R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-30-2013, 04:39 AM   #11101
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2010
Location: Spain
Posts: 35
Default

Sensors problem... the ESC detects a sensors signal problem and disables boost/turbo. Check your sensors cable and motor sensors board. Some motors give a stronger and better signal, others have problems with the ESC signal detection.
Gusi is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 04:51 AM   #11102
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,308
Default

Quote:
Originally Posted by Osiris 75 View Post
So, running mod today, the the power button on my 3.1 starts blinking with a green light. Everything still works but I'm not getting top speed like I was earlier. I switched out the sensor wire and the same thing. So question is what causes the light on the power button to stay green instead of red, blinks green with a loss of power?
Blinking green is temp but it can also state damaged sensor cable or faulty hall sensors damaged or dirty.pull your motor apart and give it areally good clean.
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 06:22 AM   #11103
Tech Initiate
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 26
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Damaged mosfet is your issue which powers the sensor port of the esc
I have a 2.1 with the same issue. It also lacks a lot of power.
Does the damaged mosfet limit the power output also?

Is it possible to get the manufacturer part# for the Mosfet?
__________________
Reflex Racing, Mini-ZNorway.com
Runerg is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 10:38 AM   #11104
Tech Adept
 
peter.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: netherlands
Posts: 206
Default

what is the latest hw esc for modified

Last edited by peter.; 07-30-2013 at 12:25 PM.
peter. is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 06:40 PM   #11105
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2011
Location: Portugal Madeira
Posts: 22
Default

i had a problem about two weeks ago similar to that i did everything, change sensor cable, downgrade esc radio calibration and nothing. Every time a start full throttle the light blinks green and turbo and timing switch off i open the motor change bearings rotor and sensor and did the same finaly i change motor and problem solved hope its not the same problem with you cost me a new motor.
Tanks to Angelo ( COBRARACING ) for the help given
pauper is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 09:31 PM   #11106
Tech Elite
 
ta04evah's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,614
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

This may sound like a silly question, is there any way/place to buy the Hobbywing decals just by themselves? (especially the newer ones)

I don't want to go out and buy another motor or esc just to get the decals.

Cheers
Rob.
__________________
Castle Hill RC On Road Facebook https://www.facebook.com/groups/121817254587521/
FatBear RC Videos https://www.youtube.com/channel/UCjiAhwa-rk5Vas2rv5IBD4A
ta04evah is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 09:39 PM   #11107
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,308
Default

Quote:
Originally Posted by ta04evah View Post
This may sound like a silly question, is there any way/place to buy the Hobbywing decals just by themselves? (especially the newer ones)

I don't want to go out and buy another motor or esc just to get the decals.

Cheers
Rob.
Send me an email [email protected]
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 09:57 PM   #11108
Tech Regular
 
TB03Racer09's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Sydney Australia
Posts: 423
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hey everyone

I just got my Hobbywing Xtreme Stock 60A esc for my Tamiya TA06 Pro. Using it with a Speed Passion Competition V3.0 13.5t Motor. I haven't been able to drive it yet as I need my shorty LiPo batteries to arrive so I can fit a battery inside the car. From a bench test, the power seems to have doubled! I am running whatever settings the esc came with as I don't have the program box (yet). The Motor is on 0 mechanical timing.

I'm super excited about this turbo/timing stuff as this is my first sensored esc.

I have it geared at 6.41fdr, stock esc settings, seems right?
TB03Racer09 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2013, 11:58 AM   #11109
Tech Apprentice
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 58
Default

Anyone, need a good setup/help with hwv3.1 esc with an lrp x12 motor (13.5 boosted)!!!! I am aware that this combo is hard to run with a small window but is quick when it's right
Any help MUCH appreciated asap, mostly on 30/40 meter straight indoor carpet
__________________
Durango DETC410 - HobbywingV3.1 - Futaba - Orca
www.maritimeracing.org
kosmic is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2013, 08:28 PM   #11110
Tech Elite
 
ta04evah's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,614
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Send me an email [email protected]
email sent, not sure if you got it or not?

