R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-03-2013, 12:19 AM   #11326
Tech Master
 
valk's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Victoria, BC
Posts: 1,921
Trader Rating: 12 (100%+)
Send a message via ICQ to valk Send a message via AIM to valk Send a message via MSN to valk
Default

So what would cause my 3.1 1s to have random brownouts of power? One lap it will work as expected and be fast as shyte but another lap ill punch it and the car just lumbers down the straight.
I ran the esc in 13.5 blinky and it worked flawlessly though had issues with standing starts until i changed neutral width to 4%.
Switched the esc to a 4.5 car and left the stock software on and encountered this power problem.

While i have attention i might ask for setup advice on 13.5 blinky 1/12. I ran the esc with default stock software settings and it was fine. Curious about the three punch settings ect.
Running with a reedy sonic mach 2 stock rotor. 32deg timing and 88-89 rollout. 70x30 technical medium traction carpet.
__________________
My stuff
Sanwa M12 - Xray T4/16 - Xray Nt1/16 - CRC XTI-WC - ProAMPS - Hobbywing - ReVTECH - ORCA
My RC
www.irocc.ca - www.wcics.ca - www.vrcworld.com
valk is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 12:31 AM   #11327
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,763
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Come see me Doug and I will get you set up for stock 12th with your HW. I've been running it in my 12ths for a while now.

AWD
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 12:57 AM   #11328
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by valk View Post
So what would cause my 3.1 1s to have random brownouts of power? One lap it will work as expected and be fast as shyte but another lap ill punch it and the car just lumbers down the straight.
I ran the esc in 13.5 blinky and it worked flawlessly though had issues with standing starts until i changed neutral width to 4%.
Switched the esc to a 4.5 car and left the stock software on and encountered this power problem.

While i have attention i might ask for setup advice on 13.5 blinky 1/12. I ran the esc with default stock software settings and it was fine. Curious about the three punch settings ect.
Running with a reedy sonic mach 2 stock rotor. 32deg timing and 88-89 rollout. 70x30 technical medium traction carpet.
What is your lvc set at ? Low voltage cut off? Also please do a complete recalibration and also tell me what your punch settings are set at and what battery your using.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 01:36 AM   #11329
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,763
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Are there any plans to offer any 1s esc options other than the 120 A 3.1 1s? Something like a juststock, or stockspec but for 1s specifically? With the older Xerun 1s not available, the 3.1 seems like overkill for most classes and a lighter 100 A version would be welcome.
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 01:44 AM   #11330
Tech Master
 
valk's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Victoria, BC
Posts: 1,921
Trader Rating: 12 (100%+)
Send a message via ICQ to valk Send a message via AIM to valk Send a message via MSN to valk
Default

Lvc was default 3.4v i think. Punch default for the stock profile but also had the same issue with modified profile.
Battery was turnigy nanotech 5600 50-100c. Motor is tekin gen 2 4.5t with high rpm rotor.
I did notice the tunigies have a wicked sag in mod. My orca program card reported a drop o 6.6 volts in my 4.5 mod tc lol. I have a reedy 65c 6500mah but that battery feels very flat compared to the turnigy 5600.
Planning to puck up some smc 70c batteries. Would those be sufficient for mod?
__________________
My stuff
Sanwa M12 - Xray T4/16 - Xray Nt1/16 - CRC XTI-WC - ProAMPS - Hobbywing - ReVTECH - ORCA
My RC
www.irocc.ca - www.wcics.ca - www.vrcworld.com
valk is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 01:56 AM   #11331
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by andrewdoherty View Post
Are there any plans to offer any 1s esc options other than the 120 A 3.1 1s? Something like a juststock, or stockspec but for 1s specifically? With the older Xerun 1s not available, the 3.1 seems like overkill for most classes and a lighter 100 A version would be welcome.
We do have something in the pipeworks
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 01:00 AM   #11332
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by valk View Post
Lvc was default 3.4v i think. Punch default for the stock profile but also had the same issue with modified profile.
Battery was turnigy nanotech 5600 50-100c. Motor is tekin gen 2 4.5t with high rpm rotor.
I did notice the tunigies have a wicked sag in mod. My orca program card reported a drop o 6.6 volts in my 4.5 mod tc lol. I have a reedy 65c 6500mah but that battery feels very flat compared to the turnigy 5600.
Planning to puck up some smc 70c batteries. Would those be sufficient for mod?
Ill answer in 1 hours time.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 07:50 AM   #11333
Tech Master
 
idbdoug's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Above FltLevel300
Posts: 1,454
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by andrewdoherty View Post
Come see me Doug and I will get you set up for stock 12th with your HW. I've been running it in my 12ths for a while now.

