R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-18-2013, 09:36 PM   #10561
Tech Master
 
DarthRacer's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,089
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Subscribed!!

I just ordered an XERUN V2.1 90A to run in 17.5 TC, no blinky. I'm sure I'll be back here looking for setup tips. After days and weeks of research it looked like Hobbywing was the way to go for ESCs. I've used Novak and Castle ESCs for many years but I wanted in on all the boost and timing!!
DarthRacer is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 11:22 AM   #10562
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 170
Default

Didn't think they did a 90 amp just 40-60-120 amps ? Shore it's 90 or not a copy
__________________
if you have control your not pushing hard
all or nothing
tcboy1983 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 12:20 PM   #10563
Tech Master
 
DarthRacer's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,089
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tcboy1983 View Post
Didn't think they did a 90 amp just 40-60-120 amps ? Shore it's 90 or not a copy
Nope. Not a copy.
http://www.falconsekido.com/products...0a-sd-esc-blue
http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=246

They do 60/90/120 now it looks like. The SD v2.1
DarthRacer is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 12:53 PM   #10564
Tech Master
 
TCCustoms's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Central Michigan
Posts: 1,512
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Looks like the Xtreme Stock casing...
__________________
1/10 Traxxas Summit Blue
Axial AX10 Scorpion * Viper VSC 240/55t combo * Hitec HS-7954SH
TCCustoms is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 12:57 PM   #10565
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 50
Default

@ Angelo (cobraracing) : only the last question : for a 8.5T which of 2 setup i must to use?
puma303 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 01:19 PM   #10566
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2012
Location: Australia
Posts: 246
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Barry_Hughes View Post
ESC timing will generate less heat than endbell timing.
boost setting adds timing throughout the range - turbo after boost at full throttle.

so boost 30 turbo 20 in theory would give you more top on the straight(provided it is long enough), but a little less on the infield.

40 boost will give more on the infield but with turbo 10 you may lose top end on the straight.

with 21.5 we found running 64 boost worked the best, but keep an eye on the temps, fdr around 5.0
Thanks for the reply i was told that boost generates more heat than turbo so was thinking of running less boost but more turbo what do you think
thefan is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 05:59 PM   #10567
Tech Elite
 
j.d.roost's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,038
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
zero timing 508 is roar approved
As per roars web page it says I need
]Brushless ESC V1.1_120511_beta ( I have a v3)
When I plug in my 2 in 1 into my esc into my esc it says v 1.11_120311_v3 (looks like I am running an outdated version of the software).
When I plug it into my pc I have the option for

V3.1_121129_Beta
or
1.1120526_Beta

I dont see anything about "508" or V1.1_120511_beta anywhere.

The esc does meet all profile/light requirements and is in "blinky mode 2" as stated on roars page.
Where do I find the V1.1_120511_beta software?
Please help.
__________________
F1
Roche usa
R.I.P. Jon Williams
j.d.roost is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 11:38 PM   #10568
Tech Elite
 
ta04evah's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,521
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TCCustoms View Post
Looks like the Xtreme Stock casing...
Nope it's the older 2.1 esc designs, the Xtreme Stock has a smaller casing.

Xtreme Stock


2.1 esc


Also looks like Hobbywing are discontinuing the 60amp in the 2.1 range and replacing it with a 90amp.

Cheers
Rob.
__________________
BSR BT-4 / Turnigy / Hobbywing / Savox / Trackstar
Serpent Eyrx2 & ARC R10, Hybrid / Orca /Hobbywing /Savox / ProAmps
Castle Hill Raceway https://www.facebook.com/groups/121817254587521/
ta04evah is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2013, 06:35 AM   #10569
Tech Elite
 
j.d.roost's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,038
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by j.d.roost View Post
As per roars web page it says I need
]Brushless ESC V1.1_120511_beta ( I have a v3)
When I plug in my 2 in 1 into my esc into my esc it says v 1.11_120311_v3 (looks like I am running an outdated version of the software).
When I plug it into my pc I have the option for

V3.1_121129_Beta
or
1.1120526_Beta

I dont see anything about "508" or V1.1_120511_beta anywhere.

The esc does meet all profile/light requirements and is in "blinky mode 2" as stated on roars page.
Where do I find the V1.1_120511_beta software?
Please help.
So I did some r&d lastnight.
1.11_120311_v3 is installed in my esc (old software)..I have "blinky" mode.

The latest Roar approved software is V1.1_120511_beta.

The only other software I can install on my pulldown from my pc is V3.1_121129_Beta...Not Roar approved (correct me if I am wrong).

I am having a few issues like drag brake all the time (when it's turned off)
and lack of overall brakes in stock.
V3.1_121129_Beta-I am told fixes this issue...but it's not legal software...right?

Where can I find the V1.1_120511_beta software so I can be legal for the upcoming roar nats?
Thanks in advance.
__________________
F1
Roche usa
R.I.P. Jon Williams
j.d.roost is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2013, 06:52 AM   #10570
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,173
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by j.d.roost View Post
So I did some r&d lastnight.
1.11_120311_v3 is installed in my esc (old software)..I have "blinky" mode.

The latest Roar approved software is V1.1_120511_beta.

The only other software I can install on my pulldown from my pc is V3.1_121129_Beta...Not Roar approved (correct me if I am wrong).

