R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-17-2012, 12:13 PM   #10336
Tech Regular
 
Barry_Hughes's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ipswich, England
Posts: 417
Default

Quote:
Originally Posted by ScottyTC4NZ View Post
HELP
What motor?
Makes a big difference to the settings
__________________
Built it !
Raced it !
Wrecked it !
Barry_Hughes is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 09:02 PM   #10337
Tech Apprentice
 
ScottyTC4NZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Dunedin, New Zealand
Posts: 76
Send a message via MSN to ScottyTC4NZ
Default

Quote:
Originally Posted by Barry_Hughes View Post
What motor?
Makes a big difference to the settings
Hi Barry

Running a V3 with a HW 21.5t Xerun Sensored
Open timing
__________________
Jamie Scott
Onroad Race Director
O.R.C.C.C
Titan ARC R10 2013 / Blitz / Sweep / Team Titan
Titan ARC R10 Upgrade / Blitz / Sweep / Team Titan
ScottyTC4NZ is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 12:42 PM   #10338
Tech Regular
 
Barry_Hughes's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ipswich, England
Posts: 417
Default

I would run a FDR around 5
boost 40
rpm start 1,500
rpm end 12,000
boost by thr No
turbo 24
turbo activation Full Thr
turbo eng 12/0.1s
turbo disengage 6/0.1s
turbo delay 0.2s

boost & turbo linear

thr punch rate switch 50%
1st stage 20
2nd stage 30

keep an eye on temp
__________________
Built it !
Raced it !
Wrecked it !

Last edited by Barry_Hughes; 12-18-2012 at 12:45 PM. Reason: correction
Barry_Hughes is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 11:57 AM   #10339
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 9
Default

Hi , searched but didn't find nothing conclusive ,
I have a Venom PRO Brushless 120A esc and it looks just like xerun 120a sd , but is green.
I've read in some posts in this forum that this Venom esc are the same as Hobbywing xerun 120A ,
is it true ??
and can I use the hobbywing lcd program box, and this supercharger firmware in the venom esc ??
BL4x4 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 04:57 PM   #10340
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by BL4x4 View Post
Hi , searched but didn't find nothing conclusive ,
I have a Venom PRO Brushless 120A esc and it looks just like xerun 120a sd , but is green.
I've read in some posts in this forum that this Venom esc are the same as Hobbywing xerun 120A ,
is it true ??
and can I use the hobbywing lcd program box, and this supercharger firmware in the venom esc ??
yes very true and you can use the programmer and the software
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 04:59 PM   #10341
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Merry Xmas from the crew at hobbywing .
Attached Thumbnails
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE-2012-_121219.jpg  
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 02:48 PM   #10342
Tech Master
 
Join Date: Oct 2011
Location: West Covina, CA
Posts: 1,143
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

My bad HW 120amp ESC appears to work again on the bench with the v3.1 software v3_508_NoTiming software and NO reverse. I haven't tried it on the track or on a car.... but if you run into issues with your ESC and the new v3.2 software.... try v3.1 again (v3.2 didn't un-install v3.1 during it's installation).

Quote:
Originally Posted by Kuya_Kimo View Post
Looks like I've had my first issue with a hobbywing ESC (HW Xerun 120a 1s ). The HW ESC Sensor port apperas to have gone bad right before my A-Main which I TQ'd. The ESC will power on but the ESC will not turn.

For troubleshooting, I have tried different sensor cables, unplugged the sensor cable all together (turns but cogs), rebound my TX to ESC, tried a different motors, and have even tried to reload the firmware without any success (both motors and sensor cables work perfectly with another ESC).

It was plugged in a TLR 22sct, 17.5 motor, 2s 65c rating battery, and I was able to complete both quals with success. When I powered on for the main... the motor would not start then my troubleshooting began. (version v3.2 software).

My HW lineup includes: Xerun 120a 1s, Xerun 120a v2.1, Xerun 60a v2.1, SCT-Pro
__________________
"Tinkering with Toy Cars that go around in circles"
OCRC | Club R/C | Mike's Gulf Coast | Kyosho RB6 ZX6 MP9E
Kuya_Kimo is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 11:42 PM   #10343
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2012
Location: Australia
Posts: 246
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Hi Guys i am going to do some setup sheets for the following v3 and 2.1v

Motors 4.5T 5.5T 8.5T 11.5T 13.5T 17.5T 21.5T

These will be basics sheets to get you started but will also perform as they should .
Have the basic setup sheets been done yet? im after a starting point for a 21.5 on 930stock
thefan is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2012, 12:08 AM   #10344
Tech Champion
 
AdrianM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Tampa, FL
Posts: 5,914
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Can you please release a 1s version of the V3 speed control? It would be great to have a smaller controller than the current Xerun 1S with a built in booster BEC.
__________________
Adrian Martinez
What I run: Schumacher Mi5/Associated RC10R5.1/Associated RC12R5.2/Futaba/HobbyWing/Team EA Motorsports/BSR Racing
Where I run: Florida Indoor R/C Complex/Thunder Racing/Florida On Road State Series
AdrianM is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 04:16 AM   #10345
Tech Regular
 
Barry_Hughes's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ipswich, England
Posts: 417
Default

Quote:
Originally Posted by thefan View Post
Have the basic setup sheets been done yet? im after a starting point for a 21.5 on 930stock
What Motor?
__________________
Built it !
Raced it !
Wrecked it !
Barry_Hughes is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 07:54 AM   #10346
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 133
Default

Sorry if this has been asked before.

Are the Turnigy Trackstar Turbo ESCs (120A & 80A) copies of the V2 Hobbywings ESCs??

Can I use the Hobbywing Programming card and PC software on these two ESCs (the Trackstars).

Thanks.
Serpenteer is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 10:14 AM   #10347
Tech Master
 
ByteStream's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: 5280 Raceway
Posts: 1,131
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by AdrianM View Post
Can you please release a 1s version of the V3 speed control? It would be great to have a smaller controller than the current Xerun 1S with a built in booster BEC.
+1 .. Any update on the 1S V3?
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | KO Propo | Hobbywing HWNA | R1Wurks | BSR Tires
5280 Raceway - www.5280raceway.com
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 20-23rd 2017 @ www.milehighindoorchamps.com
ByteStream is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 08:30 AM   #10348
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by ByteStream View Post
+1 .. Any update on the 1S V3?
Hi guys

I cannot promise a release date but i can tell you that the esc will have built in caps to save room in you 12th scale pan cars.

The esc is complete just testing at this present time a few little bugs to sort out.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 01:07 PM   #10349
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2010
Location: mt dora fl
Posts: 123
Default

how do you get the software to the box from web site
to slow for you is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 02:14 PM   #10350
Tech Master
 
TCCustoms's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Central Michigan
Posts: 1,512
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by to slow for you View Post
how do you get the software to the box from web site
Using the cable provided with your esc, you hook it up to your computer and plug into the spot on programming box, and hook up your esc to the box(not needed if just upgrading the box)

Go to Hobbywing.com site and download the software for your computer, You will need a zip file extractor to open file, run the application software once unzipped and it will install....

Check HERE FOR LINK...its the link to hobbywing where you download the software and then click the Manual tab for instructions you can download on how to do so if your still not sure
__________________
1/10 Traxxas Summit Blue
Axial AX10 Scorpion * Viper VSC 240/55t combo * Hitec HS-7954SH
TCCustoms is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 14 (1 members and 13 guests)
va.racer
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:13 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0