R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-06-2014, 07:44 PM   #11806
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,171
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

For those having problems, try knocking the update back of the Program box back to the v1.1 (I think). Don't use the latest version. Seem to have some issues with that, but updates worked fine on the other version.
I'll check what version numbers I'm running on what tonight, and post back up on here.
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2014, 08:01 PM   #11807
Tech Fanatic
 
Osiris 75's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Converse, TX
Posts: 813
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TryHard View Post
For those having problems, try knocking the update back of the Program box back to the v1.1 (I think). Don't use the latest version. Seem to have some issues with that, but updates worked fine on the other version.
I'll check what version numbers I'm running on what tonight, and post back up on here.
Well, the issue now is when I turn the power on from the esc, nothing happens so it won't allow me to bind to the radio. The only way to turn it off is to unplug it from the battery. When I plug in the program box it just says connecting esc and again nothing happens
__________________
SPONSORS: MUGEN USA / AWESOMATIX USA / AVID CONCEPTS / R1 WURKS / POWERMASTER FUELS (VP RACING) / PROLEVEL RC / EA MOTORSPORTS

Chris Kemper
Osiris 75 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2014, 08:43 PM   #11808
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 84
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Osiris 75 View Post
When I plug in the program box it just says connecting esc and again nothing happens
Exactly what is going on with me. The programmer just cant connect to the ESC. This makes it so you cant change any settings via the programming box or the USB Link software. It also makes it so that you cant update the firmware on the ESC.

I develop hardware and software for embedded systems for a living and this is basically what happens when the device is "bricked". It happens when a poorly written bootloader or update mechanism is implemented that allows a failed update to cause an unresponsive state. This is very preventable via well written firmware. Reloading the firmware for the ESC via JTAG would surely bring the ESC back to life.

It makes me a little sad when this stuff happens because I know it is preventable.
Crashaholic is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 03:56 AM   #11809
Tech Regular
 
Jorge T's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: At a chemical plant in TX
Posts: 405
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

I was able to update my V3.1 stock spec with no problem last night.
__________________
RSD Speedway
Jorge T is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 05:25 AM   #11810
Tech Addict
 
Join Date: Aug 2008
Location: Medina, Ohio
Posts: 625
Default

I actually had problems with the 3.43 communicating with the programmer. Bad news is it wipes out 3.42 in the process.
Is there a place to get a fresh copy of 3.42?
__________________
www.norcarracing.com
NORCAR @ The Gate
old_dude is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 06:11 AM   #11811
Tech Regular
 
Jorge T's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: At a chemical plant in TX
Posts: 405
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

On my pc, 3.42 was left in the program folder, only the desk top shortcut was deleted. I removed it(3.42) manually through the control panel.
__________________
RSD Speedway
Jorge T is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 06:36 AM   #11812
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by Crashaholic View Post
Exactly what is going on with me. The programmer just cant connect to the ESC. This makes it so you cant change any settings via the programming box or the USB Link software. It also makes it so that you cant update the firmware on the ESC.

I develop hardware and software for embedded systems for a living and this is basically what happens when the device is "bricked". It happens when a poorly written bootloader or update mechanism is implemented that allows a failed update to cause an unresponsive state. This is very preventable via well written firmware. Reloading the firmware for the ESC via JTAG would surely bring the ESC back to life.

It makes me a little sad when this stuff happens because I know it is preventable.
just did some testing of my own and the esc programmed just fine with no issues at all
Im in the process of doing a video and will post online .
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 07:34 AM   #11813
Tech Addict
 
Join Date: Aug 2008
Location: Medina, Ohio
Posts: 625
Default

Quote:
Originally Posted by Jorge T View Post
On my pc, 3.42 was left in the program folder, only the desk top shortcut was deleted. I removed it(3.42) manually through the control panel.
I did find a copy on line. 3.43 actually seemed to corrupt 3.42 and it would not communicate either. I went to another computer that had 3.42 and no problems. I removed all versions of 3.* and installed a fresh copy of 3.42 that I found online. All appears to be good right now, I just won't update to 3.43 in the near future.
__________________
www.norcarracing.com
NORCAR @ The Gate
old_dude is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 07:59 AM   #11814
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by old_dude View Post
I did find a copy on line. 3.43 actually seemed to corrupt 3.42 and it would not communicate either. I went to another computer that had 3.42 and no problems. I removed all versions of 3.* and installed a fresh copy of 3.42 that I found online. All appears to be good right now, I just won't update to 3.43 in the near future.
just completed some testing on 4 different versions on the usb link software on the same pc nothing deleted i found no issues when updating software esc and programmer 3.43 works fine .
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 09:04 AM   #11815
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 84
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
i found no issues when updating software esc and programmer 3.43 works fine .
Angelo, thanks for testing. I am sure that 99% of the time, everything goes fine. Have you ever had a failed ESC firmware update? If so, what happened?

