R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-04-2010, 08:10 PM   #121
Tech Adept
 
gixer's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Athens, Greece
Posts: 194
Default

Nice one.
Just installed the update and will test it tomorrow.

Only worry is temps as summer is starting to kick in over here.




Cheers
Mark
__________________
HB Cyclone (WCE Exotek) x 2, Pro3 (Penguin chassis), Pro4, M-04M (Eunos Roadster)
Losi MRC, Axial XR-10
ERevo Erbe, HPI Firestorm (Nitro), Blitz,
gixer is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 09:29 PM   #122
Tech Initiate
 
Koen's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: The Netherlands
Posts: 35
Default

Quote:
Originally Posted by snowman_evil View Post
As Far as Ive been told, they are the exact same box with all feature the same
Thanks! Trusting on your words I've just ordered a second hand Speedpassion GT2.0LPF and a new Hobbywing USB unit from Hong Kong... total cost incl. shipping approx 100USD
Koen is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 10:39 PM   #123
Tech Fanatic
 
snowman_evil's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Gold Coast, Queenland
Posts: 919
Trader Rating: 30 (100%+)
Send a message via MSN to snowman_evil
Default

Quote:
Originally Posted by Koen View Post
Thanks! Trusting on your words I've just ordered a second hand Speedpassion GT2.0LPF and a new Hobbywing USB unit from Hong Kong... total cost incl. shipping approx 100USD
Well I was told by 3 people that its the exact same unit. Im actually usinga speed passion LCD programming card with my hobbywing ESC so that proves they must be the same thing if it works
__________________
DEX410V3 - Tekin - Spektrum - Panther
GCRC Raceway - "Lightning"
snowman_evil is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 10:48 PM   #124
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 230
Default

Quote:
Originally Posted by hobbywing View Post
I think the difference is: XERUN-60A ESC has a little bigger resistance than XERUN-120A ESC. That means the power loss at the XERUN-60A ESC is also a little larger. But the power loss at the ESC is really very very small, so who cares?
So then if an Xerun-60A can handle down to a 5.5T , surely it can work with a 17.5/13.5/10.5 with supercharger?. As there is only a 0.0003 ohm difference in resistance between the 60A and 120A, which will never be seen, then the Xerun-60A should be good for spec racing?
MoonTrap is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 10:56 PM   #125
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2008
Location: Shenzhen, Guangdong, China
Posts: 45
Send a message via MSN to hobbywing Send a message via Skype™ to hobbywing
Default

Quote:
Originally Posted by MoonTrap View Post
So then if an Xerun-60A can handle down to a 5.5T , surely it can work with a 17.5/13.5/10.5 with supercharger?. As there is only a 0.0003 ohm difference in resistance between the 60A and 120A, which will never be seen, then the Xerun-60A should be good for spec racing?
A XERUN-60A ESC can work with a 17.5/13.5/10.5 with supercharger.
Xerun-60A ESC is good for stock racing, or somebody will say it is even better, but that is only because of its cheaper price than XERUN-120A.
hobbywing is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 11:58 PM   #126
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

If you racing stock classes the 60A is all you need.
Best value for money !!!!
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 12:23 AM   #127
Tech Adept
 
gixer's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Athens, Greece
Posts: 194
Default

Does this update work on the entire XeRun range?
__________________
HB Cyclone (WCE Exotek) x 2, Pro3 (Penguin chassis), Pro4, M-04M (Eunos Roadster)
Losi MRC, Axial XR-10
ERevo Erbe, HPI Firestorm (Nitro), Blitz,
gixer is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 12:34 AM   #128
Tech Apprentice
 
notatoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: united kingdom
Posts: 95
Default

Quote:
Originally Posted by gixer View Post
Does this update work on the entire XeRun range?
sorry no oonly the 60amp and the 120 amp hope this helps
notatoy is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 12:37 AM   #129
Tech Master
 
old-man's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,110
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Does anyone know what happened to the "Its official Tekin Beater" thread? Looks like it got deleted.

