R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-03-2014, 11:43 PM   #11611
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2014
Location: the netherlands
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by rsterren View Post
Hi guys,

I have a new xtreme stock esc, with a new lrp x20 17.5t motor.
Setup is 'out of the box' with forward,brake,reverse setting for practice.

After a few minutes running the esc led blinks red/green, and power is reduced.
overheat protection is my guess.
But the esc and motor are not hot, just a bit warm, i can touch them without any problem.
So the cant be 80 degrees celcius...

Is it the combination with the lrp motor that the sensors are wrong?
Can i run with heat protection off, as stated in the manual?
Will that not be very risky?

Regards,
Rob

Edit:
Fdr is 5.72
55 spur 25 pinion.
Car is 3racing m-chassis conversion tt01.
from reading this thread, i get the idea that the esc goes into 'unsensured' mode?
if i turn the esc off, and on again, it runs fine for about 1 lap again.
so it may 'lose' the sensors after a few minutes??
sensor cable is also new.

regards,
Rob
rsterren is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 11:55 PM   #11612
Tech Fanatic
 
Airflow's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manila
Posts: 822
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

From my experience, it's the thermal protection. I disabled mine and it stopped cutting out.
Airflow is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 01:11 AM   #11613
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2014
Location: the netherlands
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by Airflow View Post
From my experience, it's the thermal protection. I disabled mine and it stopped cutting out.
ok i'll try that.

i cant find in the manual if both the esc and motor will have no heat protection when i disable it.
my guess would be that disabling heat protection only disables the motor protection, am i guessing right?

regards,
Rob
rsterren is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 10:11 AM   #11614
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2014
Location: the netherlands
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by rsterren View Post
ok i'll try that.

i cant find in the manual if both the esc and motor will have no heat protection when i disable it.
my guess would be that disabling heat protection only disables the motor protection, am i guessing right?

regards,
Rob
it still goes blinking after 1 lap...
its the sensors, it goes into sensonless mode..

so, change motor to hobbywing motor, or change esc to LRP esc i guess....
rsterren is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 11:21 AM   #11615
Tech Addict
 
Join Date: Aug 2008
Location: Medina, Ohio
Posts: 626
Default

Quote:
Originally Posted by rsterren View Post
it still goes blinking after 1 lap...
its the sensors, it goes into sensonless mode..

so, change motor to hobbywing motor, or change esc to LRP esc i guess....
Check the setting for the cutoff voltage. As a test turn it off.
__________________
www.norcarracing.com
NORCAR @ The Gate
old_dude is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 12:58 PM   #11616
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carrollton, TX
Posts: 902
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

My issue was a faulty sensor board on the motor.

I had the exact same issue. Motor would be fine at the start and after 3-4 minutes, the motor would cog and the ESC would blinky yellow/greenish colors.

Once I replaced the sensor board and sensor wire, everything was ok!
__________________
Xray | Airtronics | R1Wurks LiPo | Hobbywing
hyujmn is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 02:33 PM   #11617
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2014
Location: the netherlands
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by old_dude View Post
Check the setting for the cutoff voltage. As a test turn it off.
3.2 volt per cel, 2s lipo fully charged, so should not cutoff.
rsterren is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 02:37 PM   #11618
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2014
Location: the netherlands
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by hyujmn View Post
My issue was a faulty sensor board on the motor.

I had the exact same issue. Motor would be fine at the start and after 3-4 minutes, the motor would cog and the ESC would blinky yellow/greenish colors.

Once I replaced the sensor board and sensor wire, everything was ok!
Ok, that would be strange, motor is brand new.
But i take the car to a rc shop tomorrow, they also have an indoortrack, so ill show them whats going on, and hopefully we can troubleshoot the problem.

Il keep you guys posted!

Thnx all.

Rob
rsterren is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 02:44 PM   #11619
Tech Elite
 
Pro10noob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Netherlands
Posts: 2,076
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Your going to RC paradice then??
Michel knows a lot and if you have another motor, take it with you and try it.
Then you know for sure if it is the esc or motor.

Regards Roy
PS never had a faulty HW esc since i used them

Quote:
Originally Posted by rsterren View Post
Ok, that would be strange, motor is brand new.
But i take the car to a rc shop tomorrow, they also have an indoortrack, so ill show them whats going on, and hopefully we can troubleshoot the problem.

Il keep you guys posted!

Thnx all.

Rob
__________________
l===/o\===l
[_]-###-[_] V-link proto type Pro10,JKMR P235-SE Pro10
P235-VL Pro10 comming soon
Sponsered by me,myself and i :)
Pro10noob is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 03:11 PM   #11620
Tech Addict
 
Join Date: Aug 2008
Location: Medina, Ohio
Posts: 626
Default

Quote:
Originally Posted by rsterren View Post
3.2 volt per cel, 2s lipo fully charged, so should not cutoff.
It should not.
__________________
www.norcarracing.com
NORCAR @ The Gate
old_dude is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 03:38 PM   #11621
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2014
Location: the netherlands
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by Pro10noob View Post
Your going to RC paradice then??
Michel knows a lot and if you have another motor, take it with you and try it.
Then you know for sure if it is the esc or motor.

Regards Roy
PS never had a faulty HW esc since i used them
I got the combo from the-border, that are the rc-paradice guys i think?
Was planning on going to pkracing, thats closer to my hometown...
But if rc paradice are the suppliers, i better go there....
Are they open tomorrow after 12?
rsterren is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 03:42 PM   #11622
Tech Elite
 
Pro10noob's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The Netherlands
Posts: 2,076
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

RC paradice and the border online are the same.
They are open after 12 from what i know.
Get in touch with them on FB and ask so you know for sure.
You can test your car with esc on there track.

Regards Roy
__________________
l===/o\===l
[_]-###-[_] V-link proto type Pro10,JKMR P235-SE Pro10
P235-VL Pro10 comming soon
Sponsered by me,myself and i :)
Pro10noob is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2014, 08:57 AM   #11623
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 9
Default

Hi Guys,
I have a xerun 120A 1S SD V2.1 running blinky V3 508 no timing in my 12th all running ok. However I also have an older xerun 120A V2 (not sure as I have lost the box when moving house) in my TC running stock. Where I run they are now going to run blinky in all classes. When I try to put it into 508 (blinky) I get the error message V.30 110323 stock can not be updated to the version (V3 508 no timing).
I also get the same message when I try V1 508, any ideas?

Regards Bob.
Dadsrace2 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2014, 09:13 AM   #11624
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carrollton, TX
Posts: 902
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Turn your boost and timing to 0. The ESC is now in blinky mode, no matter what firmware you've got on it. It'll also blink just like normal.

I just always ran the Stock firmware and turned boost/turbo to 0.
__________________
Xray | Airtronics | R1Wurks LiPo | Hobbywing
hyujmn is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2014, 12:00 PM   #11625
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 97
Default

Hi,
I have the new hobbywing quicrun sensored esc........when I rev the motor,it has a step in the power,ie its not linear....this happens at both the lowest punch setting and the max punch setting..also no timing...any ideas?.....the motor is a 17.5T speed passion...
sunktothenutz is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:45 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0