R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-23-2013, 11:45 AM   #11056
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 292
Default

Just ordered a V3.1 and looking forward to getting it. In the mean time, does anyone know if the temperture log and motor overheat protection fits with an Novak Vulcan 17.5T or a Revtech stock spec 17.5T ?
Shock Tower is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 05:39 PM   #11057
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

Does the V3.1 work with the 2 in 1 Professional Programmer? When I connect the car, programmer and PC, the ESC isn't being recognized.
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 06:28 PM   #11058
PDR
Tech Master
 
PDR's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,808
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by IIGQ4U View Post
Does the V3.1 work with the 2 in 1 Professional Programmer? When I connect the car, programmer and PC, the ESC isn't being recognized.
I'm pretty sure it should work. You just need to update the programmer to the right version. The latest version of the HW software makes this a little easier (so I'm told).
__________________
T4 | X1 | Multiple Kids
2011 Slowest Winner - 21.5 Muchmore Masters & NSW State Titles Demo Class
Making an A Main at a Scotty Ernst event. Awesome. Scotty calling you first in A1. Priceless
PDR is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 06:41 PM   #11059
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

The Version on my Program box says V1.11_120331_V3.

I can connect to the box through the USB Link, which is how I updated the firmware, but when I hook it all up to the ESC, nothing.
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 06:50 PM   #11060
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,763
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

I know this sounds silly, but I've done it. Are you sure you're plugging the receiver plugs in correctly in the box and the esc?
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 07:00 PM   #11061
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by andrewdoherty View Post
I know this sounds silly, but I've done it. Are you sure you're plugging the receiver plugs in correctly in the box and the esc?
Thanks, that wasn't it. I was connecting the ESC via the receiver plug instead of the out slot on the ESC.
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 07:09 PM   #11062
Tech Addict
 
Losiho's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Melbourne Australia
Posts: 620
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Has anyone had a V3 / 3.1 shut down for no reason ?

Yesterday I had a club meeting, racing 21.5 boosted with a new HW 3.1. I copied the existing settings from my V3 to the 3.1, and I know the motor & ESC were never run too hot (the ambient temp was about 8 degrees C max. during the day).

The V3.1 worked perfectly for the 2 qualies and the first two finals. In the last final, I got on the driver's stand and did my warm up lap as usual. There's a tight corner before the main straight where I tap the brakes before the entry of the corner. As soon as I tapped the brakes, the car stopped dead. No steering, no throttle, nothing. I call out to the marshall to retrieve my car, and when I inspect it, I hear the cooling fan (hardwired straight to the ESC) still running, but the ESC has shut off. My final was starting in 20 seconds, so I switch the ESC on, race up the driver's stand and rush to the starting grid just in time. The buzzer sounds, the race is on, and the ESC seems to be working normally, but when I get to the same corner again where I tap the brakes, exactly the same thing happens and the ESC shuts down. I pulled my car off as I didn't trust it anymore. Did not manage to complete one lap in the last final.

I got home, did a re-bind on my M12 transmitter, set the LVC on the V3.1 ESC to "off" (it was set to 3.2V) and all seemed to be ok, but I can't be certain until I get it to the track again.

Anyone have any ideas ?
Losiho is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 08:37 PM   #11063
Tech Master
 
TCCustoms's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Central Michigan
Posts: 1,512
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by IIGQ4U View Post
Thanks, that wasn't it. I was connecting the ESC via the receiver plug instead of the out slot on the ESC.
do you have a battery hooked up and have turned on the esc...software wont recognize the esc unless its on
__________________
1/10 Traxxas Summit Blue
Axial AX10 Scorpion * Viper VSC 240/55t combo * Hitec HS-7954SH
TCCustoms is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 08:54 PM   #11064
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

I already figured it out. Thanks
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 02:07 PM   #11065
Tech Master
 
patorz31's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Edmonton Ab
Posts: 1,236
Default

Anybody have Shipping issues with Hobbywing NA? I just recieved my order and I have a "Blue 11.5t" motor (Don't want) in a "Gray 17.5t" Box (what I ordered). Everything else is right but the motor thing is bad. Anybody else have any dealing with them over minor screw ups?

Nevermind they just emailed me back and are sending me the 17.5t today. Customer service is excellent.

Last edited by patorz31; 06-24-2013 at 03:10 PM. Reason: Updated about customer service.
patorz31 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 08:23 PM   #11066
Tech Master
 
TCCustoms's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Central Michigan
Posts: 1,512
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by patorz31 View Post
Anybody have Shipping issues with Hobbywing NA? I just recieved my order and I have a "Blue 11.5t" motor (Don't want) in a "Gray 17.5t" Box (what I ordered). Everything else is right but the motor thing is bad. Anybody else have any dealing with them over minor screw ups?

Nevermind they just emailed me back and are sending me the 17.5t today. Customer service is excellent.
Yea, that wouldnt be on HWNA's shoulders, thats all Hobbywing directly and they ship here to the US so thats pry how they received it and just shipped what the box and UPC label said it was...

But glad it all got straightened out...Their customer service dropped off for bit awhile back but they are back to awesome CS and still swear by HW and HWNA
__________________
1/10 Traxxas Summit Blue
Axial AX10 Scorpion * Viper VSC 240/55t combo * Hitec HS-7954SH
TCCustoms is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 09:42 PM   #11067
Tech Fanatic
 
subaru73's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Auburn
Posts: 884
Trader Rating: 41 (100%+)
Default hobby wing

just picked a xerun 120a-sd-1s blue and have a couple of questions.First how do i get it into blinky mode and the cap that comes with it do i need to use it will be running 1s.i have the program box if that helps.so far a really nice speedo easy to set up got tired of another brand breaking.
__________________
Tamiya 419 Tamiya evo5 ms,Tamiya Ta05r Tamiya FF04 rm01 Tamiya Ff03R
Ko proppo K.I.Y radio lrp speed control
Cfx paint works Fantom Racing Ko Proppo apex Rc tq hobbies acer racing Hebki design works
subaru73 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 09:48 PM   #11068
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by TCCustoms View Post
Yea, that wouldnt be on HWNA's shoulders, thats all Hobbywing directly and they ship here to the US so thats pry how they received it and just shipped what the box and UPC label said it was...

But glad it all got straightened out...Their customer service dropped off for bit awhile back but they are back to awesome CS and still swear by HW and HWNA
Hw stands alone with c/s we can only advise our distributors.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 09:50 PM   #11069
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by subaru73 View Post
just picked a xerun 120a-sd-1s blue and have a couple of questions.First how do i get it into blinky mode and the cap that comes with it do i need to use it will be running 1s.i have the program box if that helps.so far a really nice speedo easy to set up got tired of another brand breaking.
Blinky zero timing you must load the program from the usb link software.You must also run a two cell on the esc to power up the 1s only the sd version you bought and a capacitor bank must be used.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 10:19 PM   #11070
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carrollton, TX
Posts: 902
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

I've never had any problems with Hobbywing NA. Always super fast shipping and products always get here exactly as ordered.

I'm thinking about putting in an order for those new v10 motors. Looks like the 17.5 comes stock with a 12.5 rotor, right Cobra?
__________________
Xray | Airtronics | R1Wurks LiPo | Hobbywing
hyujmn is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:56 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0