R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-07-2013, 03:18 PM   #11251
Tech Elite
 
Potoczak's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: PA
Posts: 3,501
Trader Rating: 105 (100%+)
Default

Hey guys where can I find or if someone knows a basic starting setup for a 120amp v3.1 speedo?? Running 17.5 blinky with a team powers motor. Thanks for any help.
__________________
Pete Potoczak

Home entertainment specialist
Secure Technologies/ www.stiworldwide.com
Potoczak is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 05:28 PM   #11252
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by luda View Post
Is it possible to disable the "power off after holding brake for 5 seconds" function on the esc? This functionality means this esc is unusable on tracks that have sloped starting positions where you need to hold brake to stop rolling... It's not good having your car turn off on the starting grid
It will be an option in the next software upgrade.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 06:09 PM   #11253
Tech Master
 
valk's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Victoria, BC
Posts: 1,921
Trader Rating: 12 (100%+)
Send a message via ICQ to valk Send a message via AIM to valk Send a message via MSN to valk
Default

is there any way to program the V3.1 1s without the program box? or does it ship in blinky mode?

i ordered what i thought was going to be a refurbished 2.1 1s which I would have been happy with and received a shrinkwrapped v3.1 1s instead. definitely happy though seems to not be roar approved? lol.

I do plan to buy the box for it but was hoping to get this going for friday. this town is mostly tekin.
__________________
My stuff
Sanwa M12 - Xray T4/16 - Xray Nt1/16 - CRC XTI-WC - ProAMPS - Hobbywing - ReVTECH - ORCA
My RC
www.irocc.ca - www.wcics.ca - www.vrcworld.com
valk is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 07:05 PM   #11254
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by valk View Post
is there any way to program the V3.1 1s without the program box? or does it ship in blinky mode?

i ordered what i thought was going to be a refurbished 2.1 1s which I would have been happy with and received a shrinkwrapped v3.1 1s instead. definitely happy though seems to not be roar approved? lol.

I do plan to buy the box for it but was hoping to get this going for friday. this town is mostly tekin.
You need the lcd box to program the esc .All xerun escs are roar approved for zero timing .No its not pre programmed zero timing.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 09:15 PM   #11255
Tech Adept
 
bbarnhardt's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Washburn, ND
Posts: 218
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Does the LCD program box work with a Mac computer
__________________
MOTIV RC - Gravity RC - Genesis RC
bbarnhardt is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 09:31 PM   #11256
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by bbarnhardt View Post
Does the LCD program box work with a Mac computer

Only windows pc for now.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 06:59 AM   #11257
Tech Apprentice
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 72
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I have some issues with updating my 3.1 1cell esc
I have the latest software in the multifunction lcd program box, v1.14_130508 but I cant update my esc firmware v3.1 121129Beta is this the latest? I dont get any newer up in the program but it looks like there should be newer on the hobbywing site.

Christian
chovden is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 03:34 PM   #11258
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by chovden View Post
I have some issues with updating my 3.1 1cell esc
I have the latest software in the multifunction lcd program box, v1.14_130508 but I cant update my esc firmware v3.1 121129Beta is this the latest? I dont get any newer up in the program but it looks like there should be newer on the hobbywing site.

Christian

121129Beta is the latest.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 04:06 PM   #11259
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2010
Location: mt dora fl
Posts: 123
Default

is there a problem with sensor issues with teampowers motor something about cutting wire on sensor harness for temp
to slow for you is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 05:32 PM   #11260
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carrollton, TX
Posts: 902
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Potoczak View Post
Hey guys where can I find or if someone knows a basic starting setup for a 120amp v3.1 speedo?? Running 17.5 blinky with a team powers motor. Thanks for any help.
Blinky is pretty simple. There's no boost or anything to worry about so it's really about how the ESC feels. I like hard braking and for the lower end to be a bit punchier.
__________________
Xray | Airtronics | R1Wurks LiPo | Hobbywing
hyujmn is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 06:45 PM   #11261
Tech Elite
 
Potoczak's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: PA
Posts: 3,501
Trader Rating: 105 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by hyujmn View Post
Blinky is pretty simple. There's no boost or anything to worry about so it's really about how the ESC feels. I like hard braking and for the lower end to be a bit punchier.
When in programming what is the difference between blinky and 17.5 stock mode??
__________________
Pete Potoczak

Home entertainment specialist
Secure Technologies/ www.stiworldwide.com
Potoczak is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 07:51 PM   #11262
Tech Master
 
valk's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Victoria, BC
Posts: 1,921
Trader Rating: 12 (100%+)
Send a message via ICQ to valk Send a message via AIM to valk Send a message via MSN to valk
Default

Unless im blind as a bat i don't see the 3.1 1s being on the list. Doesn't really matter for our club racing but wcics it will matter.
Programmer in the mail none the less.
__________________
My stuff
Sanwa M12 - Xray T4/16 - Xray Nt1/16 - CRC XTI-WC - ProAMPS - Hobbywing - ReVTECH - ORCA
My RC
www.irocc.ca - www.wcics.ca - www.vrcworld.com
valk is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 09:27 PM   #11263
Dan
Tech Elite
 
Dan's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 4,188
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

Angelo, what are your thoughts on people running more or bigger capacitors on their ESC? Will I notice any effect running in blinky 21.5 and 17.5 from changing what is already equipped with my Justock and V3.1 Extreme stock?
Dan is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 11:09 PM   #11264
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carrollton, TX
Posts: 902
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Potoczak View Post
When in programming what is the difference between blinky and 17.5 stock mode??
When you're running blinky on the HW ESCs, you want to set up the software with the No_Timing software.

The stock software gives you the most amount of timing/boost options, cuz it's assuming you're running a stock motor (10.5+). Thus, you'll be needing more boost/timing outta the ESC, rather than getting more power from the actual motor.

The Mod software gives you fewer tuning options, cuz it's assuming you're running a low turn motor (4.0-6.0ish) and it doesn't want you to overheat the motor or the ESC, hence why some timing/boost options are disabled in the Mod software.

You could also, if you like, use either the mod or the stock software and just set timing and boost to 0. That way, the ESC will still blink as if it were in blinky mode, but if you wanted to add some boost for a super stock class or something, you could also have that option.
__________________
Xray | Airtronics | R1Wurks LiPo | Hobbywing
hyujmn is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 09:20 AM   #11265
Tech Adept
 
peter.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: netherlands
Posts: 206
Default

What program do you use for modified in v3.1 stock or modified


over heating protection for the motors works only with hw v10 motors or with other manufacturers motors

Last edited by peter.; 10-10-2013 at 11:21 AM.
peter. is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:06 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0