I guess it was too embarrassing
old-man is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 12:39 AM   #130
Tech Apprentice
 
notatoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: united kingdom
Posts: 95
Default

Quote:
Originally Posted by old-man View Post
Does anyone know what happened to the "Its official Tekin Beater" thread? Looks like it got deleted.

I guess it was too embarrassing
yes as those threads go it is the norm i have seen it many many times they always get deleted
notatoy is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 12:39 AM   #131
Tech Adept
 
gixer's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Athens, Greece
Posts: 194
Default

Ok
Thank you.
__________________
HB Cyclone (WCE Exotek) x 2, Pro3 (Penguin chassis), Pro4, M-04M (Eunos Roadster)
Losi MRC, Axial XR-10
ERevo Erbe, HPI Firestorm (Nitro), Blitz,
gixer is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 04:49 AM   #132
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2009
Location: Vilnius - Lithuania
Posts: 494
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

HI,

would like to get some suggestions on settings off "Supercharged" for 4WD buggy with Xerun-60A and 13.5 Speed Passion motor. Track have long straight (80m) and then many quick turns. Spur - 85, pinion - 21, IDR - 2.4375.
Thank you!
__________________
Audrius

www.rc-cars.lt - offroad in Lithuania
www.lasa.lt - onroad in Lithuania
audriusv is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 04:51 AM   #133
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 167
Default

Quote:
Originally Posted by hobbywing View Post
A XERUN-60A ESC can work with a 17.5/13.5/10.5 with supercharger.
Xerun-60A ESC is good for stock racing, or somebody will say it is even better, but that is only because of its cheaper price than XERUN-120A.
To Hobbywing ,

Below are some Comment on 1.61 Beta, please conside those on final version of software :
1. It would be better to see the firmware version of ESC while the LCD card communicate with ESC.
2. For profit1/2/3, if possible it would like to see profile 1 for stock, 2 for mod..etc.
It means it will upload the correspounded firmware to ESC while you change the profile.
So, no need to bring a computer for RC car playing....
3. In this Beta version, if my ESC loaded as stock mode.
What are recommended setting for use a mod motor like 5.5T.
It is becasue i may attemp stock & mod class within the same day but no computer for reload firmware to ESC.
mos-leung is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 06:49 AM   #134
Tech Fanatic
 
snowman_evil's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Gold Coast, Queenland
Posts: 919
Trader Rating: 30 (100%+)
Send a message via MSN to snowman_evil
Default

Is SC RPM the same as start or end rpm?
__________________
DEX410V3 - Tekin - Spektrum - Panther
GCRC Raceway - "Lightning"
snowman_evil is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 07:02 AM   #135
Tech Elite
 
Joel Lagace's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Posts: 2,619
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mos-leung View Post
To Hobbywing ,

Below are some Comment on 1.61 Beta, please conside those on final version of software :
1. It would be better to see the firmware version of ESC while the LCD card communicate with ESC.
2. For profit1/2/3, if possible it would like to see profile 1 for stock, 2 for mod..etc.
It means it will upload the correspounded firmware to ESC while you change the profile.
So, no need to bring a computer for RC car playing....
3. In this Beta version, if my ESC loaded as stock mode.
What are recommended setting for use a mod motor like 5.5T.
It is becasue i may attemp stock & mod class within the same day but no computer for reload firmware to ESC.
IF while your ESC is connected to the PC you label 1,2,3 to what ever name you want and then load to ESC... Anytime after that that you connect your LCD to just the ESC you will see those 3 custom names you chose.

for instance my:
Buggy ESC has 1-Buggy 2-Buggy slick track 3 F'ing crazy
SC10 ESC has 1-SC10 2-SC10 slick track 3-F'ing crazy

When ever the LCD connects it shows these profile names. Same when i connect to the PC now. As the PC and the LCD read the profile from the ESC unless you upload otherwise from the PC..

Does that make sence?


HOBBYWING: one thing that needs correction is the PDF file. The terminology used does not match the last 5 settings on the ESC LCD read out... You have to remember what setting your own because the names of the settings are not identical on the PDF as they are on the software and LCD
__________________
"Without Rules its just Backyard Bashing!"
www.rcottawa.com
Joel Lagace is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:58 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net