R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-03-2013, 07:40 AM   #11011
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

hi all,i have an orion r10 pro,similar to the hw,i seem to have a delay on the brakes and cant work out why or how to get rid,when braking for slow corners its ok but hit the brakes from high speed and there is this delay,its annoying as the brakes are kicking in just as i hit the apex and then locks the fronts so i run wide,its costing me time,any help would be appreciated
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 08:49 AM   #11012
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

Quote:
Originally Posted by chasingthepack View Post
hi all,i have an orion r10 pro,similar to the hw,i seem to have a delay on the brakes and cant work out why or how to get rid,when braking for slow corners its ok but hit the brakes from high speed and there is this delay,its annoying as the brakes are kicking in just as i hit the apex and then locks the fronts so i run wide,its costing me time,any help would be appreciated
Quote:
Originally Posted by XXXDad View Post
Make sure you are fully updated on your ESC....
First re calabrate your throttle neutral/foward/brake... Try neutral range Low 95 and check inital break setting . I run 62.5% brake setting then set your dragbreak to 10% or higher, if low traction 10% is good if higher traction try a higher %... you just dont want the rear end to come around. So if its spinning out use a lower drag break setting. Do you have the program box??
yes tried all that and yes i have the programmer

Quote:
Originally Posted by lore View Post
Hi, have you tried initial break set up to 40?

Tha should help.

Ciao,

Lorenzo
yes,i have tried just about everything to lose the delay but its still there,i have taken a vid of whats happening,knowing my luck thats just the way it is,once i have it uploaded ill post it here
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 10:20 AM   #11013
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

heres the vid
http://youtu.be/ljFsxIaV05Y
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 04:18 PM   #11014
Tech Apprentice
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 83
Default

I am currently using an Xtreme Stock ESC in a 1/10 2WD buggy, with a 13.5T SP MMM motor on 2S LiPo. I want to change over to a SP V3 8.5T motor, but will the Xtreme Stock be OK with this setup, as the 'official' specs say 'with 2S Lipo or 4-6 cells NiMH, 1/10 on-road>=8.5T, 1/10 off-road>=11.5T'.

I won't be running any boost or turbo, but should I be looking at using a 90A or 120A ESC with the 8.5T instead to be on the safe side? This is for track use only, but it will be used for 15 minute practice runs as well as 5 minute races.
Toon is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 04:39 PM   #11015
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,308
Default

Quote:
Originally Posted by Toon View Post
I am currently using an Xtreme Stock ESC in a 1/10 2WD buggy, with a 13.5T SP MMM motor on 2S LiPo. I want to change over to a SP V3 8.5T motor, but will the Xtreme Stock be OK with this setup, as the 'official' specs say 'with 2S Lipo or 4-6 cells NiMH, 1/10 on-road>=8.5T, 1/10 off-road>=11.5T'.

I won't be running any boost or turbo, but should I be looking at using a 90A or 120A ESC with the 8.5T instead to be on the safe side? This is for track use only, but it will be used for 15 minute practice runs as well as 5 minute races.
The xtreme stock will work fine no problem.
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 04:44 PM   #11016
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,308
Default

Quote:
Originally Posted by chasingthepack View Post
You are running a 4pk radio ? Can you tell me what have you set your end point on your radio to ?
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 04:46 PM   #11017
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,308
Default

Quote:
Originally Posted by Toon View Post
I am currently using an Xtreme Stock ESC in a 1/10 2WD buggy, with a 13.5T SP MMM motor on 2S LiPo. I want to change over to a SP V3 8.5T motor, but will the Xtreme Stock be OK with this setup, as the 'official' specs say 'with 2S Lipo or 4-6 cells NiMH, 1/10 on-road>=8.5T, 1/10 off-road>=11.5T'.

I won't be running any boost or turbo, but should I be looking at using a 90A or 120A ESC with the 8.5T instead to be on the safe side? This is for track use only, but it will be used for 15 minute practice runs as well as 5 minute races.
The xtreme stock will work fine no problem.
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 12:28 AM   #11018
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
You are running a 4pk radio ? Can you tell me what have you set your end point on your radio to ?
its a 4pl end points are 90 left and 114 right,throttle and brakes on full
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 12:30 AM   #11019
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,308
Default

Quote:
Originally Posted by chasingthepack View Post
its a 4pl end points are 90 left and 114 right,throttle and brakes on full
And full is 120% ? If it is drop it to 100% and the delay will be elliminated.
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 07:25 AM   #11020
Tech Fanatic
 
esckalayd's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 917
Trader Rating: 10 (100%+)
Default XERUN 1S 120a V2.1

Its been awhile since i used/raced with my 1S 120A V2.1 Hobbywing ESC. I plugged it in last night and update the software to the currently support one. I believe it was V1.08_25405??? It was not the V1.11_3 b/c i saw on the side that that version was unsupported for the older ESCs.

My question is, is anyone running this 1S 120A V2.1 speedo in a 17.5 touring car for blinky? Also, i see it supports MOD as well 3.5T or higher, has anyone used this speedo for mod? I will be initially using the speedo with a reedy 17.5 but would possibly change it out for a 4T mod motor.

Thanks for any suggestions
__________________
---------------------------------------------------------------------------------
Anthony Schimizzi AKA ~The Rookie~
| Serpent America - DeSoto Racing |
esckalayd is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 07:42 AM   #11021
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carrollton, TX
Posts: 902
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by esckalayd View Post
Its been awhile since i used/raced with my 1S 120A V2.1 Hobbywing ESC. I plugged it in last night and update the software to the currently support one. I believe it was V1.08_25405??? It was not the V1.11_3 b/c i saw on the side that that version was unsupported for the older ESCs.

My question is, is anyone running this 1S 120A V2.1 speedo in a 17.5 touring car for blinky? Also, i see it supports MOD as well 3.5T or higher, has anyone used this speedo for mod? I will be initially using the speedo with a reedy 17.5 but would possibly change it out for a 4T mod motor.

Thanks for any suggestions
My brother uses a v2.1 1s model in a 17.5 blinky sedan. Got no complaints at all. Switched from a Tekin RS Pro to it.
__________________
Xray | Airtronics | R1Wurks LiPo | Hobbywing
hyujmn is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 01:29 PM   #11022
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 78
Default

Quote:
Originally Posted by esckalayd View Post
My question is, is anyone running this 1S 120A V2.1 speedo in a 17.5 touring car for blinky? Also, i see it supports MOD as well 3.5T or higher, has anyone used this speedo for mod? I will be initially using the speedo with a reedy 17.5 but would possibly change it out for a 4T mod motor.

Thanks for any suggestions
Hi,
I know at least two guys that use it since one and a half year in mod, with 6.5 to 4.5, without any problem.
Just watch the temp while trying different gearing and boost/turbo settings.
FFred is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 03:06 PM   #11023
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,308
Default

http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=218

New usb link with open control file to allow you to change from old to new and new to old firmware
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 06:55 PM   #11024
Tech Adept
 
RoyB's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Manteca. CA
Posts: 208
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Just put in a V3.1 stock spec esc. The Hardware version is HOBBYWING_456_V2. The software version is V3.1_121129_Beta. The database version is 130516. Is this the newest software? It is the newest that comes up for me on on USB link V3.3.
RoyB is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 06:57 PM   #11025
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,308
Default

Quote:
Originally Posted by RoyB View Post
Just put in a V3.1 stock spec esc. The Hardware version is HOBBYWING_456_V2. The software version is V3.1_121129_Beta. The database version is 130516. Is this the newest software? It is the newest that comes up for me on on USB link V3.3.
Correct 129 is the latest for the v3 range
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:59 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net