I am having a few issues like drag brake all the time (when it's turned off)
and lack of overall brakes in stock.
V3.1_121129_Beta-I am told fixes this issue...but it's not legal software...right?

Where can I find the V1.1_120511_beta software so I can be legal for the upcoming roar nats?
Thanks in advance.
I just pulled up some of the older software versions on my PC, the V3.1 808 software I have does have a V1.1_120511_beta software in it... so, you need to download this software.
FalconSekido link - V3.1 808
FalconSekido Downloads

Not sure why that option was taken off the V3.2 software, unless the latest is in the pipeline to be approved.

Oh, and you can install both to your computer, just install to a different folder (change the name of the defaults).

As a side note, if you had installed the latest software to the ESC, then it's a bit of an issue... as at the moment, I can't see a way to downgrade back to the V1.1_120511_beta, without using the V3.1 '526' software, that was never officially released.

HiH
Ed
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |

Last edited by TryHard; 02-20-2013 at 07:04 AM.
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2013, 07:44 AM   #10571
Tech Elite
 
j.d.roost's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,038
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TryHard View Post
I just pulled up some of the older software versions on my PC, the V3.1 808 software I have does have a V1.1_120511_beta software in it... so, you need to download this software.
FalconSekido link - V3.1 808
FalconSekido Downloads

Not sure why that option was taken off the V3.2 software, unless the latest is in the pipeline to be approved.

Oh, and you can install both to your computer, just install to a different folder (change the name of the defaults).

As a side note, if you had installed the latest software to the ESC, then it's a bit of an issue... as at the moment, I can't see a way to downgrade back to the V1.1_120511_beta, without using the V3.1 '526' software, that was never officially released.

HiH
Ed
Man...this all started because I had the older software installed and I was looking to fix the drag brake when off issue....
The box 2n1 reads the older version....but the pc connection shows the newer (version on the pulldown).If I do have the newer software installed I would assume it would show up on the program box?.

I was trying to find the legal version of the software lastnight so I downloaded the only version I could find on the falcon web page (I did not see anything like the links you sent me)..and may have installed in the esc.
If I did install it..and I can't "rollback" to roar approved software..I will need to toss this esc for the Nats.

Hopefully..if I did...there is a way to downgrade back to the older software (or sombody can send me that 526 software).If not...thats crazy and should not be on the webpage (or at least some sort of warning you are locked to the software).

Thanks for the links...and your time.
I will check them out later today.
__________________
F1
Roche usa
R.I.P. Jon Williams

Last edited by j.d.roost; 02-20-2013 at 09:26 AM.
j.d.roost is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2013, 03:27 PM   #10572
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,173
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by j.d.roost View Post
Man...this all started because I had the older software installed and I was looking to fix the drag brake when off issue....
The box 2n1 reads the older version....but the pc connection shows the newer (version on the pulldown).If I do have the newer software installed I would assume it would show up on the program box?.

I was trying to find the legal version of the software lastnight so I downloaded the only version I could find on the falcon web page (I did not see anything like the links you sent me)..and may have installed in the esc.
If I did install it..and I can't "rollback" to roar approved software..I will need to toss this esc for the Nats.

Hopefully..if I did...there is a way to downgrade back to the older software (or sombody can send me that 526 software).If not...thats crazy and should not be on the webpage (or at least some sort of warning you are locked to the software).

Thanks for the links...and your time.
I will check them out later today.
Ignore what's in the drop down boxes, have a read what's on 'installed version' box on the upgrade window. The V3.2 UB link is a little clever, in that you can pretty much upgrade any software version to TE latest V3.1 esc software.

In terms of rolling back, I've already let Angelo know about this problem, and he's going to get onto the HW factory. Honestly should t be too much of an issue to fix (a case of just enabling the approved 511 esc software in the latest database).

Btw, ygpm.

Regards
Ed
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2013, 02:15 AM   #10573
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 4
Default online backup

Hi friends
nice post in your forums
please click here more information and this if slove this problem :- mevvo.com/

unlimited online backup online backup:
Mevvo.com has a backup plan that fits any home or business. mevvo.com Why back up?
Reihankhan is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2013, 02:27 AM   #10574
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 772
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

hi!

any tips for v2.1 (latest stock software) for 2S 17.5T trinity D3.5 engine for
200mm pan car ? (2wd rear)

or for 1/12 boosted 17.5T racing on 1s with D3.5 engine?
?

m.
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2013, 01:31 PM   #10575
Tech Regular
 
Barry_Hughes's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ipswich, England
Posts: 417
Default

Quote:
Originally Posted by thefan View Post
Thanks for the reply i was told that boost generates more heat than turbo so was thinking of running less boost but more turbo what do you think
I have always found it the other way round and sure looking back through the threads this would be confirmed.

with a stock motor you normally need the timing to come in early ie boost.

All I can say is try it and measure the temps.
We have done this and found
Motor timing = most heat
boost = less heat
turbo = between the two

Remember though you do not always need to add all the available ESC timing, there is sometimes a point where you get the maximum benefit of the timing adding more does not increase speed or acceleration but just adds heat.

Also the rate the boost and or turbo is added makes a big difference, too much too soon = heat
__________________
Built it !
Raced it !
Wrecked it !

Last edited by Barry_Hughes; 02-22-2013 at 01:32 PM. Reason: spelling
Barry_Hughes is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:12 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0