R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-04-2014, 06:51 PM   #12061
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,171
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by drake_1985 View Post
This is the answer of hobbywing: " You have to use an external power supply to power your receiver and cut off the BEC output (that is to remove the red wire from the ESC throttle cable)."
So i have buy a 1s ESC with internal boost and for use it i have to put an external booster????
This in crazy.
Please dont buy this stupid ESC!!!!!
I think someone has got their information crossed there. You certainly shouldn't need a booster with the 1s. However, as Valk has suggested, it sounds like you need to alter the low voltage cutoff value (I suggest just turning it off), as that is most likely the problem. If the cutoff is reached, all power is cut so as to not risk damage to the battery... However the cutoff is a little sensative, and can pick up on small voltage drops surprisingly well.. Hence the cut in power.
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2014, 11:11 AM   #12062
Tech Master
 
valk's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Victoria, BC
Posts: 1,921
Trader Rating: 12 (100%+)
Send a message via ICQ to valk Send a message via AIM to valk Send a message via MSN to valk
Default

My reedy 4.0 in 1/12 with this esc sagged a brand new crc 7000/90c to 3.1 v going onto the straight from a low speed corner. Lol.

Turn it off, proble goes away. Just limit yourself to 8 minutes.
__________________
My stuff
Sanwa M12 - Xray T4/16 - Xray Nt1/16 - CRC XTI-WC - ProAMPS - Hobbywing - ReVTECH - ORCA
My RC
www.irocc.ca - www.wcics.ca - www.vrcworld.com
valk is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2014, 08:04 AM   #12063
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by TryHard View Post
I think someone has got their information crossed there. You certainly shouldn't need a booster with the 1s. However, as Valk has suggested, it sounds like you need to alter the low voltage cutoff value (I suggest just turning it off), as that is most likely the problem. If the cutoff is reached, all power is cut so as to not risk damage to the battery... However the cutoff is a little sensative, and can pick up on small voltage drops surprisingly well.. Hence the cut in power.
Cut-off is off.
The ESC is for 1s use not for 2s-3s so it have to never shut down itself but only give less power to motor as ALL other brand ESC.
drake_1985 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2014, 03:43 PM   #12064
Tech Master
 
Join Date: Aug 2001
Location: England
Posts: 1,439
Send a message via ICQ to MattW
Default

What temps are you seeing recorded on the ESC??

not suer why a 4.5 would be a problem, myself and most of the guys running HW in 12th that I know run 3.5 with no issues.
MattW is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2014, 07:12 PM   #12065
Tech Master
 
valk's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Victoria, BC
Posts: 1,921
Trader Rating: 12 (100%+)
Send a message via ICQ to valk Send a message via AIM to valk Send a message via MSN to valk
Default

I think you might need to have someone translate your question for you, or contact hobbywing support in your native language. I dont know what you are trying to ask.
the only time ive every witnessed the esc shut itself off is when you trip the low voltage protection.
you shouldnt need to mess with boosters or external packs at all with this esc as it wont even work in 2s mode. you will cook the bec and anything connected to it if you try to plug in a 2s.
not sure what you mean by less power than every other esc.. im sorry, maybe i just lack imagination.
if it shutting off, OFF the throttle then there could be something else going on, but also check your radio to make sure it isnt going into failsafe or somthing.
__________________
My stuff
Sanwa M12 - Xray T4/16 - Xray Nt1/16 - CRC XTI-WC - ProAMPS - Hobbywing - ReVTECH - ORCA
My RC
www.irocc.ca - www.wcics.ca - www.vrcworld.com
valk is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2014, 03:12 AM   #12066
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 21
Default

Temperature are very low, 40 motor and 35 ESC.
Technical support tell me to put external booster and remove red wire from ESC throttle cable....
The problem is not the radio, but the ESC that shutdown.
drake_1985 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2014, 04:23 AM   #12067
Tech Elite
 
Pro10noob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Netherlands
Posts: 2,073
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Drake??
What batteries are you using?
MAH? C rate?? ESC Settings?