AWD
Will do
idbdoug
idbdoug is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 06:50 PM   #11334
Tech Master
 
idbdoug's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Above FltLevel300
Posts: 1,454
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

What's the stock spec v3.1 approval status with ROAR? I read above that new 1SV3.1 has been approved
idbdoug
idbdoug is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 04:04 AM   #11335
Tech Regular
 
vasidudu's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 316
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Both will do the same job just the xtreme stock has a smaller foot print .

Software for both the 10.5 and 13.5T i would run software version 930 stock .

If you need setup info please email me at ae@hobbywing.com i would be happy to help out.
Quote:
Originally Posted by vasidudu View Post
Now if this is not customer service / care, what is?
930 stock: does this allow me to use timing / turbo etc...???
Thanks a LOT for the offer; I will most likely take it.
Best,
v
Hey Angelo,
THX A LOT for your feedback through PM.
This is really appreciated and it is encouraging to have such support.
All the best,
v
__________________
| TLR 22 + HW v2.1 120A + SP v3.0 8.5T | MBX6e + HW SCT Pro 120A + HW 4274 1800Kv | TM E4RS II + HW Xtreme 60A + SP v3.0 10.5T |
vasidudu is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 05:42 AM   #11336
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 217
Default

Quote:
Originally Posted by sonspit View Post
I have the 150a xerun esc using firmware V103_130806_Beta

hi

I am trying to upgrade or downgrade to firmware V1.00_111207a_2R

so I will not have compatibility issue with my tenshock motor



but the link is telling me beta cannot be updated to this version.



why is that?

can u help me?
Seems as though no one wants to respond to this question... I emailed hobbywing twice and came here for help when I got no response.. But now I see this might be a issue that
goes a little deeper
sonspit is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 07:43 AM   #11337
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,191
Default

Quote:
Originally Posted by sonspit View Post
Seems as though no one wants to respond to this question... I emailed hobbywing twice and came here for help when I got no response.. But now I see this might be a issue that
goes a little deeper
With the LATEST USB Link software on your PC, you should be able to downgrade your ESC to an earlier firmware version, if it is available in the list. If not, I think it is going to be difficult.
Even if "V1.00_111207a_2R" is not in the list, you can go back to the oldest one available in the list, close the USB software, start an older USB software, and downgrade the ESC again to an older firmware version available in that list.

This way I was always able to downgrade to any firmware I wanted, even sometimes in steps "back in history".....
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 09:03 PM   #11338
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 217
Default

Quote:
Originally Posted by M7H View Post
With the LATEST USB Link software on your PC, you should be able to downgrade your ESC to an earlier firmware version, if it is available in the list. If not, I think it is going to be difficult.
Even if "V1.00_111207a_2R" is not in the list, you can go back to the oldest one available in the list, close the USB software, start an older USB software, and downgrade the ESC again to an older firmware version available in that list.

This way I was always able to downgrade to any firmware I wanted, even sometimes in steps "back in history".....
thx for he response!!
wht I dnt understand is "V1.00_111207a_2R" is on the list..
no sure if I tried to go older, but I'll test it tomorrow..
thx again!!
sonspit is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2013, 02:42 AM   #11339
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,191
Default

Quote:
Originally Posted by sonspit View Post
wht I dnt understand is "V1.00_111207a_2R" is on the list..
But is "V103_130806_Beta" also in that list?
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2013, 05:13 PM   #11340
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 217
Default

Quote:
Originally Posted by M7H View Post
But is "V103_130806_Beta" also in that list?
No it's not.
sonspit is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:30 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0