The problem is that when the update fails for whatever reason, the ESC is left in an unresponsive state. In my case, when the update failed, nothing out of the ordinary happened. No power glitches, no computer problems, no connection problems. I had just exported the settings from my ESC to the computer so everything was working perfectly. After exporting settings, I attempted to update the ESC firmware and it failed for some unknown reason. This sounds like the case for some of the the other members here as well.

Even after this gets resolved (still waiting on my RMA request) I am going to be a little worried about updating firmware in the future unless Hobbywing acknowledges that there was a problem and they fixed it.
Crashaholic is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 09:11 AM   #11816
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by Crashaholic View Post
Angelo, thanks for testing. I am sure that 99% of the time, everything goes fine. Have you ever had a failed ESC firmware update? If so, what happened?

The problem is that when the update fails for whatever reason, the ESC is left in an unresponsive state. In my case, when the update failed, nothing out of the ordinary happened. No power glitches, no computer problems, no connection problems. I had just exported the settings from my ESC to the computer so everything was working perfectly. After exporting settings, I attempted to update the ESC firmware and it failed for some unknown reason. This sounds like the case for some of the the other members here as well.

Even after this gets resolved (still waiting on my RMA request) I am going to be a little worried about updating firmware in the future unless Hobbywing acknowledges that there was a problem and they fixed it.
Im sure many of you know me very well that i will not stop unless i fix the issue even if its only 1% as that is to much for me .We have built the worlds best tech support network and i wont rest until we solve that small glitch.Rest assured im on to it .Its 1 am and im still going lol.
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 10:56 AM   #11817
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Vincent_Diesel View Post
The other night I attempted to update the firmware with the latest USB software.

Successful firmware update on my new Multifunction LCD Program box. As for my Hobbywing Stock V3.1 ESC, the update failed -- received a communication error. Once that happened my ESC will no longer work. Seems to power up fine but no power to the motor and no longer make a connection to the LCD Program box -- also will not calibrate to my radio. It simply won't work now.

I have two of these and I fear it may happen again when updating the firmware in the future. Anyone know what to do if this happens again?
I have just had the same happen to me, I just received my XERUN-120A V3.1 today and had a test in the garden all working fine, I then decided to see if there was an update and there was so did the v140627 using the USB Link V3.43. now it wont work or connect to anything, and was really hopeing to use my new kit for Sunday
shaktar is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 12:17 PM   #11818
Tech Addict
 
Join Date: Aug 2008
Location: Medina, Ohio
Posts: 625
Default

What happened was I ran the update to 3.43. It would not communicate with the programmer or esc. I then tried to use 3.42 and it would not communicate either. I removed 3.43 hoping that would fix 3.42 but it did not. I used another computer with 3.42 and everything is fine there. My next test is to go back to the first computer where I removed all versions of 3 series software and installed 3.42 from a jump drive. I wont get to test that until later today. Just for info the computer having the problem is a XP machine.
__________________
www.norcarracing.com
NORCAR @ The Gate
old_dude is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 01:54 PM   #11819
Tech Fanatic
 
Osiris 75's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Converse, TX
Posts: 813
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
just completed some testing on 4 different versions on the usb link software on the same pc nothing deleted i found no issues when updating software esc and programmer 3.43 works fine .
So, saying it works fine doesn't address the issues people or I are having. Since it works fine for you all is good. I'll try to find someone that can help...
__________________
SPONSORS: MUGEN USA / AWESOMATIX USA / AVID CONCEPTS / R1 WURKS / POWERMASTER FUELS (VP RACING) / PROLEVEL RC / EA MOTORSPORTS

Chris Kemper
Osiris 75 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 02:49 PM   #11820
Tech Elite
 
JayL's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ca
Posts: 2,770
Default

Quote:
Originally Posted by Osiris 75 View Post
So, saying it works fine doesn't address the issues people or I are having. Since it works fine for you all is good. I'll try to find someone that can help...
that's not what he is saying. What he is saying is he hasn't been able to replicate the problem but he is working on it and will work on it until he fixes it.

I have updated 3 HW v3.1 to the latest version, 3.43, with no issues. I removed all other HW software installed 3.43 and updated, win7
__________________
A800 HW XR10Pro HW G2 4.5T|||B5MFL HW StockSpec Team Powers 17.5|||VTA: Awesomatix EVO 1.1 Orca VX3 |||F1:
Xray X1 2016, HW V3.1, Ride XR Tires, D4SS 21.5|||Futaba 4PX|||iCharger 308Duo
JayL is online now   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:58 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0