R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-11-2014, 08:40 AM   #11836
Tech Addict
 
cmunro's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: houston,tx
Posts: 540
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jorge T View Post
Oooh noo Charlie, were u able to get it fixed?
no jorge it is dead cant get it to do anything i emailed tech support waiting for a response
__________________
REFLEX RACING/TRINITY/HOBBYWING/AIRTRONICS
cmunro is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 10:34 AM   #11837
Tech Regular
 
Jorge T's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: At a chemical plant in TX
Posts: 451
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cmunro View Post
no jorge it is dead cant get it to do anything i emailed tech support waiting for a response
LMK what they say, I can take my trusty XP Laptop to RSD and attempt to un-brick it Thursday after work.

I was lucky to upgrade without a problem and can say my 17.5 runs about 12-18 degrees F cooler (8-10* C), has better throttle feel, better brakes and got major rip.
__________________
RSD MS

Last edited by Jorge T; 08-11-2014 at 11:01 AM.
Jorge T is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 01:03 PM   #11838
Tech Champion
 
FastPete's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5,202
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Here you go guys

http://www.falconsekido.com/blogs/ne...3-1-esc-series
__________________
Authorized Dealer for /Agama / Tekno / Team Associated / Schelle / Hobbywing / PT Racing Shock & Diff oil / Serpent / Tekin / JConcepts / AKA / Proline / Savox / M2C / Picco / www.fiercercsolutions.com Like us on facebook www.facebook.com/FierceRCSolutions
FastPete is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 02:34 PM   #11839
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,234
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Osiris 75 View Post
When plugging in the box, it says Connecting to ESC, and it stays on that screen with nothing happening..
That's a different issue to what I've been able to replicate then. Sounds like it needs to go back to be sorted
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 02:51 PM   #11840
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,270
Default

Quote:
Originally Posted by shaktar View Post
How are you installing older firmware to the program box? It gives me the message it won't do that when I try.
The 3 in 1 lcd programmer has one software package for the v3 and v2 series esc's they cannot be reversed to run older firmware like the 2 in 1 can go from v2 to v3 visa versa.Second of all whatever the drop menus has for updates thats what it is and its only one firmware.

So far ive exhausted all series 3 escs with uploading and changing multiple firmware on all and i have had no errors running xp on my asus netbook and windows 7 on my desktop.

Im trying to duplicate the errors and its not happening.

Now many are talking about the escs being bricked no chancd the omly other reason this could happen is the factory settings being lost from the rom thats all and in some cases a short stint of reverse polarity of the battery terminals as ive done it before and yes the esc turns on but the lcd sats connecting esc and does no more.

Im still trying to duplicate the error leave it with me.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 11:37 PM   #11841
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 15
Default issue with the new firmware

Quote:
Originally Posted by FastPete View Post

it is good to hear that they are taking care of customers, instead of denying the issue. doesn't matter if your ESC works, the fact is other's don't.
d_hob is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 03:09 PM   #11842
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,234
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by d_hob View Post
it is good to hear that they are taking care of customers, instead of denying the issue. doesn't matter if your ESC works, the fact is other's don't.
No one is denying their is an issue. What's being said is that it is proving very difficult to replicate.
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |

Last edited by TryHard; 08-12-2014 at 03:45 PM.
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 07:21 PM   #11843
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,773
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

I downloaded and installed the 3.43 sw on my windows 7 laptop and when I opened it it looks like this.

Are those of you who have issues seeing the same garbled text in the boxes? I have several HW escs that all work perfectly so I am naturally hesitant to update if there's a possibility it will cause problems. At the same time I want to update asap so i can test at the last asphalt race around here before worlds.
Attached Thumbnails
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE-untitled.jpg  
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 07:27 PM   #11844
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,270
Default

Dear Friends

Dont stress for the ones having issues with the downloading of the latest update of software for the v3. please contact falcon sekidoc
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China

Last edited by COBRARACING; 08-12-2014 at 08:41 PM.
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 07:31 PM   #11845
Tech Master
 
Madulla's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Calgary
Posts: 1,016
Default

The garbled text is a different language. You just need to change it to English from the top drop down menu
__________________
Hobbywing North America Team Driver
hobbywingdirect.com

CARCAR VP carcar.ca
Madulla is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 07:42 PM   #11846
Tech Master
 
ngo8's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Winnipeg Manitoba Canada
Posts: 1,263
Send a message via ICQ to ngo8
Default

I updated both my original V3 and V3.1 2014 and worked perfect no problems here.
__________________
Xray|ORCA|Sanwa|Trinity|KoPropo
ngo8 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 08:09 PM   #11847
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,773
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Madulla View Post
The garbled text is a different language. You just need to change it to English from the top drop down menu
Yep, thank you. Angelo sent me an e-mail and confirmed. I have always had it default to English and with the reports on here I didn't want to take any chances. I just updated two 1s v3.1 escs and it went flawlessly. Will be updating my 2 3.1 2s escs now. If it matters this was done on a W7 laptop. I deleted 3.42 through control panel and extracted the zip to the download folder and then installed directly from there right clicking and choosing run as administrator.Thanks for the awesome help AE.

AWD
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2014, 06:07 PM   #11848
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 85
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Update on the bricked ESC situation...

Sent in my RMA request for my bricked ESC on August 5, got the RMA number on Aug 7, ESC arrived at Hobbywing on Aug 11 (shipped over weekend), the processed the RMA today Aug 14 and are supposed to ship in the next few days. So the RMA process for bricked ESCs takes around 2 weeks.

Below is the email response from Hobbywing:

Quote:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Dear xxxxxxx

Our RMA department has inspected the ESC on multiple levels. We found that there was a problem with a ROM that the entire unit needed to be replaced.

The ESC was determined to be a defective that we will issue a brand-new replacement with no extra charge. We sincerely apologize for the inconvenience.

Please find the special discount code. You can apply this code at the very end of check out page at Falconsekido.com

CODE: xxxxxxxxxxxxxxx

Please find the inspection summary below:

=== Inspection Summary ===

ESC: Xerun Stock Spec v3.1 ESC Black Edition
Term: defect
Purchased from authorized Dealer - YES
Purchased from FalconSEKIDO.com - YES
Instruction: Provide a brand new ESC
Service Charge: $89 - waived
S/H: $8.99 - waived
Total: $0
=== End Message ========

The new ESC is fully checked for its performance prior to shipping.
The package will be ready to be shipped by our automated fulfillment service in 1-2 days . You will receive the tracking number accordingly. Should you have any questions please let us know.

Thank you for your patience and support in advance.


Regards,

Team HOBBYWING
HOBBYWING NA. | FalconSEKIDO
Your Premium RC device
Crashaholic is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2014, 06:07 PM   #11849
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 85
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

double
Crashaholic is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2014, 10:07 AM   #11850
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 85
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Are the ESCs that are being shipped out as replacements for the bricked ESCs immune to the bricking issue or is there still a chance it can happen? Since this comes from FalconSekido stock, the answer should also apply to ESCs that are purchased from FalconSekido from this point forward.
Crashaholic is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:32 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net