Regards Roy
__________________
l===/o\===l
[_]-###-[_] V-link proto type Pro10,JKMR P235-SE Pro10
P235-VL Pro10 comming soon
Sponsered by me,myself and i :)
Pro10noob is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2014, 04:40 AM   #12068
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by Pro10noob View Post
Drake??
What batteries are you using?
MAH? C rate?? ESC Settings?

Regards Roy
6400 90C Team Orion Battery.
Punch 15 (default)
Boost 15
Turbo 10
Motor 4.5T hobbywing V10
No cut-off for battery motor temperature and esc temperature
drake_1985 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2014, 04:54 AM   #12069
Tech Elite
 
Pro10noob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Netherlands
Posts: 2,073
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Just to get some things sorted out.
Set all on the ESC on zero(timing ,boost and turbo)
Cutoff indeed off.
Then try again.
I got the same ESC and i never had any problems with it.
Then again i didn't run timing, boost and turbo all together with a 4.5 and i used a different brand motor.
If it works ok, then use a bit of timing or boost and work your way up to when you get in trouble again.
The temp you are reading is when the ESC cuts out??

Regards Roy
__________________
l===/o\===l
[_]-###-[_] V-link proto type Pro10,JKMR P235-SE Pro10
P235-VL Pro10 comming soon
Sponsered by me,myself and i :)
Pro10noob is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2014, 06:55 AM   #12070
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 21
Default

yes, the temperature that i read are when the ESC shut off.
Can you post me your settings with 4.5T?
drake_1985 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2014, 07:49 AM   #12071
Tech Elite
 
Pro10noob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Netherlands
Posts: 2,073
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

It depends on what version of the software you are running and if it is mod or stock map.
I did run the stock map 1.64 software
with just 5 timing and 5 boost, no turbo and punch at the lowest for smoother throttle
Rollout depending on track i used to run
Motor was the Trackstar 4.5.

Regards Roy

Quote:
Originally Posted by drake_1985 View Post
yes, the temperature that i read are when the ESC shut off.
Can you post me your settings with 4.5T?
__________________
l===/o\===l
[_]-###-[_] V-link proto type Pro10,JKMR P235-SE Pro10
P235-VL Pro10 comming soon
Sponsered by me,myself and i :)
Pro10noob is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2014, 10:52 AM   #12072
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2008
Location: In a house
Posts: 209
Default

Weird problem running the v3.1 blinky with a13.5 same gearing and rollout as lastweek car was fast.
However this week car felt sluggish no top end and brakes felt weird.
Not really took any notice to it until got home just thought if was me however the led light in it was flickering fast between red and green never seen it do this before reset esc all gone.???
Anyone else have this happen
Quietman is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2014, 12:23 PM   #12073
Tech Fanatic
 
Osiris 75's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Converse, TX
Posts: 813
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Quietman View Post
Weird problem running the v3.1 blinky with a13.5 same gearing and rollout as lastweek car was fast.
However this week car felt sluggish no top end and brakes felt weird.
Not really took any notice to it until got home just thought if was me however the led light in it was flickering fast between red and green never seen it do this before reset esc all gone.???
Anyone else have this happen
Possibly the circuit board in the motor went out. Happened to me before. Switch the sensor wire first to try that.
__________________
SPONSORS: MUGEN USA / AWESOMATIX USA / AVID CONCEPTS / R1 WURKS / POWERMASTER FUELS (VP RACING) / PROLEVEL RC / EA MOTORSPORTS

Chris Kemper
Osiris 75 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2014, 01:06 AM   #12074
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2010
Location: Somerset, UK
Posts: 106
Default

Quote:
Originally Posted by Quietman View Post
Weird problem running the v3.1 blinky with a13.5 same gearing and rollout as lastweek car was fast.
However this week car felt sluggish no top end and brakes felt weird.
Not really took any notice to it until got home just thought if was me however the led light in it was flickering fast between red and green never seen it do this before reset esc all gone.???
Anyone else have this happen
Check your throttle trim or re bind your handset. The neutral point has moved
markrobinson is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2014, 11:31 AM   #12075
Tech Regular
 
RotorTruck's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Lake Elsinore, CA
Posts: 274
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RotorTruck View Post
Is the '508 No Timing Software' flash for Justock the last and final flash for Justock? Will there be any more firmware development for the Justock ?
hello ?
RotorTruck is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:52 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0