R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-18-2013, 04:13 AM   #10936
Tech Elite
 
LOW ET's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: cleveland, ohio
Posts: 2,729
Trader Rating: 95 (100%+)
Default

thanks, i put the 930mod on them.

does anyone know if the mod software is what's used to run boosted stock or are the guys running something different? basically, what software goes with what?

mod = 930mod
boosted stock = ???
blinky = ???
LOW ET is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 06:46 AM   #10937
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,234
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by LOW ET View Post
thanks, i put the 930mod on them.

does anyone know if the mod software is what's used to run boosted stock or are the guys running something different? basically, what software goes with what?

mod = 930mod
boosted stock = ???
blinky = ???
For the V2.1 ESC;

Mod - 930mod (effectively a limited version of 930stock)
Boosted Stock - 930stock
Blinky - 508 zero timing

HiH
Ed
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 09:29 AM   #10938
Tech Elite
 
LOW ET's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: cleveland, ohio
Posts: 2,729
Trader Rating: 95 (100%+)
Default

what do you mean a limited version of stock?
LOW ET is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 12:53 PM   #10939
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2010
Location: France
Posts: 172
Default

like a parental control ^^

Where can i buy a v3 fan with the right plug ?

thanks
Manson is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 03:23 PM   #10940
Tech Elite
 
B00t13g's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2012
Location: Houston, TX
Posts: 2,041
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Holmenkollen View Post
Any difference using 12 gauge vs. 14 gauge wire? Modified, boost.
I run tq 13 on everything. Plenty for mod and stock sedan and mod 4wd buggy.
__________________
Mackenzie Meyercord
Rc America, Xray, MOTIV, Avid, Team EAM, Apex Rc Pro Shop, Pro Spec USA, Sanwa, RSD
B00t13g is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 12:06 AM   #10941
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,234
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by LOW ET View Post
what do you mean a limited version of stock?
930mod and 930stock have exactly the same options.. however whilst all the options are available in the stock version, not all are available in the mod one. This is done to help protect running full stock settings on a mod motor... not advised!

Personally, I just left 930stock on the esc, and remembered to back down the settings when running mod's.

HiH
Ed
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 03:06 PM   #10942
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,270
Default

Quote:
Originally Posted by Manson View Post
like a parental control ^^

Where can i buy a v3 fan with the right plug ?

thanks
Tony rc or kyosho de both based in Germany.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 03:07 PM   #10943
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,270
Default

Quote:
Originally Posted by TryHard View Post
930mod and 930stock have exactly the same options.. however whilst all the options are available in the stock version, not all are available in the mod one. This is done to help protect running full stock settings on a mod motor... not advised!

Personally, I just left 930stock on the esc, and remembered to back down the settings when running mod's.

HiH
Ed
+1 100% correct.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 03:26 PM   #10944
Tech Elite
 
LOW ET's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: cleveland, ohio
Posts: 2,729
Trader Rating: 95 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
+1 100% correct.
+1 for the explaination or +1 for using the stock software and backing down the settings?
LOW ET is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2013, 04:17 PM   #10945
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,270
Default

Quote:
Originally Posted by LOW ET View Post
+1 for the explaination or +1 for using the stock software and backing down the settings?
Ed's explanation is correct but i must make it more clear stock firmwsre is for stock motors 10.5T to 21.5T were you have more boost and more turbo available for stock racing .mod is for mod motors 8.5T to 3.5T which has limited boost and turbo because mod motor are extrwmely powerful as they are.I recommened if your not experienced with the software so far run mod for mod stock for stock or you will damage your esc and your motor.

Ed run stock for mod motors as he has more than 3 years experience with hobbywing so he knows the limits .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 06:57 AM   #10946
Tech Master
 
maxepower's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Aliso Viejo, Calif.
Posts: 1,630
Trader Rating: 1 (100%+)
Exclamation Software issues!

hey guys,
I got the Hobbywing control box for my XeRun ESC V2.1 but I'm having problems downloading the software on my computer. My windows 7 laptop keep saying it doesn't recognize the RAR file and doesn't know what app to open it with.
Can you help me figure what I'm doing wrong!
Thanks in advance1
__________________
Tamiya Track Local. 10,000 Watts of power! ($5 donations for gas appreciated)
Proud Father of GT-1 Past Champion!"Hey, I got to go to Japan too!
FF03,TA-05V2 ,EXO-6,TA-07,TRF419,EVO-6
"Tamiya Racer to Infinity and Beyond!"
maxepower is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 07:52 AM   #10947
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carrollton, TX
Posts: 902
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by maxepower View Post
hey guys,
I got the Hobbywing control box for my XeRun ESC V2.1 but I'm having problems downloading the software on my computer. My windows 7 laptop keep saying it doesn't recognize the RAR file and doesn't know what app to open it with.
Can you help me figure what I'm doing wrong!
Thanks in advance1
Try to download a program called 7zip or winrar. Both of those programs are able to unzip .rar files.
__________________
Xray | Airtronics | R1Wurks LiPo | Hobbywing
hyujmn is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 09:36 AM   #10948
Tech Champion
 
AdrianM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Tampa, FL
Posts: 5,914
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by maxepower View Post
hey guys,
I got the Hobbywing control box for my XeRun ESC V2.1 but I'm having problems downloading the software on my computer. My windows 7 laptop keep saying it doesn't recognize the RAR file and doesn't know what app to open it with.
Can you help me figure what I'm doing wrong!
Thanks in advance1
I use StuffIt Expander. Just Google ".rar" and download any free expander utility.
__________________
Adrian Martinez
What I run: Schumacher Mi5/Associated RC10R5.1/Associated RC12R5.2/Futaba/HobbyWing/Team EA Motorsports/BSR Racing
Where I run: Florida Indoor R/C Complex/Thunder Racing/Florida On Road State Series
AdrianM is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 02:13 PM   #10949
Tech Adept
 
rivalshad's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Fontana CA
Posts: 220
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

I loved the HW I got for my SC10B so I went with the Xtreme Stock for my B4.2. My question is how do I hook up the LCD program box to it. On my SCT esc I go to the 3 wire fan socket, but on the Xtreme do I need to go and drop the power wire from the reciever plug and hook that to the box because it uses the internal BEC?
__________________
8ight E 3.0, SCTE 2.0, TLR 22-4, B5, RC8.2 FT, SC10B FT

60% of the time it works everytime
rivalshad is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 02:20 PM   #10950
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,270
Default

Quote:
Originally Posted by rivalshad View Post
I loved the HW I got for my SC10B so I went with the Xtreme Stock for my B4.2. My question is how do I hook up the LCD program box to it. On my SCT esc I go to the 3 wire fan socket, but on the Xtreme do I need to go and drop the power wire from the reciever plug and hook that to the box because it uses the internal BEC?
Xtreme stock is the rx wire.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:47 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net