Cheers
Rob.
__________________
Castle Hill RC On Road Facebook https://www.facebook.com/groups/121817254587521/
FatBear RC Videos https://www.youtube.com/channel/UCjiAhwa-rk5Vas2rv5IBD4A
ta04evah is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 12:26 PM   #11111
Tech Apprentice
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 58
Default

To use/run an lrp x12 motor (13.5 boosted) with my hw v3 would I need to gear high or low and with what kind of boost/turbo settings??? I know lots that run x12's with the lrp ecs's and they use 4 dot insert and fdr around 7 to 8, some even at 8.2 at my club and they not slow at all. Would I have to try to replicate there lrp esc set up on my v3????
Some help would be grately appreciated
__________________
Durango DETC410 - HobbywingV3.1 - Futaba - Orca
www.maritimeracing.org
kosmic is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2013, 02:18 AM   #11112
Tech Regular
 
narcotiks's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 452
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by kosmic View Post
To use/run an lrp x12 motor (13.5 boosted) with my hw v3 would I need to gear high or low with what kind of boost/turbo settings??? I know lots that run x12's with the lrp ecs's and they use 4 dot insert and fdr around 7 to 8, some even at 8.2 at my club and they not slow at all. Would I have to try to replicate there lrp esc set up on my v3????
Some help would be grately appreciated
X-12 is a torque type motor so you want to be gearing around 6.0, maybe a little lower (5.8) not sure why the people are running gearing at 8 at your track, thats around where you gear for mod motors...
Run the 4 dot insert

Boost 40
Turbo 24
Start Rpm 4000
End rpm 20 000
Turbo delay 0.1
Turbo engage 30
Disengage 24
Boost by throttle: Yes
Turbo activation: full th
Drag brake =0
Intial brake = drag brake
These SHOULD work, i've tweaked general 13.5 settings to suit the motor...
It will probably get hot as all LRPs do, make sure you run atleast one fan (something powerful like yeah racing tornado) if not two fans. Make sure you temp the motor every 2 minutes while testing for 6 minutes for temp. If it's above 90 degrees C its too hot.
See how that goes, pm me or post here if you need help after that.
Btw I'm not responsible if you blow your motor...
narcotiks is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2013, 06:49 PM   #11113
Tech Adept
 
RoyB's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Manteca. CA
Posts: 209
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

I am running a stock spec V3.1 with a Hobbywing V10 17.5 motor. What temp do you recommend setting the motor overheat protection at?
RoyB is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2013, 07:29 PM   #11114
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carrollton, TX
Posts: 902
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RoyB View Post
I am running a stock spec V3.1 with a Hobbywing V10 17.5 motor. What temp do you recommend setting the motor overheat protection at?
I emailed HW North America about this. They said their v10 motors are rated to run up to 100c/212f. The manual also states that the motor should not exceed 212f so that's the upper limit that I'd go to.

As an aside, I ran mine up to 192/89c when my fan broke and the motor didn't have that burnt electronics smell that usually happens with hot motors.
__________________
Xray | Airtronics | R1Wurks LiPo | Hobbywing
hyujmn is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2013, 08:08 PM   #11115
Tech Adept
 
RoyB's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Manteca. CA
Posts: 209
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by hyujmn View Post
I emailed HW North America about this. They said their v10 motors are rated to run up to 100c/212f. The manual also states that the motor should not exceed 212f so that's the upper limit that I'd go to.

As an aside, I ran mine up to 192/89c when my fan broke and the motor didn't have that burnt electronics smell that usually happens with hot motors.
THe manual says not to let the motor case get over 212f. The esc is measuring internal temp which I think will be higher. I have checked the case temp on mine and it is 130f and the esc says that it got to about 170f. I have the motor shutoff set at 105c and it shut off but the case wasn't nearly that hot.
RoyB is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:17 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net