also feels more than 8deg doesn't it?
snabbgas is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:55 AM   #1406
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by snabbgas View Post
Yeah, but it was mentioned earlier that the stock firmware added alot more turbo than the mod.
And it looks the same for mod as it is adding 0-8deg.

It also feels more than 8deg doesn't it?
its all Digital algorithms it has nothing to do with the settings why the turbo in the 518 is more that the 528 mod its just the way it is to save the esc when in 528 mod mode
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 03:16 AM   #1407
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sweden
Posts: 93
Default

Ok but it still would be very interesting to know how mouch extra timing is applied with the turbo or supercharger or whatever at various settings.

everything else it pretty straightforward like start RPM (clearly indicated by number), and timing punch (RPM/Deg)

I'm very very happy with the performances of these Esc:s!
I'm just the "must know" type
snabbgas is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 10:29 AM   #1408
Tech Regular
 
Holmenkollen's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Sweden
Posts: 425
Default

Is it possible to switch between profiles in the LCD programmer? I canīt get it to work.
__________________
Serpent - Hobbywing - Graupner
Holmenkollen is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 04:30 PM   #1409
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2010
Location: New Zealand
Posts: 16
Default

Is it possible to load 518stock onto justock esc, Im sure i read it some where, but it may of been a late night, and wishful thinking
HandS is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 05:05 PM   #1410
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by HandS View Post
Is it possible to load 518stock onto justock esc, Im sure i read it some where, but it may of been a late night, and wishful thinking
It will not work im 100% sure of it as the justock uses a different bit cpu which will not allow the justock to run with 518 super stock software .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:16 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0